Дали навистина ни треба олеснување на визниот режим?

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Кога некој не сака да оди понатаму од Варош, нема потреба да му се нуди тоа што не го сака, нели. :wink:

Aма треба да му се даде правото на избор,без разлика дали сакал да оди до Варош или само до Зајчев Рид,можеби еден ден ќе го посака и тоа што не го сакал.:)

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Правото или се зема или се заслужува : одамна никој не го дава така лесно :wink:

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Дискутабилно е тоа кој колку го заслужил,дали Бугарите и Романците повеќе од Македонците или зошто Македонците го загубија кога го имаа само до пред 15 години.Можеби владите на Македонија помогнаа во тоа?

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
И пак иста песна : наместо да си ја гледаме планината ѓубре пред својата куќа - ќе покажеме на кантата на комшијата. :pos2:

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
Normalno deka ni treba olesnuvanje na vizniot rezim a ne da ne oddalecuvaat od svetot

Член од
4 март 2007
Мислења
698
Поени од реакции
137
Дискутабилно е тоа кој колку го заслужил,дали Бугарите и Романците повеќе од Македонците или зошто Македонците го загубија кога го имаа само до пред 15 години.Можеби владите на Македонија помогнаа во тоа?

Epa ajde da go najdeme odgovorot! Jas sum mrtov znatizelen da doznam.
Zosto ni vovedoa vizi?
Odgovorot po moe bi trebalo da gi sodrzi zborovite: 92' , Germanija, Hrvatska,
Denko Maleski, itd.

Eve pomos. 1992 godina e. Hrvatska e vo plamen,nejzinata ekonomija e kolabrirana,
1/3 od svojata teritorija ne e pod nejzina kontrola,zemjata e polna so kriminalci,ubijci,
muslimani,platenici, se vrsat masakri. Zemjata ja vodat ratni zlostornici itd itd.
So edne zbor zemjata bese trula stica.

1992 godina e. Edinstveno Makedonija i Slovenija gi ispolnuvaat uslovite za da bidat medjunarodno priznati drzavi.Makedonija uspesno voveduva svoja platezna valuta.
Zemjate e ekonomski i politicki stabilna, dobiva nezavisnost bez vojna. Nasekade se gleda na nea na seriozna drzava ......

No, vednas po izdavanjeto na prviot Makedonski pasos nemoze da se patuva so nego vo Germanija,dedeka moze vo ostatokot od EEZ (Italija,Avstrija,Francija).
Sengenskiot dogovor se uste ne postoi. Dodeka so Hrvatskiot pasos moze slobodno da se patuva... Makedoncite sigurno ke mozea da patuvaat i den deneska da patuvaat vo Spanija,Portugalija mozebi Italija i Francija,da ne pristapija tie zemji vo Sengenskiot dogovor.. Tie zemji po avtomatizam ni vovedoa vizi,nisto ne se sluci bilateralno.

Zosto?

Na ovaa mora nekoj da dade odgovor.
Koja bese razlikata pomegju MK i HR 92' ?

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Ako EU ni dade vizi ne sme nie problem , problem se Albancite od Kosovo i Albanija koi odma ke dojdat do pasosi nasi a so samoto toa i do viza, bidejki evropa znae deka nie nemame kontrola vrz drzavata na toa pole. Pola ke se ispoozenat so nasi Albanki za cas ili ke izvadat ekspres pasosi od tetovski ogranok i toa legalno i ke ispovadat vizi za EU. A se znae deka glavni krimosi vo EU se Albancite edna od pojakite mafii pa ne se EU glupi i naivni do tollku. Nie sme najmal problem 1,4 miljoni luge se edno predgradie na london taka da ne e do toa. NE ne sakaat od drugi pricini.

