Дали секогаш прифаќате одење на состанок?

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Ако не ми се свиѓа не прифаќам.
Ете, искрено и реално. Наместо: не ми се свиѓа, дури ми е и грд, ама ај ќе излезам да видам дали евентуално има внатрешна убавина. Yeah, right.

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Ете, искрено и реално. Наместо: не ми се свиѓа, дури ми е и грд, ама ај ќе излезам да видам дали евентуално има внатрешна убавина. Yeah, right.
Што знам, може кај некој успева тоа ама кај мене не. Ако не си ми симпатичен од прва (тоа не значи дека мора да си убав, секој има различен вкус), ама ако не си ми симпатичен од прва тогаш нема ни од трета да си ми, џабе да излагам.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
А чекај малце, зашто секогаш кога ви се поклопува мислењето со некој друг одма викате: Еве, искрено и реално? Демек тоа другото не е искрено и реално? Секој прави како сака во животот, не може да тврдите дека само тоа со кое вие се согласувате дека е реално и искрено.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.488
Поени од реакции
11.440
А чекај малце, зашто секогаш кога ви се поклопува мислењето со некој друг одма викате: Еве, искрено и реално? Демек тоа другото не е искрено и реално? Секој прави како сака во животот, не може да тврдите дека само тоа со кое вие се согласувате дека е реално и искрено.
зашто се склопува мал сојуз против спротивномисленикот ;)
у однос на темата ....
иди бе братче ако ништо друго сигурно има добра другарка и крај на краиштата ако ти не јадеш од медот тогаш може некој твој другар :P

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
зашто се склопува мал сојуз против спротивномисленикот ;)
у однос на темата ....
иди бе братче ако ништо друго сигурно има добра другарка и крај на краиштата ако ти не јадеш од медот тогаш може некој твој другар :P
Ама не е само тоа, ете може и ништо нема да се случи, ама може да произлезе и пријателство на крај, зашто да не? Можеби на состанокот ете нема да има хемија, може ставовите, идеите, размислувањата да не дојдат до заедничка точка, но тоа не значи дека нема можност за склопување на убаво познанство...

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.488
Поени од реакции
11.440
Ама не е само тоа, ете може и ништо нема да се случи, ама може да произлезе и пријателство на крај, зашто да не? Можеби на состанокот ете нема да има хемија, може ставовите, идеите, размислувањата да не дојдат до заедничка точка, но тоа не значи дека нема можност за склопување на убаво познанство...
го знам тоа добро и сум бил на неколку такви состаноци, особено со една што беше малце поупорна али секад на фин начин избегавав да направам нешто со нејзе без да ја понижам итн и еве денес кога и да се сретнеме негде у град ги спојуваме друштвата најчесто

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Добро, можеби требаше да кажам: според мене, еве искрено и реално. Не дека другото не е искрено и реално, ама според некои мои верувања, а и верувања на луѓе кои ме опкружуваат мислам дека е чудно некој да излезе на состанок со човек кој не му е барем малку физички привлечен.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Не би излегол на класичен состанок од причина да не ја повредам личноста со тоа што ќе и дадам лажна надеж дека може да има нешто. Да пообјаснам на што мислам ми се случи пред некое време еден другар да ми кажи дека ме бендисала некоја негова колешка која јас не ја познавам и ме праша дали сум расположен за да договори некоја вечера во ресторан. Јас се согласив да излезам онака на едно кафе само да се запознаеме, па за вечери колај работа понатаму. Да ја скратам приказната за запознавањето која траеше некое време, се случи тоа да другаров ми ја препорача на фејсбук девојкава и таму да сум и пишел да се договориме за дејт од причина што била срамежлива итн, итн.
Како и да е нормално прво што направив пред да и пишам порака јас влегов во сликите на фејсбук и девојкава не ми се допадна физички воопшто, секако дека не ја банирав од пшријатели но никогаш не и пишав порака за да излезиме на состанок.
Да сум ја запознаел во живо или пак виртуелно и онака нешто сме расприкажале секако дека немам проблем да седнам на пријателско кафе, но кога некој има единствени очекувања за да влезе во врска тогаш не би излегол.

Член од
26 март 2011
Мислења
659
Поени од реакции
667
хмм.....најчесто не, ако дечкото не ми е привлечен од прва, нема шанси да ми се допадне потоа. Така да во таква ситуација не би прифатила состанок кога знам дека е осуден на пропаст бидејќи ако излезам дечкото ќе добие лажна надеж а јас сум 100% сигурна дека нема да биде ништо од тоа.
Но доклоку дечкото ми е симпатичен онака барем малку ме привлекува или пак ми е пријатно во негово друштво (не мора одма врска да сакам да почнувам со него, едноставно ми годи неговото внимание) би излегла

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.488
Поени од реакции
11.440
колку што можам да приметам од постовите сите освен крејзи ако не ви е привлечен не би излегле.
додека по другине теми бамбурите како изгледот е небитен, како вие цените други работи итн али па небило баш така :D

Член од
28 декември 2008
Мислења
1.356
Поени од реакции
184
со убава искачам на состанок, и само убави канам, а со грда, само ако она ме покани, и тоа само ако проценам дека ќе ми дае за брзо време, 1-2 состанок, па ја лажам дека ми се свиѓа :)

Pravnice

The Don
Член од
15 ноември 2007
Мислења
2.462
Поени од реакции
1.433
Темава е само за жени, пошо девојка да те покани на кафе, нема теорија.
Хипотетички гледано на два ума сум, зависи од ситуација. На пијано секако не одбивам, зашо коа сум пијан сите ги сакам:)

Kajgana Shop

На врв Bottom