Дали има вечна љубов?

Член од
30 април 2005
Мислења
361
Поени од реакции
21
Жив пример дека телевизијата ги расипува децата.
Ајде сега, исклучи го телевизорот и погледни се во одледалото. Се сакаш себе си? Да? Е па тоа ти е единствената вечна љубов што ќе ја искусиш (освен онаа на мама и тато).
Вечна љубов нема. Нема ни вечност . Само просечен човечки живот.

АуРоРа

Засекогаш
Член од
15 мај 2005
Мислења
1.109
Поени од реакции
15
venera001 напиша:
Вечна љубов нема. Нема ни вечност . Само просечен човечки живот.
Баш штета што нема...А како тргнале работите денес во светот мислам и јас дека тешко има,ама ај

Eko1

Форум Џедај
Член од
20 мај 2005
Мислења
1.579
Поени од реакции
29
Normalno deka ima.... sekogash imalo.... i sekogash ke ima.... samoshto toa malku pokasno se doznava.... ke vi zemam prost i najkorisen primer "Romeo & Julia"..... za niv se dozna posle tolku vreme otkako Sheakspeare gi "razotkri"..... ne bi imalo smisla da ne se ocekuva deka i vo deneshno vreme nekoi nekoi moderni Romea i Julii...... sigurno gi ima samo shto seushte nekoj ne gi "razotkril".... taka da.... trajtesi..... pa mozebi vashite vnuci ke ucat za vashata vecna ljubov vo shkolo.... ili ke ve gledaat na Televizija (kako shto bi rekla venera).... :wink:

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Ma znaeme deka si fraer, ama pa i fraeri mozat da se zaljubat pa i da sakaat vecno, zatoa ne se treskaj :lol: :lol: :P

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Нема

Ма ми се испопојавиле вечни и непрежалени љубови во животот и се нешто нови си наоѓам. Трагедијата ешто ние сите се заљубуваме во една личност, поточно во нашата замисла за таа личност, како треба да изглда, чини, се однесува, работи итн, за потоа ако таа се промени или ние се обидеме да ја промениме, ни пропадне идеалната слика, а со тоа и љубовта, која всушност не била поради и кон таа личност туку во нашата замисла за таа луичност.
Затоа велам дека нема. Но, можеби не сум во право. Кој знае.

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Dobro donekade taka si e, ama pa koga ke ti se pojavi podobra devojka od tvojata zamisla, sekako deka ke se promenis :wink: Nemoj da mi vratis deka nema takva devojka samo zatoa sto uste ne si ja zapoznal :lol: :wink:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
за жал, запознав, ама не е од Македнија, а размислува да се мажи за еден кој мисли дека и е љубовта на нејзиниот живот. Кој ќе ја знае, јебига. Башка, ја, у мојава ситуација засега немам што да барам и гледам.

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
"Ljubovta na mojot zivot" kako fraza mi e mnogu izlitena... dali zatoa shto ne veruvam vo nishto ili zatoa shto premnogu sum ja slushala, ne znam... Sepak mislam deka takvo neshto ne moze da se znae nikogash... Moze so nekogo vo brak da "vlezesh" i posle nekoe vreme da sfatish deka si bil vo zabluda i da ti "dojde" na um deka vsushnost druga lichnost e ljubovta na tvojot zivot... Tuka postoi mal rizik :D No, od druga strana velam deka najgolem rizik e nerizikuvanjeto :D Kasha-popara

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
FortunE, sum ti kazala edno nesto ... poveke sakam da se kaam za nesto sto sum rizikuvala, odkolku za nesto sto ne sum. Kolku e vkusno, tolku ne ... jebi ga. Divider ... kojznae kaj i so kogo ke zavrsis ... toa kaj si i sto si i so kogo si sega ... ne znaci nisto ... pa i tipkata, neka se mazi ... ama brakot isto ne e cvrsta garancija za nisto ... taka da, sto znam sto da ti kazam, ako ja sakas VECNO moze i ke e tvoja nekogas i negde :lol: :lol: :wink: Lele se mrdnav :lol: :lol: :lol: :wink:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Не си мрдната, немај гајле. Ти текнува на Диоген што шетал по улици барајки друг човек... Така и ние. Другите велат дека сме се мрднале, ама во медиокритетна средина на слепци, ние еднооките.....немај гајле...што е мое ќе си дојде...како и кај секого.

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Da, da ... site ke si go dobieme naseto :lol: :wink:

АуРоРа

Засекогаш
Член од
15 мај 2005
Мислења
1.109
Поени од реакции
15
Ама вас DIvider i Divine ви тргна муабетот...И што одлучивте има или нема вечна љубов?

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Okej, znaci barem jas i Divider zaklucivme ... po makotrpno celodnevno muabetenje ... deka vecna ljubov IMA! :lol: :lol: :lol: :wink:

Член од
6 февруари 2005
Мислења
1.952
Поени од реакции
14
Вечна љубов? хммм... јас мислам дека ништо не е вечно како што мислите повеќето туку моето мислење е дека љубовта со тек на време поцнува да се губи но не поради тоа што ја нема туку поради тоа што таа станува НАВИКА. Е сега јас ќе поставам друго прашање а тоа е: Зошто сите сте запнале за таа вечна љубов и не искулирате малце и поуживате во животот и неговите убавини а исто така не ја гледам и убавината во тоа цело време односно цела младост да ти помине само со еден партнер тоа според мене е најголемата глупост што може да ја направи еден млад човек

АуРоРа

Засекогаш
Член од
15 мај 2005
Мислења
1.109
Поени од реакции
15
Anonymus1 напиша:
Зошто сите сте запнале за таа вечна љубов и не искулирате малце и поуживате во животот и неговите убавини а исто така не ја гледам и убавината во тоа цело време односно цела младост да ти помине само со еден партнер тоа според мене е најголемата глупост што може да ја направи еден млад човек
Jас не мислам така... Дел од убавините на животот,ако не и најубавото е љубовта...Ако некој сакаш вистински па зошто и да не ти помине младоста со ист Човек?Ако си заљубен вистински,тоа ќе ти биде задоволство,а не обврска и нема да ти е досадно!Нели поглупаво е да си сам

Kajgana Shop

На врв Bottom