Дали подароците ја купуваат љубовта ?

јахутерминал

impressed by gay people
Член од
26 јануари 2007
Мислења
778
Поени од реакции
7
Macedonian напиша:
Не знам дали подароците ја купуваат љубовта, ама мислам дека е убав гестот на купување поклон за саканата особа. :)
Доби едно зеленко од мене. Потполно се согласувам, тоа е гест, почит или респект кон личноста, ама од двете страни да го има ова и да не биде многу често бидејќи може да се сфати поинаку. Така да, се што е во нормални количини е добро.

sagaqua

Successful and Creative
Член од
23 декември 2005
Мислења
2.218
Поени од реакции
31
Acid напиша:
Не ја купуваат, ама знаат да биде пресудни за мислењето кое партнерот го гради за тебе. Најчесто несвесно, зошто колку и да негирате, на сите ви е убаво кога некој ќе ви поклони нешто.

И без она "апсолутно не!" булшит, од страна на форумџиките, затоа што 9 од 10 девојки тука сигурно би им замериле на своите дечковци доколку не добијат подарок за Св. Валентајн - нели, измислениот "најромантичен" ден кога продажбата на бомбониерите во облика на срценце и плишани меченца од Азија е во пораст за 8133%.

Јас лично повеќе би сакал да подарам и да ми подаруваат "рандом", а не за некој измислен "празник".
Нема не. Никој не е имун на подароци, некој повеќе некој помалку ги сакаме сите.
Знак на внимание кој за мене е добар знак се додека се има мерка.
И една смс знае да ми го разубави денот многу повеќе од било какви „наочари„.
Расфрлање со прескапи подароци, луксузирање и претерување....невкусно.:toe:

ragazza

Adorable
Член од
3 јуни 2005
Мислења
2.870
Поени од реакции
29
Se do osobata e , imam poznanicki da ne gi narekuvam drugarki , mnogu ubavi i fini , ama nemat kariera , nikoe posebno skolo , ili se prodavacki ili make up artisti , nisto loso vo toa ama tie se zavisni od poklonite na nivnite deckovci , tuka ne spaga nisto skromno , odmori Thailand , Bali , Thailand . Obleka , cevli , canti , bizuterija i kamenja , se toe ok .Zalnoto e sto se naviknati i zavisni od poklonite i sega zvuci vaka : eh vcera dobiv samo alkata a go sakav i lanceto ( samo alkata e negde 700 eu) . TOTALNo ne zahvalni sve i mislat deka e moralno da im se pruzi sve ..
Zalnoto e sto nema ni L od ljubov vo muabetov , dudiceve plakat za da imat ubava devojka pokraj niv a ovie gledat da poziveaat malce ...
Zato pamet vo glava decki , devojka koja ve saka ve saka i bez pokloni ...

D

Delux

Гостин
Најчесто подароците се одавање на внимание колку ти значи одредена личност...најбитно е начинот како се подарува!
Обично најслаткиот поклон е кога не се очекува,тогаш линоста на која му подаруваш е среќна!!

јахутерминал

impressed by gay people
Член од
26 јануари 2007
Мислења
778
Поени од реакции
7
Delux напиша:
Најчесто подароците се одавање на внимание колку ти значи одредена личност...најбитно е начинот како се подарува!
Обично најслаткиот поклон е кога не се очекува,тогаш линоста на која му подаруваш е среќна!!
Или пак ја потсетуваш колку ја љубиш личноста.:helou:

Ivy_K

/
Член од
29 мај 2006
Мислења
1.206
Поени од реакции
16
Ne , ne bi rekla daka ja kupuvaat ljubovta!! Moze so nekoj da si zaedno zaradi podarocite( sponzorusa ) :) ali 1000000% nema i da go zasakas istiot vistinski iskreno zaradi podarocite...

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
5.994
Поени од реакции
24.434
Да парите можат да купат љубов и сум видел како се случува. Таа фаќа богат дечко. Типот ја вози развозува во кола што обичните луѓе не можат да ја купат. Типот ја декорира со скапоцени камења и метали и скапи поклони. Станува позната женска во градот, не чека ред никаде, другарките и завидуваат, машките повеќе и повеќе ја посакуваат. Пазарната вредност и расте. Има секс со дечко и во соба со поглед на Скопје, Охридско Езеро итн. На одмор оди во ексклузивни места со скапи хотели и рајски плажи. Сакала таа или не признала или не тоа ја исполнува и ја прави среќна. Го сака тој живот а тој (дечко и) и го овозможил тоа. Логички-следствено го засакува и него.

Ashley

بين الحياة والموت
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.043
Поени од реакции
35
Кај некои ја купува љубовта, кај некои не. Мене лично ако некого не сакам, па нека ми го купи светот, јас пак нема да го сакам, а поради тоа нема ни да го прифатам поклонот. Додека од саканата личност ми годи било што да ми купи. Се радувам и на најмалите нешта зошто знам дека тоа е нешто од него, од мојата љубов.

