Дали знаете да чувате тајни?

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Пари неможам да чувам ама тајни можам

Член од
16 февруари 2007
Мислења
1.196
Поени од реакции
10
тајни можам да чувам и од мене ако ми кажат нешто во доверба никој нема да го чуе тоа од моја уста. а за пари неможам да чувам ич. одма трошам се!

^The Cherry^

Proof Of Perfection
Член од
4 јануари 2009
Мислења
163
Поени од реакции
1
Секогаш чувам тајни... Мразам кога ќе се довериш некому [барем мислиш дека си се доверил ] и утредента одма раструбил/а ... :tapp:

Б

Бат Елохим

Гостин
Дали сте тип на човек кој знае да го држи јазикот за заби или сепак некогаш јазикот ви е побрз од мозокот?

Да бидам поконцизна, прашањето ми е дали знаете да чувате тајни, дали сте дискретни? Дали некој мора да ви потенцира дека нешто не е за кажување за да молчите или самите знаете да процените што треба да остане во тајност, односно меѓу вас и другата особа?

Дали ви се случило некој да ви каже нешто, да ви се довери, а вие сепак да ја раскажете неговата тајна и да ја издадете таа личност?

Дали вам ви се случило да се исповедате на некој и да очекувате тоа да остане меѓу вас двајца а по некое време дознавате дека таа личност раскажала уште на неколкумина иако сте ја замолиле да биде дискретна?
Не кажувам тајни, а и не сакам да ми кажуваат. Тајните мои си ги чувам себично. Тоа што го споделувам со некого можам да го споделам со секого.

Инаку да, знам да бидам дискретна и муабетот што ние ќе го тераме не го прераскажувам ни во кратки црти ни во детали.

Miss Right

happiness machine
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.308
Поени од реакции
142
често сум во средина и знам поголем дел од тајните...и секако неможам да ги држам за себе :)

Член од
20 мај 2007
Мислења
1.139
Поени од реакции
153
Ооо, да, и тоа како. Ретко кажувам свои тајни, но кога ќе ги кажам, барам по секоја цена да се зачуваат и многу сериозно го сфаќам тоа. Веројатно затоа и кога со мене некој(а) ќе сподели нешто, тоа останува само за мене, и за никој(а) друг(а).

Mrs. Vedder

red cloud at sundown
Член од
12 февруари 2009
Мислења
984
Поени од реакции
66
Да, у последно време ко психијатар сум, не ми се допаѓа таа улога, can I change it?
Не ме интересираат непотребни дробања врз глава од типот кој со кој идел, како биднало, шо се десило после тоа, триста детали, све убаво спакувано, машниче....Nein :nenene: И покрај тоа шо слушам вакви изливи и на крај "Али на никој, добро?" знам да ги сочувам, не ги коментирам, ќе се истриат од моето сеќавање за ден-два.Кога станува збор за нешто лично од страна на поблиските сум како гроб, исповедување до максимум, се што ми е кажано до ден денес фаќа прашина кај мене, не откривам ништо.
Од друга страна, се доверувам, кажувам свои тајни, на одредени личности кои во мојот живот се само 2, знам дека нема да излезе, се до ден денес успешно останува во нашиот круг.

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Да јас секогаш чувам тајни и тоа чувам огромен број на тајни. На никого немам кажано дека комшиката си има швалер кој секогаш кога комшијата е на службен пат швалерот е редовен гостин. Не сум кажал и за шефот, кој купува поклони на љубовницата од парите од фирмата. Молчам и за другарката која се крие од мажот и дека пуши....:kesa:

Шалата на страна, се обидувам да не дознаам некакви тајни затоа што ме оптеретуваат, не затоа што сакам некому да му ги кажам, туку ми ја одземаат здравата мислата и мразам да се оптеретувам со туѓи проблеми, освен ако дирекно не сум замолен да помогнам, ама без сплеткарење. Инаку чувам тајни кои на овој или на оној начин сум морал да ги слушнам.

Annabel

Неутрална*
Член од
18 декември 2008
Мислења
1.298
Поени од реакции
183
Знам да чувам тајни ама во последно време некако се во средина се наоѓам и не ми е пријатно кога треба да глумам пред некого дека незнам за што станува збор а знам.
Затоа почнав да се оградувам:не сакам да ми кажуваат тајни а и јас бирам што и на кого кажувам.

Член од
23 мај 2009
Мислења
788
Поени од реакции
23
чувам тајни од најмали до најголеми немора да ми се потенцира за да ќутам знам кои работи не смеам да ги кажам пред одредена личност е сега ако е некоја најголема тајна и така нешо возбудувачка и интересна може на мајка ми да и ја кажам она нема да ме издаде никогаш

M

Mr.InF3ction

Гостин
знам да чувам и тоа многу добро .личноста која ми ја кажал тајната ако сака да не ја кажам на никому и нема да ја кажам.:smir:

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Знам дека пишувам се и сешто овде, а и многу зборлив сум во реалност, ама немам кажано тоа што не треба да се кажи, така да сите тајни се заштитени :).

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
знам да чувам тајни ама не повеќе од една до две недели, е тогаш ако не кажам некому ќе експлодирам. ама затоа пак сега си најдов подобар начин , наместо да му ја кажам тајната на друг човек запишувам на ливче и го фрлам в канта е сега ако го најде некој.....не сум јас крив:toe:

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.138
Поени од реакции
163
Stom nekoj mi kazal nesto sto drugite ne treba da go znaat znaci taa licnost ima doverba vo mene i ne bi ja izdala. Nemam navika da preraskazuvam naokolu toa sto mi go zboruvale drugi, i da ne mi recat deka nesto ne treba da se kaze nema da go kazam. A moi tajni retko kazuvam na nekoj. Ako e tajna treba jas da si ja cuvam, a ne da mi ja cuva nekoj drug.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Зависат тука многу нешта. Од тоа за кого и за штосе работи. Најчесто ако е за поблизок секако дека да и зависи од ситуацијата и самиот проблем или тоа што останува како тајна.

Kajgana Shop

На врв Bottom