Дали имате сателитска и што ресивер имате?

КАКОВ РЕСИВЕР ИМАТЕ?

• Вкупно гласачи
    99
Член од
6 септември 2007
Мислења
8.193
Поени од реакции
8.277
Polaris media кај нас го имет еден или двајца, и нив им ги отворија картиците во странство и за то платија мрсно. На поларис го имаш НВО со српски превод, арена спорт, дискавери, национална географија.... Е тој шеринг коштат, зш е со картици, а не со линии на размена.----
--------------------------
Другарче јас го имум поларисот и нема врска овоа шо го збориш.поларис оде преку линија размена на линјија го имам фулл само немам хд ресивер позајмив на некоолку дена и го гледав 1 месец поларисот фулл.Шерингот не ме кошта повише од 70е годишно.и зимам шеринг од србија многу квалитетен што до сега 2 год користејки го го немам приметено да засецка никогаш освен кога ми пага нетот.Затоа не говори нешто на памет кажи го тоа во шои си сигурен .Поздрав
ти не го разбра што сака да каже, мисли за оргинал картица поларис кај нај ги има малце, а не во шеринг и делење линија.

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Па на дримбоксот имам скарт и тоа за во боја пинчиња. Од скарт во телевизор, од пинчиња во ТВ тјунер кој се наоѓа во друга соба во однос на дримбоксот :) Околу 200-300 денари беше 5 метри кабел, а има и поскапи ако ти треба подолг. Иначе, кога е пуштено и на двете места, се губи малце квалитетот, како потемно е, но затоа каде што гледам, на другото место го иставам кабелот т.е. на скартот има IN-OUT и само тоа го поместувам, доколку кога го правам тоа со T-Home(MaxTV) ресиверот, и на двете места си дава слика, а не се губи воопшто квалитетот :)
Тука не се разбираме, јас ти викам дека сакам да го поврзам со бел кабел(што е за сателитска, кабловска), значи едниот дел од кабелот ќе оди во Тоталот(во RF OUT), а другиот во портата што е за кабловска на другиот телевизор(тоа ќе биде како да имам кабловска со еден канал на едниот телевизор и според фрекфенции ќе ја најдам фрекфенцијата од тотал ресиверот и ќе си го гледам каналот). Јел разумеш? :D

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Тука не се разбираме, јас ти викам дека сакам да го поврзам со бел кабел(што е за сателитска, кабловска), значи едниот дел од кабелот ќе оди во Тоталот(во RF OUT), а другиот во портата што е за кабловска на другиот телевизор(тоа ќе биде како да имам кабловска со еден канал на едниот телевизор и според фрекфенции ќе ја најдам фрекфенцијата од тотал ресиверот и ќе си го гледам каналот). Јел разумеш? :D
Аха, сега знам како сакаш, и јас така сакав но мислам дека ми ја понудија другата варијанта која ја користам.

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Аха, сега знам како сакаш, и јас така сакав но мислам дека ми ја понудија другата варијанта која ја користам.
Конечно разбра. А зошто не е добро така?

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Конечно разбра. А зошто не е добро така?
Не знам да ти кажам, со татко ми бев таму да прашам и тој многу не сака да се замара и да чека ова она, вака треба онака треба. Демек најбрзо и ајде да го земиме тој кабел, а можеби така и ми рекоја за да профитираат повеќе, но за сега сум задоволен... и те како :)

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Не знам да ти кажам, со татко ми бев таму да прашам и тој многу не сака да се замара и да чека ова она, вака треба онака треба. Демек најбрзо и ајде да го земиме тој кабел, а можеби така и ми рекоја за да профитираат повеќе, но за сега сум задоволен... и те како :)
:)

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.193
Поени од реакции
8.277
11914 H
DVB-S2/QPSK 27500 9/10
ајде некој ако сака да провери на овој сателит дали ги фака програмиве на Астра19е
пошто кај мене сигнал 0 . и локација нека пише. фала
Sky Deutschland
Sky Sport HD - Eurosport Deutschland HD
Sky Cinema HD - Discovery HD Deutschland

viktordojran

пссwd
Член од
11 септември 2007
Мислења
351
Поени од реакции
31
НУдам месечен шеринг со 5 дена тест период.
За само 5е месечно добивате беспрекорен шеринг со сите пакети кои работат преку истиот.
Местење преку T.W .
076/434/907

B

Beck's

Гостин
otvara li nekoj Total Tv paketot na Dreambox u Makedonija, posto mene mi kazaa deka ne mozam da otvaram, nikoj ne moze potocno. Dali nudi nekoj sharing kade e vklucen ovoj paket

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
НУдам месечен шеринг со 5 дена тест период.
За само 5е месечно добивате беспрекорен шеринг со сите пакети кои работат преку истиот.
Местење преку T.W .
076/434/907
Чек чек...Како што прочитав малку поназад нудиш шеринг и за поларис?

smole

Ѕверотилук
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.699
Поени од реакции
288
Од каде да симнам најнова листа со програми за DM500HD и како да ја ставам?

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Ми треба еден одговор :)

Дали некој гледаше олимпијада на МТВ1 HD преку MaxTV и има DreamBox 500 HD, да ми каже дали има разлика во квалитетот на сликата, дали на дримбоксот е многу подобра? Се мисли подобра со тоа што гледаш истиот пренос на друг канал на дримбоксот. Баш ме интересира тоа, јас гледав на МТВ 1 HD и некако ми помина кејфот за HD и не се брзам многу да го купам, а пред тоа бев многу запален :D

Kajgana Shop

На врв Bottom