Eve eden konkreten primer ke dadam kon Bugarite bez navreda i Rumunite kako napraija brz kamen
Preku prostitucija i kriminal izgradija drzava
eve kako
Edna prostitutka dnevno na avtopatot zarabotue u prosek mozebi najmalce ima dakelm 15 klienti puta 20-30 evra da receme 20
toa e 300 evra dnevno 6000 evra mesecno
za edna godina taa moze da vrati doma najmalce pola odnosno 30000 evra koi ke gi investira vo nesto i ke najde nekoe mule ke ja ozeni i site srecni
Ne vikam ja Makedonkite da stanat na avtostradata sea ama ete nekoj ima nekakva cel i ne bira sredstva da gi ostvari svoite celi.
Tie pari se vrakaat kaj niv koga togas a nie sto praime nasite politicari smukaat od nas u RM i investiraat po Bugarii ostrovi i sekade samo da ne im se najde krajot na parite...zatoa na niv ne nadevajte se nego zavrnete rakavi naprajte kamen i oprajte ja drzavata da prkne malce
Да бе, гледам колку се враќаат луѓето што идат во туѓина...ептен, поплава на граници има коа се враќаат. Затоа само Турска има 6 миљона народ од Македонија (иселеници и нивни поколенија) меѓу кој и двајца мои вујковци и нивните внуци. Се утепаа од доаѓање. Што да ти расправам. Њу Џерси? Па па па, маала каде што има луѓе што и англиски не знаат дека цел живот со сонародници живеел и работел. Ептен се утепаа од враќање и отварање бизниси, се гледа, на секое ќоше семкарница.. Дефинитивно е тоа гола теорија
@ concrete: Епа пробај елегантно влези во амбасада и јави ми се ако те одбијат.
Ne e bas taka za tie Turcija sto otisle toa bile drugi vreminja izgubile koren a baska se raboti za Turci koi si otisle koa dosol komunizmot i Tito taka da primerot e neadekvaten
Nju jersi ok pa ne velam ja da mora fizicki bas da poitaat da se vratat ama veruj ke kupat kuca , ke kupat kola ke platat danok ke otvorat nesto za starost kolku da se zanimavaat
NIKOJ ne saka da umre vo TUGINA veruvaj mi ... nasata idnina se PENZIONERITE dijasporski ...da im se ovozmozi dobar zdravstven program i zastita em pari em vrabotuvanja i site srecni