Дали партијата ДПМНЕ има право да го носи името на МРО?

Дали партијата ДПМНЕ има право да го носи името на МРО?


  • Вкупно гласачи
    122
Член од
5 декември 2007
Мислења
85
Поени од реакции
0
Pazi so razdavanjeto na epiteti. Ne moze tie sto ne se soglasuvaat so tvoeto glorificiranje na licnosti kako Todor Aleksandrov da gi navreduvas narekuvajki gi so pogrdni iminja.

A i vtoro, banerot na sajtot sto ni go preporacuvas ja sodrzi slikata na Todor Aleksandrov i Vanco Mihajlov. Dali ova treba da znaci deka ni preporacuvas da go pocutuvame i Mihajlov.

Dali e toa tvojata skriena namera?

Eve go banerot od sajtot sto Trn ni go preporaca:



Ako poglednete ubavo covekot najdesno e Vanco Mihajlov, a toj levo od nego e ALeksandrov !!!
 
Член од
5 декември 2007
Мислења
85
Поени од реакции
0
Разгледај низ сајтот дете...да ти се отворат малку повеќе очињата што ти ги затвараат просрпските „новинари“...
Koj ovde spomna Srbi, ili prosrpski?
Ili od vnatre ti dojde odma da ripnes na Srbite koi voopsto ne se ni del od razgovorov?
 

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
878
Се гледа колку си неук.

Тоа е Никола Гули. Син на Питу Гули. Соработник и десна рака на ТОДОР АЛЕКСАНДРОВ!!!

И не бегај од суштината, ќе ти го постирам постот за убаво да го прочиташ пповторно:

ДООМ-ДВИЖЕЊЕТО ЗА ОСЛОБОДУВАЊЕ И ОБЕДИНУВАЊЕ НА МАКЕДОНИЈА формирано од национално освестени Македонски синови кој задоени со Илинденскиот идеал тргнале по стапките на своите дедовци, претежно од политичките притисоци на новите господари сто ја узурпирале Македонската земја тие национално освестени Македонски патриоти ги нарамиле торбите и кинисале по белиот свет на Европските и прекуокенаските земји, во ова Движење до израз доаагаат Македонците од четирите поробени делови на Македонија Движењето за Ослободување и Обединување на Македонија формирано е надвор од границите на Македонската распарчена земја и се бори за нејзино целосно обединување,
Движењето формирано е пред почетокот на 70те години, нејзин прв претседател избран на конгресот 1972 година е господинот Драган Богданоски а за нејзин прв поптпретседател е избран господинот Благоја Шамбески за кратко време Движењето со зачудувачко темпо и невидена брзина се проширува на сите континенти и ужива големи симпатии кај Македонската заедница а тоа најмногу ке им смета на изродите Македонски кој влезени во јаремот на УДБ-а на најгнасен начин ги малтретираа нивните фамилии во Републиката а на самите членови им забрануваа влез во татковината а некои на најгнасен начин ги измачуваа откако ке влезеа во татковината. на конгресот во Минхен одржан на 13 Април 1974 година присуствуваа претставници на поткомитетите од целиот свет на тој конгрес е избрано следното раководство претседател: Драган Богданоски од Европа, зам. претседател Љубе Филкоски од САД, втор зам. претседател Ристе Б. Ристески од Австралија, секретар Благоја Шамбески од Европа, политички секретар Станко Василов од Австралија, благајник Цане Трпоски од Европа.
Веке наредната 1975 година Движењето почнува да се соочува со невидени проблеми, најпрвин слугите на сатаната тито на свиреп начин во својот стан го заклаа секретарот на Движењето господинот Благоја Шамбески и само заради тоа што неговата љубов кон татковината беше преголема, наредната 1976/77 година беше предаден претседателот на ДООМ г-нот Драган Богданоски, со службена кола на УДБ-а Богданоски беше префрлен во „србославија“ а потоа затворен во мачилиштето наречено идризово со тоа организацијата се соочи со уште поопасен елемент на велепредавство.
Неминовно е да се спомне и вондредниот конгрес на ДООМ одрзан во 1976 година по барање на задграничните комитети, на тој конгрес (ако може да се нарече конгрес) без присуство на поголемиот број членови од Централниот Комитет избрано е ново раководство а за претседател на ЦК на ДООМ е избран Р.В.Солунски од Австралија, на овај конгрес треба да се каже дека присуствувале само 5-8 членови од кој тројца биле од Австралија, од овој момент Движењето за Ослободување и Обединување на Македонија бележи значителни порази и води кон уништување а веќе пред 80те години ДООМ веќе и не постои како движење надвор од границите на Етничка Македонија напротив е преименувано во комитет за човекови права и тоа по иницијатива на веќе новиот претседател г-от Р.В.Солунски мора да се напомене дека тоа преименување патриотите тешко мозеле да го поднесат па затоа одговорот бил дека: Движењето имало терористичко име па према тоа биле принудени да го променат името на движењето тоа е најголемата лага кажана во Движењето за Ослободување и Обединување на Македонија, преименувањето на ДООМ во Човекови Права не е подеднакво примено од комитетите така да на различни места се правени различни комитети и подкомитети со различни имиња, во новиот комитет за Човекови права масовно учество зазема напредната интелегенција од Австралија која со народни пари почнаа да ја крстарат Европа и целиот свет, за да трагедијата биде уште поголема, овие интелектуалци кои зазедоа врвни места во Комитетот за човекови права немаа во себе национално чувство, тие беа про-комунистички, про-југословенски, про-грчки со еден збор тие беа анти-македонски расположени па према а тоа водеше кон уништување на комитетот за Човекови Права, Австралиската интелегенција која учествуваше на многу Европски парламентарни состаноци пред се тие ги бранеа тугите интереси, пред било кој состанок на Европско ниво тие мораа да одат во Москва Белград или Атина на советување затоа и овој комитет неминовно мораше да се поништи за доброто на Македонија.
На почетокот на 90те години повторно на чело со Драган Богданоски група чесни патриоти ја основаа партијата ДПМНЕ Демократска Партија за Македонско Национално Единство на ова оснивачко собрание во Европа присуствуваа Драган Богдановски, браката Јаковлески, Змејковски, Транталоски, Стево Доневски-Мајка, Т. Георгиевски и други, покасно на ДПМНЕ му беше ставена придавката ВМРО и конечно на 17 Јуни 1991 година во Република Македонија беше основана партијата ВМРО ДПМНЕ, мора да се каже и тоа дека основачот на партијата, таткото на ДПМНЕ, почесниот претседател г-нот Драган Богданоски на самиот почеток дојде до не согласувања и спротиставени мислења со лидерот на партијата по што г-нот Богданоски се најде надвор од редовите на партијата ВМРО ДПМНЕ.

