Дали секогаш треба да се кажува вистината?

Член од
16 август 2007
Мислења
262
Поени од реакции
4
Covek retko moze da bide siguren deka ja znae vistinata t.e. deka mu ja kazuvaat.Jas sum za za mali lagi. Ako nekogas vistinata e navistina bolna zosto da ne se skrie. Zosto da go rastazuvas drugarot a voedno i tebe ti se kine srceto. No sekako da ne se zadlabocuvas mnogu vo lagata.
No, sepak nema sto, najmnogu gi lazeme roditelite i toa samo za da ne pustat da izlezeme ili da ni kupat toa sto go sakame ili za da ne ne fatat deka sme piele ili pusele. Eeeee za sto gi lazeme roditelite!Sram da ni e!ali:toe: zivot
taka eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
se soglasuvaaaaaaaaaaaaaaammmmmmm:salut: :salut: :salut:

Член од
26 февруари 2007
Мислења
145
Поени од реакции
2
Верувам дека е Ок да се лаже во одредена мера, да се заштитиш себе или некој драг, да продадеш повеќе и сл. Лагата и неморалот го движат светот го зачинуваат го прават посодржаен. У принцип и сите ние живееме во лаги и илузии кој некој ни ги кува за да функционираме како добро(питомо) општество. Лошо е само да се лажеш себе си.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Ако не подлажуваме по малку, сме надрапале

Drama Queen

Sky Catcher
Член од
2 септември 2007
Мислења
1.739
Поени од реакции
65
Ja zboruvam vistinata i sekogas sum iskrena i kazuvam sto mislam,ako e vo moja korist i ako znam deka lagata e korisna znam da izlazam...ama imam vo predvid deka "na lagata i se kratki nozete" pa taka da pazam kako lazam!:)

Член од
7 декември 2007
Мислења
67
Поени од реакции
1
Pa, smetam deka treba da se kazuva vistinata, i se trudam da go praktikuvam toa , no nekogas samata situacija pravi da moram da primenam mala laga , se razbira bez da povredam i navredam nekogo. Toa i go pravam samo na majka mi - se uste ja lazam i deka ne pusam cigari :) ,a pusam podolgo vreme i znam deka ako doznae ke bide povredena (zosto pusam) i navredena(zosto sum ja lazela) i navistina mi e zal za toa:smir: no jas ne pravam nisto loso samo se zastituvam sebe si, a voedno i nea:). A ima li nekoj koj dosea ne izlazal?

Orkad

The Master
Член од
5 октомври 2007
Мислења
1.010
Поени од реакции
10
Абе има една поговорка Ако не беше лагата ке се брукавме кај ке стигневме. Апсолутно се согласувам дека лагата не е излез од никоја ситуација и дека треба се почесто да се говори вистината, ама ќе се согласите дека понекогаш едноставно сте морале за нешто да излажете...

U

UnholY

Гостин
Па и ја сум за тоа да се биде искрен и д асе кажува вистината,но секој намерно или не некогаш ке се најде во ситуација во која лагата е единствениот излез....На пример јас ги имам лажено многу пати моите родители но имало стварно вистинска причина за тоа....Доколку сум ја кажел вистината во тие ситуации работите значително ќе се влошеа..

Antagonist

Systematic Victory
Член од
7 април 2007
Мислења
842
Поени од реакции
41
Сите сите дрррррвјааа, сииииииите Лажговци...

E*V*I*L~G*I*R*L

>>>uvek tu<<<
Член од
2 декември 2007
Мислења
192
Поени од реакции
5
Treba da se kazuva vistinata oti posekako porano ili podocna se doznava.
Edna laga e poteska od 100 vistini.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
368
Поени од реакции
2
zavisi kun kogo. Jas ne ja kazuvam vistinana sekogas, od kade da znam jas deka drugata licnost mene ne me lazi???

kLiNkA

Ponosna Hrvatica
Член од
4 јануари 2006
Мислења
2.116
Поени од реакции
5
Не... Понекогаш слатката лага е поприфатлива од горчливата вистина..

Ајверсон

Confessions*
Член од
4 август 2007
Мислења
3.116
Поени од реакции
5
Јас бе го нарекувам тоа лажење.. . го нарекувам извртување на вистината (нормално на моја страна)

:)

Б

БејбиГрл

Гостин
Најчесто треба да се кажува вистината ама одобрувам и мали лаги од кои ќе нема некои сериозни последици

LostGhost

Invisible
Член од
20 јануари 2008
Мислења
252
Поени од реакции
1
Само со една личност сум тотално искрен и ја кажувам вистината ама сигурен сум дека и таа личност никогаш за ништо не ме лаже, инаку со другите чат пат може да излажам нешто но не некои големи лаѓи, туку ситници кои не ги сметам за голем грев :)

Член од
26 јануари 2008
Мислења
7
Поени од реакции
0
smetam deka toa e vistinskata rabota,arno ama ponekogas nekakva situacija ke te natera da moras nesto da isfiluvas

Kajgana Shop

На врв Bottom