Дали секогаш треба да се кажува вистината?

Член од
16 април 2008
Мислења
60
Поени од реакции
1
zboruvaj samo lazna vistina taka ke te smetaat za covek i ke mislat deka vredis nesto ako si iskren sekogas ne budva coek od tebe , nema da stignis do nikade , kako mene. zatoa brkaj si rabota i ic k.. da ne ta bolit . lazi kaj so mozes da lazis .koga veke sme na dnoto vredi da odime nadolu belkim ke pronajdime skrieno bogatstvo

BuSarCe

See My Profile
Член од
4 август 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
33
па лицемерни сме сите едно кажуваме друго мислиме,нема вистина тука.

Член од
31 јули 2007
Мислења
1.580
Поени од реакции
39
Најдобро е секогаш да се кажува вистината нормално... но чат пат за да се извадиш од некои раб.. школо, работа.. моеш и да подлажнеш :)

!-DrIx-!

.>sBePk0o*
Член од
25 ноември 2007
Мислења
295
Поени од реакции
0
Абе јас мислам дека секогаш треба да се кажува вистината ама сепак секој чоек во живото мора нешто да излажи:D

don PASCAL

Tne last Don Protected By the Mafia..
Член од
2 октомври 2007
Мислења
647
Поени од реакции
19
Абе јас мислам дека секогаш треба да се кажува вистината ама сепак секој чоек во живото мора нешто да излажи:D
научно докажано дека човек на ден лаже од 2-4 пати минимално

MaRyJaNe-poison

Beauty in Black
Член од
11 септември 2007
Мислења
2.722
Поени од реакции
168
Не треба секогаш да се кажува вистината! Од искуство кажувам дека другите го злоупотребуваат тоа! Не мора да излажеш, против лагите сум, едноставно ќе премолчиш! :smir:

BusHav

Е ајде де.....можеш и така
Член од
5 декември 2005
Мислења
4.343
Поени од реакции
81
Секогаш кога не се лаже,треба да се кажува вистината

*LiL Mermaid*

part of our world...
Член од
3 јули 2007
Мислења
352
Поени од реакции
6
treba nekad da se izlaze...od prosta pricina da ne gi komplicirame rabotite..ili u polos slucaj da ne povredime nekoj...ali sepak.. "beli" lagi moze da se narecat ovie poso ne se so losa namera :pipi:

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Секогаш не. Се зависи од ситуацијата. Додуше јас инсистирам за вистината па каква и да е но ете некогаш за некои луѓе ми паѓа жал да им ја кажам вистината па се послужувам со белата лага.

--**ЕмА**--

take me as i am
Член од
14 ноември 2007
Мислења
380
Поени од реакции
11
Кога сум надвор од дома никогаш не лажам :) мислам јез да за ситници нешто да преувеличам ...ама најчесто си ќутам...молчењето не е лажење... мојте многу ги лажам зошто често ме прашуваат ’’незгодни’’ прашања :nesum: морам што да правам....

Член од
13 април 2008
Мислења
429
Поени од реакции
7
Treba sekogas da se kazuva vistinata pa kolku i da e nekogas bolna..za toa treba da razmisleme i da najdeme nacin da ja kazeme vistinata a da bide poblaga (ponebolna)

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.731
Поени од реакции
11.602
Не треба секогаш да се кажува вистината, ама не треба и секогаш да се лаже :):)

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Не треба секогаш да се кажува вистината.Се злоупотребува тоа.Доволно е малку да се манипулира со неа, но во никој случај не смее да се лажи премногу.

S

Saargolith

Гостин
Прво треба добро да се процени за што се лаже, за последици, за време и место и сл. па после се натака... со ред. Али треба да си паметен и креативен за да излажеш, т.е. да излажеш и да ти поверуваат :)

Член од
26 јуни 2008
Мислења
79
Поени од реакции
3
mislam deka nekojpat e podobro da molcis,da ne zboruvas oti lugeto sekogas ne ti veruvaat makar i da im mislis dobro.
primer mojot bivs odi so edna drugarka,jas raskinav so nego zasto e zenskar na majot ovaa godina go vidov so druga devojka i toa ne samo jas i mnogu drugi deca i jas i rekov na drugarkata no taa ne mi poveruva pa ajde sega sto da pravam...nejzin e zivoto ama mi e maka sto dozvoluva taka..

Kajgana Shop

На врв Bottom