ај ако не те мрзи дадо објасни ова како е? Прв пат слушам за ваква работа јас. Кажи шо чоек е тој и дали прима картониама сега кога си го најдов забарот што ги поправа забите со ласер,без болка и чукање глава од ѕид си одам најнормалн
:tv:мислам дека немаше човек што повеќе се плаши од мене од тие глупи машини...
ама сега кога си го најдов забарот што ги поправа забите со ласер,без болка и чукање глава од ѕид си одам најнормално....без страв и без болка:baeh:
одам кај доктор каракамчев провери на неговата web страна...само да ти кажам приватно работи,не прима плави картони и зависи од големината на интервенцијата само ласерот ќе те чини од 800 до 1000 денари плус пломба...ај ако не те мрзи дадо објасни ова како е? Прв пат слушам за ваква работа јас. Кажи шо чоек е тој и дали прима картони
зашо?мислиш дека не постои такво нешто кај нас?:tv:
Will talk to you after about 10 years.
Не, но се` што е ласер поготово во стоматологијата оштетува човечко ткиво, така да ако ти го поправил моментално забот со ласер, истиот тој претрпел оштетување кое ќе резултира подоцна.мислам дека немаше човек што повеќе се плаши од мене од тие глупи машини...
ама сега кога си го најдов забарот што ги поправа забите со ласер,без болка и чукање глава од ѕид си одам најнормално....без страв и без болка:baeh:
јас колку што имам сегде читано не е штетен за забот (и плус кога бев во USA уште пред да го донесат тука така ми поправија заб) и не само што не е штетен туку и го стерилизира забот и поправката е 100 пати подобра затоа што сите бактерии се уништени од него...Не, но се` што е ласер поготово во стоматологијата оштетува човечко ткиво, така да ако ти го поправил моментално забот со ласер, истиот тој претрпел оштетување кое ќе резултира подоцна.
Lasers have been used in dentistry since 1994 to treat a number of dental problems. But, despite FDA approval, no laser system has received the American Dental Association's (ADA) Seal of Acceptance. That seal assures dentists that the product or device meets ADA standards of safety and efficacy, among other things. The ADA, however, states that it is cautiously optimistic about the role of laser technology in the field of dentistry.јас колку што имам сегде читано не е штетен за забот (и плус кога бев во USA уште пред да го донесат тука така ми поправија заб) и не само што не е штетен туку и го стерилизира забот и поправката е 100 пати подобра затоа што сите бактерии се уништени од него...
isto i ja za obicna popravka na zab sakam anestezija ama nema mora da trpam :pos2:ne strav od zabolekari, tri dena mi e maka koga treba da odam na zabar. Poravka na zab za mene e ramno na operacija na zivo, i toa i za najmala sitnica sakam anestezija. Tvrda im dusa na zabarite sto me imaat mene za pacient!