Zalno za nekoj sto ke si ostavi mladosta nadevajki se
Ти си идиЈот. Пола ќе се испоженат со наши албанки? А тоа што пола наш народ купува друг пасош? Нели е некако исто? Криминалци во ЕУ? Зарем сеуште мислиш дека тие со МК пасош се шетаат? Како стигнале во ЕУ да вршат криминал со МК пасош? Нели за да стигнат во ЕУ им требало виза? Доколку истите немаат регулирано престој во некоја од ЕУ земјите, нели по дефолт се депортираат при криминален акт? Зашто истиве не се депортирани туку продолжуваат со криминални дејствија? Македонија немала контрола на поле на државјанства? Па која држава има? Германија? Каде поголем број од луѓето се странци? каде за 20 години државата може и да се вика Турција со оглед на тоа колку турци ги има таму? Бугарија?? Која за 1 година откако е примена во ЕУ има буквално продадено огромен број на државјанства. Шведска? Која води со фалсификувани пасоши? Америка?? Која поради голем број на хиспаноси во некои установи воведува двојазичност?

Кажи ми која држава го има тоа регулирано? Визниот режим треба да се укине, но не за луѓе со ваков став.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Хрватска беше под патронат на Германија. Ви текнува дека и песнаи пееја Хрватите? Danke Deustchland?
A Maкедонија? Сеуште Киро и Алија ќе ја спасуваа Југославија со платформи, Грците веднаш почнаа да се бунат за името...Слаби бевме на политички план, скоро без никаква поддршка, ЕУ не не призна поради спорот со Грција околу името...

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Epa ajde da go najdeme odgovorot! Jas sum mrtov znatizelen da doznam.
Zosto ni vovedoa vizi?
Odgovorot po moe bi trebalo da gi sodrzi zborovite: 92' , Germanija, Hrvatska,
Denko Maleski, itd.

Eve pomos. 1992 godina e. Hrvatska e vo plamen,nejzinata ekonomija e kolabrirana,
1/3 od svojata teritorija ne e pod nejzina kontrola,zemjata e polna so kriminalci,ubijci,
muslimani,platenici, se vrsat masakri. Zemjata ja vodat ratni zlostornici itd itd.
So edne zbor zemjata bese trula stica.

1992 godina e. Edinstveno Makedonija i Slovenija gi ispolnuvaat uslovite za da bidat medjunarodno priznati drzavi.Makedonija uspesno voveduva svoja platezna valuta.
Zemjate ne e ekonomski i politicki stabilna, dobiva nezavisnost bez vojna. Nasekade se gleda na nea na seriozna drzava ......

No, vednas po izdavanjeto na prviot Makedonski pasos nemoze da se patuva so nego vo Germanija,dedeka moze vo ostatokot od EEZ (Italija,Avstrija,Francija).
Sengenskiot dogovor se uste ne postoi. Dodeka so Hrvatskiot pasos moze slobodno da se patuva... Makedoncite sigurno ke mozea da patuvaat i den deneska da patuvaat vo Spanija,Portugalija mozebi Italija i Francija,da ne pristapija tie zemji vo Sengenskiot dogovor.. Tie zemji po avtomatizam ni vovedoa vizi,nisto ne se sluci bilateralno.

Zosto?

Значи крив е Денко,кој беше незаслужено испратен како морон во УН,или ја сноси барем дел од одговорноста,бидеќи не изусти ни збор за континуитет на билатералниот договор како што се испотепаа со чичко му Киро за континуитетот на името кое требаше да трае 3 месеци а остана до денешен ден.Инаку за амбасадор во Германија тоа време беше назначен исто така еден ептен способен човек кој се викаше Керим и кому од интерес му беше да ни бидат воведени визи за неговата репутација и рејтинг да станат позначајни па тој да добие политичка тежина и нормално да проневери повеќе пари со изградба на новата амбасада во Берлин.Секако нивните моронски идеи беа одобрени од тогашните владини глаучи во Македонија.

Член од
1 мај 2006
Мислења
371
Поени од реакции
2
Ако не укинување треба да има олеснување на визниот режим стварн ние македонците ко во кафез сме не мозиме до една соседна Грција или Бугарија да одиме стварно страмота е ова , неможиме да мрдниме од овде.

