Дали секогаш треба да се кажува вистината?

Член од
13 јануари 2006
Мислења
49
Поени од реакции
10
мразам да лажам ама уше повеќе мрзам да ме лажат така да секојпат сакам да ми ја кажуват вистината

IGI

Il Corvo
Член од
12 февруари 2006
Мислења
385
Поени од реакции
4
Jas sekogash ja kazhuvam vistinata.
Taka imam pomalce za pamtenje..

D

DJ_DEXTER

Гостин
Има моменти кога не треба да се кажува вистината , ама тоа не смее да преиде во навика.

Stefanos_M

Moscow_Boy
Член од
23 април 2006
Мислења
563
Поени од реакции
0
Ufff, pa vaka, vo princip sekogash se zalagam za vistinata, bez razlika kolku e bolna itn. Megjutoa epten ako e neshto, ne da se laze, ama malce da se podvrti. ( samo ako e neophodno ) shto znachi ednash dvapati so se vika da ti se sluchi. Ne sekoj den :)

MoNa`

Do you believe in perfection ?
Член од
18 април 2006
Мислења
1.702
Поени од реакции
6
Nema nisto podobro od samata vistina pa kakva i da e sepak jas sum za vistinata sekogas treba da se kazuva vistinata!! Na lagata kratki i se nozete :) Ne velam deka nemam izlazano i jas sum coek sekoj mozi da izlazi ima izlazano barem ednas:)toa ne e grev !:)

F

FrAnKEnsTEiN

Гостин
Абе на лагата и се кратки нозете!!!Тоа си знае највише бабата што ги лажела германците(фашистите):pos::pos::pos:

NaTaLi

BabaSera pod Ste4aj
Член од
22 април 2006
Мислења
1.061
Поени од реакции
17
Treba da se kazuva vistinata, ama vo red e i ponekogas da se izlaze, no samo vo slu4aj koga vistinata boli...

Член од
26 јуни 2006
Мислења
288
Поени од реакции
24
Tuka ne se soglasuvam so tebe. Mislam deka e podobro bolna vistina otkolku slatka laga. Sekoj treba da zivee vo realnosta

^eli^

шат ме габри.!.
Член од
29 мај 2006
Мислења
686
Поени од реакции
1
секогаш сум за вистината!!
посебно во врска-мислам дека е најдобро секогаш да бидеме искрени кон своите партнери,а и тие кон нас!
а малите лаги-кои не наштетуваат никому не ги практикувам..

Член од
29 мај 2005
Мислења
2.216
Поени од реакции
41
Вистината да,но понекогаш таа е подобро да се премолчи.
Значи,не да се лаже,само да не се каже.
Се избегнува болка,страдање,кое е непотребно.
Во врската е дури и добро и потребно, понекогаш, да се употреби и така наречена бела лага.
Поштедува од долги истоштувачки расправии,кои не водат никаде,освен кон крај на врската.А зошто? За некоја ситна и сосем небитна работа.
Кога се големите вистини во прашање-нема лажење!!!Тогаш лагата убива.Ја убива љубовта.Ја убива довербата.

Член од
14 април 2007
Мислења
5
Поени од реакции
0
АуРоРа напиша:
Што мислите дали е добро да постојат некои корисни лаги, или секогаш, ама баш секогаш треба да се зборува вистината и само вистината? Мислам дали вреди во денешно време да ја зборуваш вистината? Па мислам не постои човек што не излажал барем еднаш дневно...
pa da ako e nekoja korisna laga..i ke izlazam za nekoja stinica ili pogolemo....ama onaka bez vrska ne LAZAM....ednostavno sum iskrena i otvorena pred sekoj...a i sekogas direktna..mozebi nekogas mi e i mana ama toa e...site ponekogas se izlazale...samo ne site go priznavaat toa...:toe:

RealGirL

My LiFе...My ST0Ry
Член од
13 февруари 2006
Мислења
2.348
Поени од реакции
19
А кога лажете,преувеличувате?:raz:

Член од
23 март 2007
Мислења
2.370
Поени од реакции
62
Sekogas sum za toa da se kazuva vistinata, no ima i neizbezni momemti vo koi nekoja sitna laga moze "da ne izvade od kallta":bip:

Kajgana Shop

На врв Bottom