OrTacE

мангуп
Член од
28 мај 2006
Мислења
628
Поени од реакции
5
ragazza напиша:
Se do osobata e , imam poznanicki da ne gi narekuvam drugarki , mnogu ubavi i fini , ama nemat kariera , nikoe posebno skolo , ili se prodavacki ili make up artisti , nisto loso vo toa ama tie se zavisni od poklonite na nivnite deckovci , tuka ne spaga nisto skromno , odmori Thailand , Bali , Thailand . Obleka , cevli , canti , bizuterija i kamenja , se toe ok .Zalnoto e sto se naviknati i zavisni od poklonite i sega zvuci vaka : eh vcera dobiv samo alkata a go sakav i lanceto ( samo alkata e negde 700 eu) . TOTALNo ne zahvalni sve i mislat deka e moralno da im se pruzi sve ..
Zalnoto e sto nema ni L od ljubov vo muabetov , dudiceve plakat za da imat ubava devojka pokraj niv a ovie gledat da poziveaat malce ...
Zato pamet vo glava decki , devojka koja ve saka ve saka i bez pokloni ...
А каква врска имаше ова? или сакаше да кажеш дека ако има кариера, ако има школо, или ако работат нешто повозвишено немаше да бидат такви, бооооо потценување, алал да ти е, како само воопшто се запознале со тебе.

Иначе мое мислење е дека некои мислат дека може да се купи љубов со подароци, и секогаш тежнеат на тоа, јас искрено сум добивал подароци и добивам, ама никогаш не сум се лакомел, секогаш сум ги добивал како изненадување и многу ми значи тоа, а јас подарок давам онака кога ке ми текне, ке поминам поред некоја продавница, па ако ми се допадне нешто и ако имам пари во тој момент го купувам, го поклонувам, и не чекам момент или некаков датум него одма на наредно гледање со личноста за која е наменет поклонот :)

Член од
10 февруари 2007
Мислења
647
Поени од реакции
28
Абе сте ја слушале онаа песната: ЉУБОВТАААА СО ПАРИИ НЕ СЕ КУПУВААА, ЉУБОВТА БЕЗ МЕРАААК НЕ СЕ ЛЕКУУВААА

Се тоа си зависи од карактерот и расположението на човекот. И секако познавам многу личности кои се премногу горди па не си се даваат така лесно

Член од
1 февруари 2007
Мислења
40
Поени од реакции
0
Јас на мојата девојка и поколонив едно прекрасно цвеќе колку неа високо мислев дека ќе биде фасционирана и го ставив во вазна и го дадов, но она изреагира максимално лошо, проблемот беше зошто не било купено со пари туку сум го скинал од кај мене во двор за неа тоа беше понижувачки. Цвеќето мислев дека ќе го стави кај неа во соба но она ниту го внесе внатре. Утрдента ми кажа дека сака да го кастри и само дел да внесе во куња јас и реков дека ќе си го семам цвеќето доколку тоа го направи и дека ќе си го ставам јас во децка ако она не го сака.
Денеска знаеќи дека сака поклони со пари за валентајн и купив ружа која ја платив 100 денари и она ружата ја прими како една цигара која ја зема секој ден. Ја прашав дали ќе ја остави и ружата надвор како што го остави цвеќето на што почна да се мршти.

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
eden напиша:
Јас на мојата девојка и поколонив едно прекрасно цвеќе колку неа високо мислев дека ќе биде фасционирана и го ставив во вазна и го дадов, но она изреагира максимално лошо, проблемот беше зошто не било купено со пари туку сум го скинал од кај мене во двор за неа тоа беше понижувачки. Цвеќето мислев дека ќе го стави кај неа во соба но она ниту го внесе внатре. Утрдента ми кажа дека сака да го кастри и само дел да внесе во куња јас и реков дека ќе си го семам цвеќето доколку тоа го направи и дека ќе си го ставам јас во децка ако она не го сака.
Денеска знаеќи дека сака поклони со пари за валентајн и купив ружа која ја платив 100 денари и она ружата ја прими како една цигара која ја зема секој ден. Ја прашав дали ќе ја остави и ружата надвор како што го остави цвеќето на што почна да се мршти.
Прво приказнава ти е измислена и глупава, а второ, и да е точна, ти си мутавиот во случајов што имаш таква девојка.:tapp:

Diabolical !llusion

Магец
Член од
3 август 2006
Мислења
2.238
Поени од реакции
22
eden напиша:
се гледа по твоите печатни грешки дека си го купил подарокот од 'срце' :tapp:

Член од
1 февруари 2007
Мислења
40
Поени од реакции
0
Од срце е купено и подарено се... Незнам како успеа да ја најдеш логиката кај двете букви и да заклучиш дека не е од срце хе-хе-хе-хе :)
И зошто сум јас мутав, што сум крив јас што е она таква.

Kajgana Shop

На врв Bottom