Дали можете да бидете во љубовна врска со човек што не го сакате?

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
можи бе зошто да не .... ако гледам дека чупето стварно ме сака и поштова зашо да не пробаме. поарно така отколку да сакаш некоја па од газ да не те мава па да ја чекаш. вака најубо знајш дека те сака и ќе се труди да ја одржи врската , мирна ти е глата
 
Член од
27 јануари 2009
Мислења
1.044
Поени од реакции
40
pa podobro da ne go sakam a da mi e ubavo so nego otkolku da go sakam a da e nekoj gad i da mi e katastrofa, definitivno mozam da bidam so nekoj sto ne go sakam mene po bitno mi e toj da me saka
 

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Незнам.. не сум била во таква ситуација. Сепак ако сум со него, нормално мора барем да има мала хемија меѓу нас, да ми се свиѓа и како што рече да ми е убаво со него, па со тек на време можеби би го засакала.
Или незнам неможам да си замислам да речам "ам одам со овој ама не го сакам", можеби ќе се лажам самата себе(а и другите) дека го сакам, а пак нема да го сакам.. и после некое време ќе ми светни сијаличката и ќе речам : aбе јас овој не го сакам.
Исто некако работиве не ми се поврзуваат. Љубовна врска- Човек што не го сакаш..
сепак то е некаква врска без врска.
А за во таква врска.. па многу често се дешава од шо ќе си повредена од тој шо го сакаш, на крај да појдиш со друг, а да не го сакаш.. чисто од инает само да тераш и да му докажиш дека можиш и без него. Тогаш самите себе се лажиме, ни то не е врска(ама има и шанси да прерасни во нешо).
 

buba18

God is a DJ
Член од
8 јануари 2009
Мислења
358
Поени од реакции
10
Нема никакви шанси да се случи тоа
до сега не ми се случило,
ама сигурна сум дека не би го направила
 
К

*Каталонец*

Гостин
Дефинитивно НЕ. Не е убаво да си со некого кој не го сакаш и на пример ја користиш само за секс.
 

babydol

Copy...
Член од
15 јули 2008
Мислења
1.561
Поени од реакции
92
Не би била во врска со некоја ако барем малку не чувствувам нешто кон него , само ке се измачувам себе си , без разлика дали тој ме ска, ми обрнува внимание или ми оди по кеиф цело време, јас самата не ке бидам задоволна од тоа што го чувствувам
 
Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
На почетокот на врската, тешко е да го разграничиш допаѓањето од страста, страста од сексот, сексот од љубовта, љубовта од разбирањето... Така што, темата е оксиморонски поставена. На мене не може да ми е убаво да сум со некого, ако не чувствувам нешто за него. Макар да е и некаков вид на привлечност, не мора да е љубов. Сепак од таа привлечност, подоцна е можно да се развие љубов. Сума сумарум, да би можела, се до степенот додека не почувствувам за таа личност љубов. Ако не почувствувам, тогаш пиши пропало и фрлај се во нови предизвици.
 
E

`EsCaPe`

Гостин
Не можам. Нема погрдо чувство од тоа да си со некој, а да не го сакаш, претставува вистинско измачување.
На почетокот имало мала хемија, но подоцна се тоа се губи .. Па даваш шанса, си велиш можеби ќе го засакаш, но станува се потешко..
И на крај нормално, раскинување, кое во случајов претставува вистинско олеснување.

...
 

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
На почетокот на врската нормално дека нема да има некоја „ненормална“ љубов , туку само допаѓање. Така да , сите влегуваме во врска со човек кој што не го сакаме , но со времето како што го запознаваме човекот или ќе го замразиме па ќе заврши врската или пак ќе го сакаме.
Значи треба да сме спремни на варијанта дека не постои такво нешто како сродна душа , туку дека треба да станеме компактибилни со друга особа.
 

Desire

Refuse,Resist
Член од
25 декември 2007
Мислења
1.823
Поени од реакции
284
Охо секако дека можам.
Не можеш да засакаш некого само од гледање,па после да влезеш у врска.Така да технички,сите биле у таква врска,времето после ќе покаже колку ќе трае таа врска,дали симпатиите ќе прераснат у чувства,или ќе се стави крај на врската.

Не можам да бидам у врска со човек што не ми се свиѓал ни малку пред да бидеме у врска,а со некој што не сум го сакала(а ми се свиѓал) пред да бидеме у врска можам,simple as that :)
 

апец

Јувентус фан
Член од
5 декември 2007
Мислења
1.083
Поени од реакции
60
После првиот месец од врската кој ке помине во прилагодување на партнерите еден спрема друг, ако не го сакаш нема потреба да се измачуваш понатака во таква врска.
 

Mrs. Vedder

red cloud at sundown
Член од
12 февруари 2009
Мислења
984
Поени од реакции
66
Ноуп...Нема иднина таквата врска, ама никој не гарантира дека во текот на врската не може да се заљубиш во партнерот и да ти е поубаво од секогаш...Се е релативно:toe:
 
Член од
31 декември 2007
Мислења
145
Поени од реакции
1
Vo slucajot "so nego sum ama ne go sakam", sekogas ima nesto sto te privlekuva..na pr. materijalnata podrska,neznosta i vnimanieto...zavisi od covekot iako jas ne bi mozela toa da go napravam,zasto nekogas vo zivotot i mene ke mi se desi(karma) i ne planiram da se osekjam kako l...:nenene: :helou:
 

Annabel

Неутрална*
Член од
18 декември 2008
Мислења
1.298
Поени од реакции
183
После првиот месец од врската кој ке помине во прилагодување на партнерите еден спрема друг, ако не го сакаш нема потреба да се измачуваш понатака во таква врска.
Ех па и ти сега еден месец...мене малку ми е тоа за да се заљубам онака ЗДРАВО . За 3 месеци веќе може да правиме муабет.После тоа веќе ако гледам дека не иде и дека нема начин да го засакам да,тогаш ќе му раскинам а порано мислам дека не :toe:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom