Дали лезбејскиот секс е секс...

АуРоРа

Засекогаш
Член од
15 мај 2005
Мислења
1.109
Поени од реакции
15
divine напиша:
streets_of_dublin напиша:
AuRoRa напиша:
Се надевам никој на форумот нема пробано таков вид секс
Зашто ова? :lol:
I jas ke ja prasav istoto ... sto ti e muabetot Aurora? Kako mozes taka da prasas bez da pomislis 2 pati? Sto ako ima takvi i ako si gi navredila? C c c mislete malce be ....

Добро ете одговор за двајцата- па 80 посто од луѓето во светот не се хомосексуалци,значи не се лезбејки или нешто слиЧно.ЗнаЧи јас се надевав дека сите сме ок и дека нема такви на форумот,и тоа не е нешто лоШо а и да има не е тоа навреда,секој може да си прави што сака!!! Ако навредив некој ке ми простат!па и темата е таква,ете кој пробал нека каже и ќе се разјасни се или ако знае некој што пробал...
И не знам што е тука болка за умирање :lol:

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
E aj procitaj se edno 30 pati, moze ke svatis kako izgledase od strana tvojot post ... a inace na forumov gledas kolku luge ima ... sigurno deka ne se site kako tebe ... po nekoja glupava logika ... :wink:

АуРоРа

Засекогаш
Член од
15 мај 2005
Мислења
1.109
Поени од реакции
15
Јас си се разбирам,а кој не ме разбира нека го Чита постот 30тина пати и нека си вади непознати зборови у речник...
Инаку работата беше дека збориме за мнозинството,каде сигурна сум дека едно 97 посто од форумот се ок,односно не се лез...
Па и ако се што? Прашај ги можи пак многу се навредија од нашите коментари?леле леле туф туф
:roll:

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
AuRoRa напиша:
Јас си се разбирам,а кој не ме разбира нека го Чита постот 30тина пати и нека си вади непознати зборови у речник...
Инаку работата беше дека збориме за мнозинството,каде сигурна сум дека едно 97 посто од форумот се ок,односно не се лез...
Па и ако се што? Прашај ги можи пак многу се навредија од нашите коментари?леле леле туф туф
:roll:
Za toa sto e so pocrni bukvi ti kazuvam deka ne ti cini, osven ako imas postrog kriterium za vreganje i ova ti e gola voda ...

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.194
Поени од реакции
12.094
Aurora, мене ме интересира колку луѓе на форумов уживаат во прдење сабајлечки, нормално процентуално изразено?

StenmarC

Скијач
Член од
24 март 2005
Мислења
2.179
Поени од реакции
50
Хехех ова со процентуалнава застапеност на геј-овите по светов ме потсети на нешто.....

Седиме кај еден другар дома 7 души и гледаме фудбал. И на полувреме при менување на канали наидовме на еден прилог за хомосексуалците каде се вика дека секој 6ти на планетава е хомосексуалец :P И тогаш другар ми не погледна и вика: Ајде сега.... од нас седморица, најмалку еден мора да е педер. Нека се каже :lol: :lol:

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Мистичен напиша:
Уживање е, ама поинакво. Пенетрација да фали-фали. Помагала се помагала...пенис е пенис.
A za drugive sho imaat penis (i penetracija) seks e? :lol:

zezam :twisted:

АуРоРа

Засекогаш
Член од
15 мај 2005
Мислења
1.109
Поени од реакции
15
Андроник напиша:
Aurora, мене ме интересира колку луѓе на форумов уживаат во прдење сабајлечки, нормално процентуално изразено?

ОДГОВОР : За жал само 10тина %.Другите изгледа у ништо у животот не уживаат,или барем така ми личи.Ако грешам,кажи ми ти

S

Svetovid

Гостин
Gizo напиша:
ова е тешка филозофија
Мистичен напиша:
Уживање е, ама поинакво. Пенетрација да фали-фали. Помагала се помагала...пенис е пенис.
Aceva напиша:
За форплеј све игра. Машко, женско, куче, маче, не е битно.
Ама пе-не-тра-ци-ја мора да има и тоа сериозна, мушка. Не е дека не си ги сакам жените, алу муж треба да се има при рука, или каде веќе треба.
Mali, Mistik druzhe, a bogami i doktorice, bez razlika kolku meso nosime u gakji, sepak stisnatata tupanica (pa makar i neka e od meko, belo i nezhno zhensko rachence) e pogolema i poobemna od bilo koj egzemplar na mashkost!
Znachi sex e be brakja (i sestri) i toa kako! Nego sho pa samo za p i ch i nj a v a, ste se zakachile, a kaj pederishtana, sex li e toa?

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
И за педерите би му дошло исто како и за лезбејките ... со тоа што поприфатливо ќе им е на сите дека кај нив има пе-не-тра-ци-ја (Ацева ептен смешно ми падна морав да пишам и јас така :lol: ). Абе како може да мислите дека не е секс, кога јасно е дека повеќе се задоволуваат партнерите што си се од ист пол? Е сега дека на лезбејките не им пенетрира, немаат секс? Што знам, не ми е логично. Јасно е дека повеќе си знаат што и како им треба и нема што тука ... позадоволни си се, и си го викаат секс ... е па ние до утре може да се објаснуваме :lol: :P

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Ако лезбејскиот секс е секс, дали и взаемниот орален секс меѓу хетеро партнери е секс? Не значи ли и дека взаемното допирање на гениталиите од партнерот исто така може да се квалификува како секс? Како дополнително нешто кое оди кон прилог на ова е и дека е можен оргазам и кај двајцата со ваквиот чин. Понатаму, дали е секс ако партнерите се фаќаат преку облека (дали преку неколку слоеви или еден, но не во директен контакт со "скапоцените" делови?). И во овој случај може да настане свршување. Понатаму, при секој сексуален однос од класичен тип, не мора да се случи секој од партнерите да сврши.
Дали свршувањето е критериум за тоа дали односот бил секс или не?

Така да од почетокот кога ја дадов темата, прашав, дали сексот е во главата и секој си има посебна интерпретација за него или e нешто кое треба да исполнува одредени критериуми за да биде прогласено за такво?

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Сексот е во главата, првин и најпрвин, потоа е физичкиот дел. Инаку, секс е сето она во кое се вклучени нагоните, емоциите, чувствата на пшозитивност и задоволство меѓу два партнера!!

S

Svetovid

Гостин
divine напиша:
Е сега дека на лезбејките не им пенетрира, немаат секс?
Ne kje da bev dovolno jasen vo prethodniot napis. Ima penetracija, se vika: FISTING! Ste go gledale "Chasing Amy" so Ben Affleck i Joey Lauren Adams? On e strip crtach, ona e lejbejka. On se zaljubuva u nejze. Filmot gi opfakja dvete sveprisutni prashanja povrzani za lezbejkite, imeno dali nivnuiot sex e sex i dali ako se zaljubi u mazh kje prestane da e lezbejka. Prviot odgovor beshe: DA i tipkata go dae primerot so fisting, a vtoriot e NE!
Thank you very much, I rest my case. 8)

Член од
16 април 2005
Мислења
29
Поени од реакции
0
PFFF ma toa ne e seks be
ama dobro e
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kajgana Shop

На врв Bottom