Дали може да сакаш две личности во исто време?

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
dreamgirl напиша:
Нема правило за сите, секој може од лично искуство, лично мислење да си каже, секој за себе е во право, различно ја дожувуваме/разбираме љубовта, во љубовта нема правила, затоа е прекрасна и има љубовна магија :)

Може да сакаш две/двајца во исто време, некое време, но не подеднакво, па тие не се исти личности и не будат еднакви чуства кај тебе.
Јас тоа и го говорам, но можеш и на ист начин, ретко, но се случува, секако дека секојпат, различно се доживува љубовта и сакањето, таа може да ја споделиш со повеќе одеднаш, да ги сакаш одеднаш, или само една. Индивидуално е. Но, секако, секојпат, на различен начин. Тоа е и убавината.

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
а заборавате ли на полигамните бракови, на харемите и слично? огромен дел од муслиманите имаат обичај на склопување на вакви бракови. Дури што беше изненадувачко, имало 30000 полигамни бракови во Франција, меѓу доселената северноафриканска популација. Ако ние сме израснати во западен, христијански дух, каде моногамијата е репер за врска, па и за љубов, значи ли тоа дека таквиот систем одговара за сите луѓе и за сите култури? Можеме ли да кажеме дека некој шеик не ги сака сите свои 30 жени например?
Не е ли неговата љубов кон секоја од нив еднаква со онаа која ја има некој кон една девојка?
И да не бидам прогласен повторно за шовинист бидејќи споменувам само маж со повеќе жени алтернатива, да ја споменам и полиандријата, една жена со повеќе мажи, иако ептен ретка (кај ескимите имало нпр:), сепак постоечка.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.208
Поени од реакции
34.448
Можеш да сакаш 2, а можеш да сакаш и повеќе.

Само финтата е дали тие (што ги сакаш) го сакаат тоа.

АуРоРа

Засекогаш
Член од
15 мај 2005
Мислења
1.109
Поени од реакции
15
Срцето на мажот или жената може да поднесе љубов кон повеќе од едно лице, освен кога едно од тие лица ќе стане... ЗАХИР!!!
( од Захир бај Пауло Коелјо)
Па, што мислите?

Член од
19 април 2005
Мислења
1.806
Поени од реакции
75
SLaCk напиша:
Dali moze da sakas dve zeni vo isto vreme?Ama podednakvo:)
Ова подеднакво, не ми е јасно - па до тука бива. Сакам да го видам сакомерот на кој балансираш наваму натаму со теговите, за да добиеш еднакво сакање.
Инаку, може да се скаат повеќе луѓе, ама не би играла на бројката два. Барем три. Кога се двајца во прикаската, се јавува опасност од заљубување (обсесивност, посесивност, нејадење, подочњаци, плачки) по своја прилика во новиот член од триаголникот и тоа знае да премине во агонија.
Четириаголник е многу поздрава и постабилна структура.

Член од
26 ноември 2005
Мислења
41
Поени од реакции
0
Moze da se saka,
megjutoa ne e toa toa.
Sekogas srceto kje te vlece poveke nakaj edniot od niv.:ne_zboram

Dani^^^

Femme fatale
Член од
8 април 2005
Мислења
1.831
Поени од реакции
21
АуРоРа напиша:
Срцето на мажот или жената може да поднесе љубов кон повеќе од едно лице, освен кога едно од тие лица ќе стане... ЗАХИР!!!
( од Захир бај Пауло Коелјо)
Па, што мислите?
А?Не го разбрав ова..ај појасни :icon_roll

NikolaP

Команданат Флик
Член од
30 октомври 2005
Мислења
1.095
Поени од реакции
16
А знае ли тој едниот барем кој е? Знаете ли вие? Или и двајцата ги влечете за уши. Па кој повеќе издудла, тој?

Goddess of Chaos

Nixe Nox
Член од
16 август 2005
Мислења
6.250
Поени од реакции
228
Е не може.Или може да сака две(или поеќе) но на различни начини...подеднакво и во ист смисол не може дефинитивно...:wink:

АуРоРа

Засекогаш
Член од
15 мај 2005
Мислења
1.109
Поени од реакции
15
Dani^^^ напиша:
А?Не го разбрав ова..ај појасни :icon_roll

Епа вака... Захир ти е мотив превземен од исламската религија. Тоа е некој вид опсесија, односно некој што постојано ти е во мислите,што е секогаш присутен околу тебе,што не е можно да постои,а да не го забележиш...Постои и е секогаш околу тебе. Едноставно си опседнат на некој начин од него, го сакаш без причина,не можеш да живееш без него...Колку што ја разбрав книгата ете тоа е ЗАХИР. Доволно е,ако сакаш уште можам да ти објаснам...И ај сега што мислите околу ова?

Аха даа ми текна и на ова:
Ќе сакаш некогаш, ќе сакаш некого, но НИКОГАШ никого како некогаш НЕКОГО!!!

....Што значи не можеме двајца да сакаме на ист начин......

The_Grim

Acid Nightmare
Член од
22 ноември 2005
Мислења
1.501
Поени од реакции
24
Ok ajde sea moze li nekoj da go definira terminot VISTINSKA LJUBOV. mislam neli e toa nesto tolku golemo sto nemoze da se iskaze so zborovi TE SAKAM, ZALJUBEN SUM. Znam deka se povtoruvam samiot sebe ali........nemozes (aj da go definirame toa taka) DA SAKAS poveke od dve licnosti.Mislam VISTINSKATA LJUBOV e unikatna i nemoze tukutaka da se podeluva na dve(i poveke) polovini. Toa ti e kako da delis edno kralstvo megu dva krala. nevozmozno e. Eve sea VISTINKSTA LJUBOV ke ja podelis na dve kralstva: posle toa ke ima dve kralstva pod imeto VISTINSKA LJUBOV ali ke se odlucis za edno. posle i toa ke go podelis na dve kralstva VISTINSKA LJUBOV i pak ke se odlucis za edno. ne znam dali ima smisla posto nemozam bas da go iskazam ova so zborovi.mislam nikoj ne moze da go iskaze toa so zborovi. DON'T TRY TO UNDERSTAND IT: FEEL IT!!!!

Ptolomej

Дрвен адвокат
Член од
7 август 2005
Мислења
1.749
Поени од реакции
1.010
Fala bogu deka covek moze da saka 2 vo isto...za zenskite ne veruvam bas posto tie i so toj sto se retko go sakaat...se zezam :)

CopyOfDeath

Die Die My Darling!!!
Член од
30 ноември 2005
Мислења
4.186
Поени од реакции
48
ја у срцево имам место и за повеке од две али една е единствена шо искрено си ја сакам

Kajgana Shop

На врв Bottom