Дали знаете да чувате тајни?

Член од
16 октомври 2009
Мислења
593
Поени од реакции
28
Ако некој ми довери нешто и ме замоли да не кажувам го чувам тоа во себе.Не сум како некој што има јазикот да им е побрз од паметот.Чувам тајни.

Fragola

највкусната јагодка..
Член од
25 септември 2009
Мислења
301
Поени од реакции
7
Чувам како не..ако некој ми се доверил,и ме замолил да не го споделувам тоа со никого,така и правам..:wink:

демнач

Неафирмиран кајганџија
Член од
11 август 2008
Мислења
1.621
Поени од реакции
413
Не заборавај дека и твојот најдобар пријател има најдобар пријател.Можеби малце ја модифицирав ама имаше ваква мисла може некој ќе се сети од кој беше.Тоа е муабетот се доверуваш на најдобар пријател па и он се доверува со твојата тајна на друг:)
Тајна не е ако ја знаат двајца.:lazgo:

Член од
11 ноември 2009
Мислења
3
Поени од реакции
0
јас сум прва која што ги дознава тајните, ама знам да ги чувам дури подобро и од моите!!

I

Intex

Гостин
Ох, ох, секакви тајни чувам. Што дознаам нешто, никому не го кажувам, едноставно останува заклучено во мене. Понекогаш тешко ми е шо не ги споделувам со никого, ама поарно е да си останат заклучени, отколку да ги кажам на некоја личност која не знае да чува тајни и каже за тоа на сите.

M

M del Mar

Гостин
Знам да чувам тајни, што се дискутирало (нешто од важност) помеѓу мене и другата личност од спротива, останува меѓу нас...
А за јас да доверам тајна....зависи од тежината на тајната...ако може така да се нарече тоа...нешто има што ќе го довериме, но некои тајни ги знаеме само ние самите и не посакуваме да ги довериме некому!

Член од
3 декември 2008
Мислења
78
Поени од реакции
6
Ако се работи за нешто сериозно, никогаш нема да кажам. Досега не ми се случило да издадам тајна, а и внимавам на кого јас се доверувам. Освен на најблиските другарки и мајка ми , ретко на кого сум се отворила. Сметам дека својата интима човек не треба да ја споделува со кого стигне, но често и тие на кои им веруваме знаат да не изневерат.
Всушност, не гледам каква сатисфакција имаат луѓето кои нечија доверба ја третираат како breaking news

В

викацот

Гостин
што и да ми каже било кој јас на никој не издавам
едноставно таков тип на човек сум се си задржувам за себе

Член од
23 август 2008
Мислења
1.755
Поени од реакции
264
Ако убаво ме замолат знам да чувам тајни со години и години се додека сопственикот на тајната јавно не ја каже.

Lady Gaga*

«3 Him!
Член од
4 јануари 2010
Мислења
293
Поени од реакции
19
Ги чувам тајните никогаш не би ги издала. Колку и да е тешко и сурово ќе го премолчам. Сепак се работи за доверена работа која не би било фер да се издаде.

A

Antigona

Гостин
tajni znam da cuvam , no se deshava i da znam tie tajni da gi upotrebam za ucenuvanje koga nekoj ke me iznervira

Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.120
Поени од реакции
104
Знам да чувам и никогаш не ми се случило да издадам некој што ми се доверил. Го почитувам фактот што ме избрал токму мене за да сподели нешто, битно за него/неа, и тоа ми е доволна мотивација за да ја сочувам, па дури и најмалата ситница, најнебитната глупост, затоа што никогаш неможам да знам од кое значење е таа. Сите сме различни и имаме различни сфаќања, може за мене е глупост а за некој значи премногу.

Јас никогаш не кажувам тајни, најверојатно затоа што уште немам пронајдено некој во кој би имала апсолутна доверба, и не би се чувствувала сигурно доколку ја споделам мојата интима со некого. Куриозитетот е во човечката природа, и големи се шансите многу брзо сите да дознаат за она што не би требало да се знае.

ex machina

сфинге раја
Член од
4 септември 2007
Мислења
721
Поени од реакции
104
Не знам да чувам тајни, не сакам да чувам тајни и мразам кога луѓето ми се поверуваат, особено со работи за кои не можам да им помогнам. Особено за работи кои после тоа ме мачат и мене.

Не очекувам од некој друг да ги чува моите тајни. Ако се поверам на некого, од тој момент тоа го сметам за јавна информација.

Романтичарка

надежна форумџика
Член од
31 октомври 2009
Мислења
382
Поени од реакции
91
Тууу 90% од кајганџиите се луѓе од доверба.Машала,машала.
Така можам да се доверам кога нешто ќе ми тежи на душичката.

Kajgana Shop

На врв Bottom