Дали на женската "и бараш" , и колку "ти дава"

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Само ти дадов совет за да ти олеснам. Според твојот пост и не ти доаѓа баш бесплатно... многу маки и трпење "женски глупости" си е цената...:uvo:
ех..не е тоа ништо ..два три часа глупости за да се стигне до пичка.
Ако немавме стрпливост како ли некој испит на факс ќе положевме.
Жениве се полесни од што се смета.
Нормално е кога и на нив им се сака.
Не знам што се одоговлечува неминовното.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Изгледа проблемот е кај тој што “дава“ :)

А тоа е така бидејќи самите така се поставувате(женските) дека неможе секој да ве има, да ве добие, дека не се давате лесно.

Затоа, аналогно на вашето размислувањето доаѓа нашето, односно дека сме “добиле“ нешто, сте ни “дале“.

Член од
6 декември 2009
Мислења
235
Поени од реакции
18
Уствари работата е до зборот “давање“. Кога би се користел некој да речеме посоодветен, не би било толкав проблем.

@ the_BIG_hurt
Извини, да не треба на чело да ми пишува дека не сакам пичка? Пишувало на чело или не, се знае што едно машко сака. И да негирам и да не негирам, дури и кај машките за кои љубовта е нешто возвижено, сепак сексуалните нагони преовладуваат. Факт си е тоа.
Точно.
Сите сме луѓе, па женските да не немаат сексуални нагони? Само се контролираме повеќе и не го искажуваме тоа. И меѓу дечкото како личност и неговиот кур, на прво место ни е дечкото.
И не верувам дека сите машки се со тоа сфаќање ПИЧКА И САМО ПИЧКА, мислам ај, ти би го ставал во сечија? Не треба со нешто друго да те привлече девојката освен со самиот факт дека поседува пичка?:smir:

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Ooo машала... каква тема се развила тука, уште малку ќе ја преместиме во филозофија и психологија.

Него, нема финта со давањето. Што има тука толку да се полемизира кога и на мажите и на жените им се сака? Си се наоѓаат Х причини за нештото да се случи... и толку :)

Член од
6 декември 2009
Мислења
235
Поени од реакции
18
ех..не е тоа ништо ..два три часа глупости за да се стигне до пичка.
Ако немавме стрпливост како ли некој испит на факс ќе положевме.
Жениве се полесни од што се смета.
Нормално е кога и на нив им се сака.
Не знам што се одоговлечува неминовното.

Се одолговлекува поради ова ваше сфаќање, дека не гледате не како луѓе, туку како полов орган. Кога би размислувал повеќе со мозокот од колку со пенисот, многу побрзо ќе стигнеш до толку посакуваната пичка. :)

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Па откако ќе те привлече уствари ти почнуваш да си праиш стратегија:) Нормално дека не би го ставил во сечија. Токму затоа прво ќе ме привлече па ќе мислам на тоа:)
И не е работата да е само пичка, туку и јака да е:)

п.с.А дека и жените си сакаат, само се поповлечени во однос на тоа јасно е:)

Член од
6 декември 2009
Мислења
235
Поени од реакции
18
Ooo машала... каква тема се развила тука, уште малку ќе ја преместиме во филозофија и психологија.

Него, нема финта со давањето. Што има тука толку да се полемизира кога и на мажите и на жените им се сака? Си се наоѓаат Х причини за нештото да се случи... и толку :)

Се согласувам со тебе. Нема тука ништо толку комплицирано колку што го правиме.

Член од
26 август 2008
Мислења
2.165
Поени од реакции
58
Хмм, некако обратно да не беше..
Ако ние жените сме прости за сфаќање, тогаш не би се трескале од земја и не би ни удоволувале само за да добиете една обична, "влажна" пичка. Значи не викам дека сме некоја опасна мистерија за решавање, али сепак не сме simple како вас.
Простите и лесни за сфаќање сте вие, толку сте едноставни и проѕирни што на чело ви пишува на сите дека сакате пичка.
Секоја чест на исклучоците, т.е. заљубените.:smir:
bas kako sto rekov,najtesko i najslozeno vi e da svatite deka ne ste slozeni i deka ste svateni uste od samiot start,sega najverojatno vie samite sebesi tesko si se svakate pa zatoa i mislite deka i maskite ne ve svakjaat,ama toa si e samo vase svakanje...razlikata pomegju nas i vas e sto nie i najkompliciranite raboti gledame da gi uprostime,a vie obratno i najprostite raboti gi komplicirate i normalno tuka najcesto gubite najvekje vie...:toe:
za ovie godini sum se iznaslusal od zenski milijarda muabeti i tvrdenja i nikogas ne ispadnale taka,vo praksa ne,samo na muabet

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Од кога сексот стана постигнивање од страна на мажот, а добродушност и „ај ќе се смилувам вечер“ од страна на женското?!
Кога престана да биде обострано уживање?
Цитати од љубовни проблеми:
Ко шо има "машко его" за некој ствари. Така има и "женско его" за некој ствари.
Се додека ширењето на нозе наместо задоволство ви претставува губење на гордост, стварите ќе останат исти. И вие ќе "давате", како да е поклон за роденден or sumtin'.

Ако мислиш дека сакам да зборувам со тебе, или да разменувам некакви интелектуални искуства бидејќи тоа ми претставува задоволство...
Се лажеш.
Тоа можам и со брат ми да го праам.

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Гледам не многу жени искоментирале на темава:)
ај да бидам меѓу првите, мислам дека тоа со "давањето" и "недавањето" постои но само во конкретни индивдуални случаи,

јас ќе си кажам од моја лична перспектива како јас гледам на работите, јас лично би се почувствувала приморана да "дадам" само и единствено во случај кога не би ми се допаѓал мажјакот и кога сексот со него би бил

читај:одвратно, одбивен и измачувачки чин (а тоа досега не ми се случило со ниту еден дечко, ок при тоа треба да се земе во обзир дека само со двајца сум имала секс во животов досега),

со вториот дечко еве ќе си кажам најисрекно јас бев иницијаторот за секс и воопшто не се срамам да го признаам тоа, значи заклучувам дека сексот би требало да е взаемно уживање а не измачувачки чин во кој што жената ќе биде приморана да "даде" и да се измачува во текот не целиот секслуален чин, и задоволството да биде исклучиво на мажјакот, постојат и такви случаи но вообичаено за тие случаи е задната намера или намерата која се крие позади тоа "давање" а тие намери можат да бидат многубројни за постигнување на одредени цели, било да се материјални било да се друштвени:smir:

доколку зборуваме од женска гледна точка каде што таа сексуалниот чин го доживува како единствено сексуално задоволство во хедонистичка смисла каде што главна и единствена неприкосновена цел и е исклучиво актот на оргазам и ослободување од сексуалната напнатост тогаш јас во овие конкретни случаи тотално би го отфрлила терминот "давање" барем не во женска смисла на зборот.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Точно.
Сите сме луѓе, па женските да не немаат сексуални нагони? Само се контролираме повеќе и не го искажуваме тоа. И меѓу дечкото како личност и неговиот кур, на прво место ни е дечкото.
И не верувам дека сите машки се со тоа сфаќање ПИЧКА И САМО ПИЧКА, мислам ај, ти би го ставал во сечија? Не треба со нешто друго да те привлече девојката освен со самиот факт дека поседува пичка?:smir:

Добро, колегата не се доизјасни, не е се' до пичката и само до неа, добар дел е и за градите, газето, не ретко и полните усни.

Сепак, кога ќе сумираш се работи за сексуалниот начин на кој ве перцепираме, а не за вашата добра душа :) извини.

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Точно.
Сите сме луѓе, па женските да не немаат сексуални нагони? Само се контролираме повеќе и не го искажуваме тоа.
Ау! Познато ми е нешо ова... хмм... као се викаше ова на македонски... хмм ... чек чек чек....
А! Да! "Глумење пичка"

Член од
6 декември 2009
Мислења
235
Поени од реакции
18
Ау! Познато ми е нешо ова... хмм... као се викаше ова на македонски... хмм ... чек чек чек....
А! Да! "Глумење пичка"

Не не, тоа што не трчаме наоколу напалени по кур не значи дека глумиме. Да се исконтролираш или воздржиш не е исто со глумење пичка т.е. да одбиеш секс ако сакаш да го имаш.

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
Не не, тоа што не трчаме наоколу напалени по кур не значи дека глумиме. Да се исконтролираш или воздржиш не е исто со глумење пичка и да одбиеш секс ако сакаш да го имаш.
Од што толку се контролираш па и ти. Од колење? Бесење? Аман од вас мајки Терези што глумите.

Kajgana Shop

На врв Bottom