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Еве еден интересен податок :

[media]http://www.youtube.com/watch?v=gRb6utQ3TQ0[/media]

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Ти си идиЈот. Пола ќе се испоженат со наши албанки? А тоа што пола наш народ купува друг пасош? Нели е некако исто? Криминалци во ЕУ? Зарем сеуште мислиш дека тие со МК пасош се шетаат? Како стигнале во ЕУ да вршат криминал со МК пасош? Нели за да стигнат во ЕУ им требало виза? Доколку истите немаат регулирано престој во некоја од ЕУ земјите, нели по дефолт се депортираат при криминален акт? Зашто истиве не се депортирани туку продолжуваат со криминални дејствија? Македонија немала контрола на поле на државјанства? Па која држава има? Германија? Каде поголем број од луѓето се странци? каде за 20 години државата може и да се вика Турција со оглед на тоа колку турци ги има таму? Бугарија?? Која за 1 година откако е примена во ЕУ има буквално продадено огромен број на државјанства. Шведска? Која води со фалсификувани пасоши? Америка?? Која поради голем број на хиспаноси во некои установи воведува двојазичност?

Кажи ми која држава го има тоа регулирано? Визниот режим треба да се укине, но не за луѓе со ваков став.
Tocno rymz nim treba da im se skine glavce......koga se tolku glupi idiJot-i :):)!!
Eve i jas da se slozam ednas so tebe......

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
Ok ja glup i idijot eve sea ke ti kazam patot na Albanecot kako do prestoj vo EU prakticno

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Vi se chudam na nekoi od vas kolku lesno zaboravate!?!

GERMANIJA

Germanija i Makedonija se posebna tazhna prikaska. Bez navleguvanje vo istorija so Bavarskoto kralstvo kje ja spomnam 91 ili 92. Samo MK i SLO dobivaat preporaka za priznavanje od strana na EU. GER saka da ja "butne" i CRO vo toa drushtvo i site da odat vo paket. Ministerot za nadvoreshni na GER (Genscher) beshe na razgovori so Gligorov da se pobara podrshka za definitivno napushtanje na YU idejata i kolektivno 3-te zemji da se priznaat za nezavisni drzhavi. Gligorov (i tie okolu nego) odbivaat i se obiduvaat da ja spasat YU ili tie delovi shto ostanaa. Za Gligorov makedonskata nezavisnost beshe samo nuzhno zlo, za ne daj bozhe ako nema drug izlez. Germanija togash unilateralno ja butka Hrvatska i gi prekunuva kontaktite so nas.

Taka retkata i ochigedno edistvenata mozhnost lesno i brzo da dobieme EU priznavanje so podrshka na edna od golemite evropski sili zasekogash propadna. Vo tie momenti Grcija seushte beshe bezglasna bukva.

Nashata golgota so Grcite zapochnuva posle nasheto odbivanje na Germanija.

ROMANIJA I BUGARIJA

Za Romanija i Bugarija i nivnata sporedba so MK.

Poglednete go potencijalot na nivnite pazari vo sporedba so nashiot. sporedete ja nivnata borbena mokj (po potreba) vo sporedba so nas.
Poglednete ja nivnata geostrateshka polozhba vo sporedba so nashata.

I najposle sporedete go brojot na stranski (EU) investicii vo ovie dve zemji vo sporedba so MK.

Koga kje go napravite seto ova kje vi stane (mnogu) jasno zashto ovie 2 zemji se vo EU a MK ne e.

Treba vekje ednash da prestaneme da kukame deka nikoj ne ne saka i site se protiv nas ("Albancite se normalno krivi za site zla i nepravdi vo drzhavata :))" i vekje ednash da ZASUKAME RAKAVI I DA POCHNEME DA RABOTIME!!!Koga volovite kje sfatat deka se volovi i kje posakaat da stanat bikovi togash mozhebi rabotata kje trgne na podobro.

ps. Na "Zapad" parite ne rastat na drvja i ne pagjaat od nebo kako shto nekoi kaj nas mislat.

Член од
4 март 2007
Мислења
698
Поени од реакции
137
Edno golemo bravo,

za ministerot Miloseski po povod odlukata nasite juzni sosedi vo Makedonija da vleguvaat so licni karti. Predlagam drugpat da ne cekas nekoj medium da napravi analiza kako grcite-cicii na koi ne im se dava 80evra za pasos odat po tebla jajca vo Bugarija bidejki tamu mozele so licni karti a vo Makedonija ne.
Zatoa predlagam kako akt na dobrososedstvo da gi ukineme vizite za celiot svet i kaj nas sekoj zemjanec da moze da vleguva so zdravstvena kniska a na gradjabite na EU, pogotovo na Grcite na vlez vo Makedonija da im se davaa po 50 evra za trosok. A za finansiranje na MNR predlagam DDV-to da se krene na 39%. Na kraj sakam da kazam deka odlukava e za pofalba,no mala kritika do Miloseski drugpat da ne ceka mediumi da mu ja nasocuvaat negovata nadvoresna politika.

