Дали знаете да чувате тајни?

acermk

лавот во сенка
Член од
18 јуни 2009
Мислења
1.938
Поени од реакции
900
Јас за жал ич незнам и неможам да издржам да чувам тајни :)

bama

† Револуционер †
Член од
1 февруари 2007
Мислења
2.040
Поени од реакции
362
знам и чувам :D

Член од
24 мај 2009
Мислења
131
Поени од реакции
6
Затоа што многу рано почувствував како е кога ќе изгубиш доверба во некој, посебно ако тоа е некој близок ќе научиш како да чуваш тајна. Па и да не е баш тајна, да е само некој муабет, кој немора да биде во стилот - не кажувај на никој- ќе знаеш дека тоа е меѓу вас и нема никаква потреба да прераскажуваш наоколу.
Значи...да...знам да чувам тајна! Кој што и да ми каже, останува кај мене! Кај мене вашата тајна е најсигурна! :wink:

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
кратко и јасно ептен! поготово кога некој ќе ми нагласи да не кажувам уффф нема шанси од моја уста да излезе!

TheGamer

аут оф мај мајнд...
Член од
11 јуни 2009
Мислења
265
Поени од реакции
8
znam da cuvam tajni na drugite ama moite ne znam ....:S odma se izdavam :S

Член од
2 април 2009
Мислења
1.405
Поени од реакции
177
Знам да чувам тајни,знам да преќутам па колку и некогаш да сакам да го издадам тоа што ми го кажале.
Порано знаеше да ми излета нешто несакајќи па да се чудам како ќе се извадам,ама со тек на време научив да внимавам повеќе и сега одамна не ми се има случено такво нешто.:)
Сега во моментов не ми текнува дека некој ме издал.Обично внимавам на кој што кажувам,не се отварам секогаш на секој па така да и шансите за да ме издадат се минимални,скоро никакви.Кажувам свои тајни само на оние во кои што имам голема доверба и кои што знам дека не би истрчале во наредниот момент,пренесувајќи од една на друга личност што сум кажала/признала.
За такви работи внимавам и тоа многу.

Шмекерот

Еден и единствен
Член од
24 мај 2008
Мислења
1.767
Поени од реакции
384
Многу тајни лежат во мене...од многу шмекерици! Што све не изнаслушав од женивеее...:) Кога варале...со кој се варале...вака така...па колку пари имаат па ово оно...абе душава шмекерска ми тежи од тајните на жените. Ама јебига...сум рекол ке ќутам и ќутам. Анти Шмек е да кажеш. Башка еднаш кога ќе видат жените доверба у мене....пак сакаат да ми дадат!....(уште некоја тајна се разбира :))

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Ако сам не си ја чуваш, бараш друг да ти ја чува?????

П

Паган-др

Гостин
Знам да чувам тајни. Интересното е тоа што кога ќе ми довери некој негова тајна за недела дена ќе ја заборавам (едино ако не ми спомне пак). :)
Така да, чувам тајни.

Член од
23 мај 2009
Мислења
248
Поени од реакции
13
Знам да чувам тајни. Кога некој нешто ќе ми каже, не прекажувам, па и да не е тајна. А ако е нешто поверливо и ми е кажано во доверба, ќе го чувам за себе, и нема да го кажам никому.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Да и тоа многу добро. Но сепак зависи и за кого се работи :helou:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Многу добро знам да чувам тајни. Секогаш внимавам што зборувам и гледам да не ми се испушти некогаш нешто несакајќи. Но некогаш кога ќе ми кажат: „Ќе ти кажам, ама нека остане тајна.“ дури и одбивам да ми кажат затоа што не сакам да знам тајни, да имам грижа на совест како само јас знам а другите не. За некои работи едноставно не сакам да знам, не е работата дека ќе ги издадам.
Ме нервираат многу луѓе кои ќе им кажеш нешто, притоа и ќе потенцираш 100 пати дека не смеат ни да зуцнат некому, а нема да поминат ни 5 секунди и цел град ќе знае.:tapp:

Член од
16 август 2008
Мислења
3.293
Поени од реакции
637
Како мал воопшто не знаев да чувам тајни, секогаш морав да издадам на некого, имав грижа на совест ако чувам нешто скришно во себе...
Но, со тек на времето научив дека тоа не е во ред, сепак некој ми кажува нешто во доверба што не сака да се знае во јавност.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Туѓите тајни знам добро да ги чувам, сопствените ич и тоа најчесто е пат за самозаебување, ама добро... Можеби се случило да издадам нешто случајно во минатото, но тоа биле ситници, за големи работи - НИКОГАШ. Затоа ваљда и имаат луѓето доверба во мене. Блиските луѓе особено - никогаш нема да се разочараат од мене во тој поглед.

Marshmallow

◦Kajganaholic◦
Член од
28 март 2009
Мислења
450
Поени од реакции
25
Знам!!!
Претежно ми се доверуваат многу личности,а гледам да ги зачувам тајните.
Некогаш ако е неопходно морам да ги кажам:uvo:

Kajgana Shop

На врв Bottom