Дали секогаш треба да се кажува вистината?

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
Јас го презедов најголемиот ризик во мојата врска - да бидам искрена. По цена да ми се налути, по цена да го повредам без да сакам. Он ме сфати. Сега ми е најубаво. Лагите понекогаш можда се корисни али не би препорачала да ги користите на некој кој ви значи

Xokaido

WaRrIoR_FoR_Life
Член од
5 април 2006
Мислења
131
Поени од реакции
1
Ne sekogas bidejki nekogas lagata moze da ti spasi zadnik...a zboram za pozitivna laga..

С

Сатори

Гостин
Позитивна лага?

Xokaido напиша:
Ne sekogas bidejki nekogas lagata moze da ti spasi zadnik...a zboram za pozitivna laga..
И според тебе од таа „позитивна“ лага нема да има последници и нема да се надоврзе наскоро на некоја помалку наивна лага?
И дај објасни ми што е тоа позитивна лага , баш ме интересира како ќе го дефинираш.

love

The one and only
Член од
2 мај 2006
Мислења
716
Поени од реакции
1
Jas sum iskrena i naviknata sum da ja kazuvam vistinata i sakam sekogas da mi ja kazat vistinata,kolku i da boli.Sepak,sum se nasla vo situacija vo koja sum procenila deka odredeni luge iako ja nasetuvaat vistinata,ne sakaat da ja slusnat od mene,pa vo tie momenti ili premolcuvam ili im go kazuvam toa so sakaat da go slusnat.

Mädchen

Smile
Член од
31 мај 2006
Мислења
1.571
Поени од реакции
38
Ne sekoj mozi da podnesi ako mu ja kazes vistinata.Zatoa ponekogas e podobro da molcis posto moze da te svatat pogresno.

С

Сатори

Гостин
Mädchen напиша:
Ne sekoj mozi da podnesi ako mu ja kazes vistinata.Zatoa ponekogas e podobro da molcis posto moze da te svatat pogresno.
Друго е да молчиш и ништо да не зборуваш , а друго е да лажеш

Ч

Чек Он Ит

Гостин
Па секогаш треба да ја кажуваш вистината според мене.
А ако веке е мнооогу болна вистината подобро да се скрие отколку да се лаже.Барем јас така мислам:pipi:

Wuppy

۞HyperBaby۞
Член од
22 мај 2006
Мислења
467
Поени од реакции
1
Pa mislam deka ako e malce poise od losa vistinata(mislam bolna) treba da se smisli podobra laga ili da se izvrti vistinata:)pa taka da ne e bas najdobro da se kazuva sekoas ona kako so e:)

*P|nK_G|rL*

~Pretty in Pink~
Член од
21 мај 2006
Мислења
761
Поени од реакции
5
GraSakoT напиша:
Ne lazam, ama ponekogas im go kazuvam na lugeto ona sto sakaat da go slusnat mislam deka e ferrrr
I ja isto. Na pr se desava ova. Si kupila drugarka vinekoi novi pantaloni. Ali spored nea tie i stojat preubavo. NO vie ne go mislite istoto. I vi vika " Epten se ubavi pantalonive. Neli super mi stojat?" I vie normalno ke re4ete DA. Ponekogas e i korisna lagata i ne e sekogas zlonamerna.

Член од
25 мај 2006
Мислења
72
Поени од реакции
0
Abe ne trebit da se lazit..ama nekogas ke moras da izlazis dali za drugar da zastitis ili sam sebe si ponekogas trebit i da izlazis

Член од
1 мај 2006
Мислења
371
Поени од реакции
2
Jas mislam deka treba pocesto da se bide iskren, no nekogas i lagata e dobra samo da ne se preminat granicite, a se razbira nekogas i iskrenosta vo odredeni situacii necini koj kako ke te svati.

Член од
27 мај 2006
Мислења
74
Поени од реакции
1
divine напиша:
И јас сум за вистината ... ама па секако дека без лаги никој не може, од оние малите со кои не наштетуваш никому, и во умерена доза да не прерасне ептен во навика.
.... definitivno sum i jas za vistina,ic nekam(barem po moja volja) da lazam,epten ako mora i ako e toa nestetna,mala lagaaa,bezopasna a korisna,se soglasuvam so divine !!!
samo mnogu mrzam,koga nekoj me laze,a koga ja sum svesna za toa ,i koga toj sto me laze e svesen deka jas sum svesna,deka me lazee!!!!!ah katastrofa!
hhhhhhmmmmmmmmm,se naeziv ,losoooooo:kajg: !!!

Член од
6 мај 2006
Мислења
1.890
Поени од реакции
4
Lady Satori напиша:
Но многу е подобро нели да знаеш дека девојката те изневерува или не?Нели???
па фала богу дека е подобро

Xokaido

WaRrIoR_FoR_Life
Член од
5 април 2006
Мислења
131
Поени од реакции
1
Lady Satori напиша:
И според тебе од таа „позитивна“ лага нема да има последници и нема да се надоврзе наскоро на некоја помалку наивна лага?
И дај објасни ми што е тоа позитивна лага , баш ме интересира како ќе го дефинираш.
Laga....koja nema da ima negativni posledici od nejzinata sodrzina....

M-I-L-A

I'm gonna...
Член од
30 март 2006
Мислења
199
Поени од реакции
0
pa mislam deka i ima isklucoci,koga ne treba da se kazuva vistinata!

Kajgana Shop

На врв Bottom