Дали подароците ја купуваат љубовта ?

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Кога си со некој само поради неговите подароци, онда тоа е еден вид на проституирање,а не љубов и тука стануе збор за материјална корист.
Но кога главниот мотив да бидеш со партнерот е љубовта што ја осеќаш кон него, подароците кои си ги давате(било мали или големи) се покажување на внимание и се многу позитивна ствар која ја разубавува врската(али не значи дека ако ги нема подароците,истата ќе страда)

Handsome

Love me or Blow me !!!!
Член од
21 јануари 2006
Мислења
852
Поени од реакции
1
Moже не ја купуваат но сигурно ја одржуваат...шо мислам и дека си е нормално:smir:

ПрИтИ_гРл

Unforgivable ♥
Член од
6 јуни 2006
Мислења
2.554
Поени од реакции
22
не не ја купуваат...но знаат да бидат примамливи во некои случаеви...

и мислам дека подароците кон партнерот не мора да бидат подарувани посебно на празник-и секој друг е добредојден за една било од ружа до прстен...

a n g e l c e

^ Poison Girl ^
Член од
25 јануари 2007
Мислења
1.202
Поени од реакции
5
лично мене подарокот не ми е важен колку е скап важно ми е да е од срце.Неможе некој да ме купи со скап подарок
еве имам свој пример имав дечко што на своите бивши им купувал разни скапи подароци и повеќето беа во врска со него поради тоа што тој подарувал многу скапи работи но јас му реков дека не сакам ништо да ми купува доволно ке ми биде да ме почитува и сака така да иако одев многу кратко време не добив ниту еден подарок од него и да ви кажам многу ми е мило зашто свати дека не сум со него поради материални сретства туку поради неговиот карактер

TWEETY***

Мy life..my rules..any questions?
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.041
Поени од реакции
66
Daleku od toa deka podarocite ja kupuvaat ljubovta.
Podarokot e znak na vnimanie i sekoj e sreken koga dobiva podarok.
No Ljubovta ne se iskazuva so podaroci,ami so dela

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.202
Поени од реакции
1.943
ne mozeme da kazeme deka sekogas toj koj podaruva nesto saka da ja kupi ljubovta na partnerot zatoa sto vo mn slucaevi podarokot e podaren od se srce, so nikakva skriena namera...

Член од
29 јануари 2007
Мислења
39
Поени од реакции
0
Stara tema koja site ja znaat...mislam deka site znaat kakvi se i sto im treba vo zivotot,ako se poveke zadovolni od podaroci idat na materijalnata strana i poise gi privlekuva toa,na primer mene kako i poveketo im e povazna ljubovta i ako e podarokot so ljubov podaren milo ke mi bide ali ako e so namera da me kupi so negovite pari...nc nc....ne e tip za mene!

Член од
18 декември 2005
Мислења
1.356
Поени од реакции
165
sekoj podarok koj e podaren od srce e znacaen... zavisi do covekot dali podarocite mozat da ja kupav ljubovta. spored mene NE. vazno mi e da mi pokloni nesto (pr.na rodenden, sv.valentin) no sepak kakov ke bide poklonot ne e presudna uloga, mnogu poveke ke mi znaci gestot sto se setil da mi kupi nesto makar i samo edna ruza...

Член од
12 март 2007
Мислења
140
Поени од реакции
1
SO PODAROK NE SE KUPUVA LUBOV. MEGUTOA TOA E RELATIVNO I ZAVISI OD SAMATA LICNOST NA KOJA I SE POKLONUVA. SPORED MENE NE SE VAZNI PODAROCITE STO NEKOJ TI GI DAVA TUKU NEGOVIOT ODNOS SPREMA TEBE. PONEKOGAS E DOVOLEN I SAMO EDEN CVETDA SE DOKAZE NEGOVATA LUBOV.:smir:

[Напомена од Fortune: нареден пат стегни еднаш на CapsLock и пишувај со мали букви]

[MkD]Scout

~Fade to Black~
Член од
28 јануари 2007
Мислења
1.485
Поени од реакции
9
што е така така е...виновникот е нашето општество во кое најреално зборувано многу забележуваме огромен пораст на врски од интерес - во превод да имаш богат партнер/ка...
значи подароците не ја купуваат љубовта во никој случај..но сепак размислете..колку од вас не би стапиле во врска со партнер кој е доста побогат од вас..кој може да ве издржува во тоталност со вашите потреби? Јас не би искрено..имам искуство со живот до скоро просјачки стап и знам како е..и радо би се откажал од се ако треба некој да ме купува со подароци па незнам колку биле скапи и во ниукој случај не би дозволил да бидам купен или мојата љубов да биде купена!!....

ама сега морам да ве прашам..
ви се допаѓа на пример едно ланче..имате некоја персона (со која сте во некаква врска) на која сте и го довериле тоа дека ви се допаѓа ланчето и персоната ви го купува тоа..кажете ми дали би го прифатиле поклонот (ама најискрено ..ве молам замислете се малку) доколку за возврат од вас се бара да останете во врска со персоната?
(зборувано во случај во кој барате излез од врската или доколку не чувствувате ништо за особата..)

duffy_f

денес те сакам повеќе од вчера
Член од
29 јануари 2007
Мислења
353
Поени од реакции
13
ada напиша:
Кога си со некој само поради неговите подароци, онда тоа е еден вид на проституирање,а не љубов и тука стануе збор за материјална корист.
Но кога главниот мотив да бидеш со партнерот е љубовта што ја осеќаш кон него, подароците кои си ги давате(било мали или големи) се покажување на внимание и се многу позитивна ствар која ја разубавува врската(али не значи дека ако ги нема подароците,истата ќе страда)
Да ова е се ок но мора да признаеме малку пореално дека денес ЗА ЖАЛ подароците многу успешно ја откупуваат љубовта!
А НЕ БИ ТРЕБАЛО!

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
ne definitivno ubavo,e da kupis nesto no samo kako znak na pocit

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Samo ke kazam deka koga podaruvas nesto bilo sto, ak pomislis na toa kolku si dal ili mislis na zahvalnost epa ti ne si podaril ti si prodal!

Член од
9 март 2007
Мислења
483
Поени од реакции
6
Љубовта со пари не се купува!
Па така да ни со подарок не може да се купи!

Kajgana Shop

На врв Bottom