П.С. Почитувани посетители, сето погоре спомнато е напишано според искази на членови на Ц.К. на ДООМ и написи во средствата за јавно информирање, сакам да кажам дека времето ќе си го каже своето за тоа кој и каде го одведе Движењето, жално е што повеќе случаи не се расветлени како на пример грабнувањето на Богданоски, атентатот извршен врз секретарот г-нот Благоја Шамбески и многу други предавства во Движењето, затоа се надевам живите сведоци кои беа влезени во јаремот на сатаната тито пред нивната смрт ќе ја кажат вистината за доброто на Македонската историја оти само така господ ке им ги прости гревовите, а во спротивно тие изроди ќе немаат мир и на другиот век.
 
Член од
5 декември 2007
Мислења
85
Поени од реакции
0
Се гледа колку си неук.

Тоа е Никола Гули. Син на Питу Гули. Соработник и десна рака на ТОДОР АЛЕКСАНДРОВ!!!
Covekot sto e najdesno na banerot e Vanco Mihajlov.
Zosto go promoviras i Mihajlov? Dali i toj e pozitiven? Ili ti go sakas deka koljal Srbi? Dali imas nesto licno protiv Srbite?

Sega mi e jasno zosto ti bese protiv otvaranje na ovaa tema - zatoa sto znaese deka ke se otvorat kartite, i toa cija ideologija ti zastapuvas - toa se gleda od banerot - Mihajlov i ALeksandrov.
 
N

n/a

Гостин
Posle najnoviot razvoj na diskusijata...
i poznatata,dosadna i neproduktivna pred se sto partiska...sto bugari srbi podelba...
Moram da ve pozdravam so edna pesna:
Godine kurcu prolaze...:tapp:
Aj edna metla na site `mislenja` od pred miroslav tamu...
mir u site partiski kujni...
Izvodot e VAZEN za site nas zaedno u Makedonija.
Uste malku i eden fener ke zemam...kaj si kaj si da pravam denski....
Trn...so cel respekt i kon tebe kako licnost i kon toa sto go pravis...i kon tvoite znaenja...i ti si offtopic.
Aj nemoj da se skarate sega so aktivistot koj e koj i koj e pomakedonec.

PERIODOT 1893-1930 ni treba.
Bez nepotrebni nervozi...frustracii itn.
Izvodot e biten i ke ja zacvrsti Makedonija.
 

