Дали подароците ја купуваат љубовта ?

Волшебник

....твој избор....
Член од
16 мај 2007
Мислења
220
Поени од реакции
4
Љубовта не се купува а подароците се само гест на почит....

јахутерминал

impressed by gay people
Член од
26 јануари 2007
Мислења
778
Поени од реакции
7
Подароците се мал детаљ како почит, а инаку не можат да ја купат вистинската љубов.

Член од
20 јуни 2007
Мислења
20
Поени од реакции
0
POklonite vo nikoj slucaj nemozat da ja kupat ljubovta!!!Skapi pokloni spored mene obvrzuvaat i baraat vozvrat pa taka mozes partnerot da go stavis stvarno vo nezgodna situacija.Jas licno mn poveke sakam da dobijam nesto koga najmalku ocekuvam,nesto skromno so poenta:go vidov mi tekna na tebe i ti go kupiv.

Член од
23 март 2007
Мислења
2.370
Поени од реакции
62
Poveke od ocigledno e deka vo posledno vreme - podarocite ja kupuvaat ljubovta!
I onie koi se "kupeni" go demantiraat toa...
Bdw ima i maski i zenski "kupenici" na ljubovta:toe:

Член од
28 август 2007
Мислења
23
Поени од реакции
0
Nikogas nikoj ne moze da ja kupi mojata ljubov so podaroci ,vo edna vrska se vazni cuvstvata a ne podarocite a za da se obelezi nekoj ljubilej ne se sekogas potrebni podaroci moze i samo edno izleguvanje zaedno da znaci mnogu:back:

Член од
27 јуни 2007
Мислења
2.157
Поени од реакции
507
сакам да купувам и да подарувам!но мислам дека вистинската љубов ништо не може д аја купи!

vlatkolik

~I'm busy U are UglY,Have a Nice DaY!!!~
Член од
17 мај 2007
Мислења
2.647
Поени од реакции
28
Poveke od ocigledno e deka vo posledno vreme - podarocite ja kupuvaat ljubovta!
I onie koi se "kupeni" go demantiraat toa...
Bdw ima i maski i zenski "kupenici" na ljubovta:toe:
ауууу Lady немој вака :pos:,нема сила што ќе ме натера да бидам со некоја ако не ме привлекува а не па поклонче или поклониште енивеј,тоа е веќе спонзорлук,што го има и тоа на ангро

*OSS*

Commentless.
Член од
13 мај 2007
Мислења
818
Поени од реакции
43
се разбира дека не ја купуваат! Тие се само еден вид на доказ кој се практикува доста често но за жал некои го сфаќаат подарокот како средство да ја купат љубовта.
Што поскап подарок толку повеќе љубов???? Ват Д Ф**?????
:toe: :icon_eek: :icon_roll

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
5.994
Поени од реакции
24.434
Хм се прашувам зошто е тоа љутење од кога ќе се дознае дека дијамантскиот прстен уствари не е дијамантски туку цирконски и вреди неколку пати помалку од очекуваното.

ANDZI

Fashion is my opsession
Член од
5 февруари 2007
Мислења
833
Поени од реакции
6
Љубовта со поклони не се купува...Да,јас би била среќна кога дечко ми би ми подарил нешто,но затоа што сакал да ме изненади,да ми покаже дека му значам....Инаку за спонзорушите да,поклоните се пресудни и ништо друго...

Gadfly Baba

Registered Loser
Член од
20 февруари 2007
Мислења
997
Поени од реакции
21
Темава треба да гласи:
Кој подароци ја купуваат љубовта?

се зезам,сакам да верувам дека не се купува љубов,ради финансиската состојба :D

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
Podaroci pari ne kupuvaat ljubov . Tri raboti na svet ne mozes da kupis samo ljubov , drugarstvo i VREME. Drugo sve moze.

Vnimanie i sex sekako, no toa mozebi po odredeno vreme ako e protolkuvano od normalna osoba koja ne e alchna po pari moze eve 5 % da prerasne u ljubov. Ako prestanat podarocite e preduslov samo .

Ne e se u parite mada polesno se pridobivaat luge so niv. Veruvajte jas znam sto kako stojat rabotite

Bada Bing!

шшшшшш
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.671
Поени од реакции
114
Многу ми се сигурни овие шо викаат дека не се купува, особено затоа што обично истите не знаат да дефинираат што точно е љубов.

Да претпоставиме дека љубовта е микс на емоции составен од дел очекувања, дел сексуална компонента, дел идеализирање на партнерот. За некои луѓе факт е дека парите ги појачуваат сите овие компонентни особено првите две (сите сакаат материјална сигурност), подароците означуваат плус посакувано внимание (особено нивното бирање по вкус) и voila подароците ја купуваат љубовта. :)

Да се разбереме, има подароци со акцент на материјалната страна и на емотивната страна. Кај многу девојки двете се едно те исто.

Kajgana Shop

На врв Bottom