Avtorot e Vmro-vec do koska od 1993

p.s. Ne treba da iskazuvas doza na nesigurnost na svojata odluka pa da pustas "patki" deka ocekuvas "dobra volja" od Bakojani. Taa kako i site nie te "procita" deka celta e da se prodate po nekoe jajce povekje na nasite
granapcinja. Dali jajcata vredat povekje od nasata cest?

Vi se chudam na nekoi od vas kolku lesno zaboravate!?!

GERMANIJA

Germanija i Makedonija se posebna tazhna prikaska. Bez navleguvanje vo istorija so Bavarskoto kralstvo kje ja spomnam 91 ili 92. Samo MK i SLO dobivaat preporaka za priznavanje od strana na EU. GER saka da ja "butne" i CRO vo toa drushtvo i site da odat vo paket. Ministerot za nadvoreshni na GER (Genscher) beshe na razgovori so Gligorov da se pobara podrshka za definitivno napushtanje na YU idejata i kolektivno 3-te zemji da se priznaat za nezavisni drzhavi. Gligorov (i tie okolu nego) odbivaat i se obiduvaat da ja spasat YU ili tie delovi shto ostanaa. Za Gligorov makedonskata nezavisnost beshe samo nuzhno zlo, za ne daj bozhe ako nema drug izlez. Germanija togash unilateralno ja butka Hrvatska i gi prekunuva kontaktite so nas.

Taka retkata i ochigedno edistvenata mozhnost lesno i brzo da dobieme EU priznavanje so podrshka na edna od golemite evropski sili zasekogash propadna. Vo tie momenti Grcija seushte beshe bezglasna bukva.

Nashata golgota so Grcite zapochnuva posle nasheto odbivanje na Germanija.

ROMANIJA I BUGARIJA

Za Romanija i Bugarija i nivnata sporedba so MK.

Poglednete go potencijalot na nivnite pazari vo sporedba so nashiot. sporedete ja nivnata borbena mokj (po potreba) vo sporedba so nas.
Poglednete ja nivnata geostrateshka polozhba vo sporedba so nashata.

I najposle sporedete go brojot na stranski (EU) investicii vo ovie dve zemji vo sporedba so MK.

Koga kje go napravite seto ova kje vi stane (mnogu) jasno zashto ovie 2 zemji se vo EU a MK ne e.

Treba vekje ednash da prestaneme da kukame deka nikoj ne ne saka i site se protiv nas ("Albancite se normalno krivi za site zla i nepravdi vo drzhavata :))" i vekje ednash da ZASUKAME RAKAVI I DA POCHNEME DA RABOTIME!!!Koga volovite kje sfatat deka se volovi i kje posakaat da stanat bikovi togash mozhebi rabotata kje trgne na podobro.

ps. Na "Zapad" parite ne rastat na drvja i ne pagjaat od nebo kako shto nekoi kaj nas mislat.

Fala za informaciite "silen". Naskoro i jas ke izlezam so moe viduvanje na nastanite od 92'. Se nadevam deka nekoi bliski ludje do mediumite,vlasta i opozicijata gi citaat ovie komentari pa ke mozeme zaedno da "raspalime" po
glavnite vinovnici za "getoto" (Kirca,Papa,Denko itd.). A isto taka ne treba da bidat postedeni ni segasnive sto ja prodolzuvaat politikata na Baba Zumbula i Buc. Gledam deka ni VMRO ne ke moze da ja ispolni celta sto sama si ja postavi "2010 bez Sengen".
Temava treba da se preimenuva vo "Germanska ili Shengen". Tamu e zajakot,povtoruvam Vo Italija se patuvase bez vizi do 95'.
"Shengenot" se kroese so germanski nozicki!!!!

Ova ti se vika akt na dobrososedstvo i dobronamerna politika,
druze Miloseski..

http://www.vecernji.hr/newsroom/news/international/2352978/index.do

Kajgana Shop

На врв Bottom