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
192
ajde da vi kazam nesto so sigurno ne go znajte! VMRO DPMNE e formirana po direktiva na preostanati zivi clenovi i potomci na clenovi na zadgranicen komitet na vistinskata makedonska revolucionerna organizacija MRO da ne ve lazam neznam tocno od koi stranski drzavi bile lugeto, sega za desetina dena ke se vratam mk i ke vi kazam tocno se ako ve interesira. inaku imeto vmro e zemeno tocno zaradi toa deka taa partija trebase da bide(e) prodolzetok na vistinskata istoriskata vmro. ama posle 91/2/3(ne sum bas siguren) lugeto so pomognale vo reoformiranjeto na partija se raziduvaat za nekoi raboti so rakovodstvoto na dpmne i prekinuvaat kontakti, dali sega pak se obnoveni kontaktite neznam deka mene covekot so mi kaza za ovaa rabota uste togas se trgna od rakovodstvoto na partijata i neznae kako stojat rabotite so novovo rakovodstvo. inaku ljubco doaga na vlast na vmro po cista slucajnost ova so sigurnost vi go tvrdam, go stavile nego kako pretsedatel na partija deka bil mlad, nadezen(takabarem mislele), patriot???, I DEKA MISLELE DEKA LESNO KE GO KONTROLIRAAT, duri podocna tie okolu nego otkrile kakvi mu se ideite i koga otkrile veke bilo kasno.
Потполно си во право,само едно не можев да сфатам:-на оснивачкиот конгрес на ВМРО-ДПМНЕ во Прилеп кога пред мои очи ЉуБчо беше потврден за прдседател повеќе од очигледни беа неговите пробугарски ставови,зошто тоа не можеа или намерно не сакаа да го видат до ден,до ден-денес останува енигма,или беа умствено ограничени или беа намерно врбувани од УДБА за да направат таков избор каков што направија кога поголем дел од присутните беа свесни за ставовите на младиот подметнат кадар ептен поддржан од некои професорки по марксизам во тоа време.
 

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
878
Ванчо Михајлов е тоа.
Ај протриј си ги и ти очите. Јас категорично тврдам дека тоа е Никола Гули. И нека ви текне зошто го тврдам тоа со огромна сигурност.

Терајте даље...
 
Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
I na Protogerov.
Ama prasanjeto bese zosto VMRO-DPMNE (sozdadena od Aleksandrov) a ne MRO-DPMNE?
Znaeme deka Aleksandrov gi likvidira Sandanski i Gjorce Petrov.
zname deka se izjasnil kako makedonec vo londoskiot vesnik?i stoe tuka sega sporno koj laze ? kakom sto znaes samiot toj aleksandar se izjasnil kako makedonec.makeodnci isto taka go likvidiraa METODIJA ANDONOV CENTO, nemoj da kazes deka i CENTO bil terorist.
 

JOE

Пелистер Битола
Член од
31 март 2007
Мислења
3.023
Поени од реакции
608
Ова е една од најглупите теми шо ги имам видено на форумов
 
Член од
5 декември 2007
Мислења
85
Поени од реакции
0
Ај протриј си ги и ти очите. Јас категорично тврдам дека тоа е Никола Гули. И нека ви текне зошто го тврдам тоа со огромна сигурност.

Терајте даље...
Сликата е на Ванчо Михајлов, еве ја поголема сликата:



а еве го банерот од сајтот:



Уште ли категорично тврдиш дека тоа е Никола Гули

??
 
Член од
26 јануари 2007
Мислења
265
Поени од реакции
18
Потполно си во право,само едно не можев да сфатам:-на оснивачкиот конгрес на ВМРО-ДПМНЕ во Прилеп кога пред мои очи ЉуБчо беше потврден за прдседател повеќе од очигледни беа неговите пробугарски ставови,зошто тоа не можеа или намерно не сакаа да го видат до ден,до ден-денес останува енигма,или беа умствено ограничени или беа намерно врбувани од УДБА за да направат таков избор каков што направија кога поголем дел од присутните беа свесни за ставовите на младиот подметнат кадар ептен поддржан од некои професорки по марксизам во тоа време.
UDBA nema vrska so izborot za toa garantiram, deka togasnite clenovi imaa golemi problemi so udba i 90% od niv bea golemi patrioti koi pod nikoj slucaj ne bi primale vlijanija od komunistite, ama za toa kako ne zaprimetile togas i ne zaprimeti cela makedonija se do skoro ne mi e jasno! mozebi deka bil mnogu potcenet ljubco vo toa vreme, toj trebalo da bide samo piun na organizacijata ama neznam ova poslednovo e samo moe mislenje.:toe:
 
N

n/a

Гостин
Kategoricno tvrdam deka Trn ili navistina znae deka na slikata e pomaliot brat na Guli...
ili nenamerno napravil previd.(na sekoj mu se slucuva).
Mene mnogu me interesira edna druga prikazna sto bas od nego(kako i mnogu drugi raboti) ja nauciv.
A imeno...deka u Stip...nikoj ne pamti deka se rodil...ziveel na nekoja ulica...se skoluval...tip sto se vika Ivan (vance) Mihajlov.
Ako ima koj da go potvrdi ova tvrdenje...ke razgatneme edna golema misterija...i mnogu raboti ke dojdat na svoe.

p.s Gradime Europenis....Europenis ne gradi nas!
 

ВМРО

Loved By Few, Hated By Many, Respected By All
Член од
12 септември 2005
Мислења
1.863
Поени од реакции
25
Јас како што знам Ванчо се школувал во Скопската Српска Гимназија.
Според мене дали Тодор, дали Ванчо, Георги Баждаров, Христо Матов итн итн итн. Какви и да биле тие се дел од историјата на ВМРО.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom