Чка Анчо ... имаш тотално погрешен стереотип дека така се работите .... учам на Електро , а не сум да речеме меѓу најдобрите .... има доста квалитет од тоа што го учиме по техничките факултети , имаме добра основа и пракса после околу трета година задожително да мора да се помине ..... имам другар и другарка кои едниот отиде во Швајцарскиот гигант Лоџитех(Logiteh) а другата во Гугл во Ирска .... имам и доста познаници од Машински кои навистина се ѕверови,добри се ... а да да не го заборавам и мое другарче Нено од Електро ... човекот има СВОЈА ФИРМА за андроид апликации (CodeWell) ,а има вработено едно десет души кои работат за него ,а детето е колку мене ,има 23 години а во Македонија му се наоѓа фирмата поготово во Скопје .... сега отвора во Белград канцеларија и планира и таму да прошири .... јас сум сведок и свесен сум дека има квалитет а не како што збориш ти дека е очајна состојбатаБаш ме интересира колку ние имаме електро инжињери од УКИМ,
запослени во странство,кој се овде прославиле,па отишле во Сименс или Филипс, а кутрите се знае незнаат ни сијалица да променат.
Или пак Машински инжињери кој се наши,ама барани по светов и секоја јака светска фирма,би фрлила огромна пара да ги донесе во својте компании, има ли такви стручњаци каде нас,а се знае со шублер не знаат да мерат.
Сигурен сум дека има и такви.Но не и кај мене на работа.Чка Анчо ... имаш тотално погрешен стереотип дека така се работите .... учам на Електро , а не сум да речеме меѓу најдобрите .... има доста квалитет од тоа што го учиме по техничките факултети , имаме добра основа и пракса после околу трета година задожително да мора да се помине ..... имам другар и другарка кои едниот отиде во Швајцарскиот гигант Лоџитех(Logiteh) а другата во Гугл во Ирска .... имам и доста познаници од Машински кои навистина се ѕверови,добри се ... а да да не го заборавам и мое другарче Нено од Електро ... човекот има СВОЈА ФИРМА за андроид апликации ,а има вработено едно десет души кои работат за него ,а детето е колку мене ,има 23 години а во Македонија му се наоѓа фирмата поготово во Скопје .... сега отвора во Белград канцеларија и планира и таму да прошири .... јас сум сведок и свесен сум дека има квалитет а не како што збориш ти дека е очајна состојбата
ги има полно и тоа доста .... јас ти потврдувам дека Македонија е моментално лидер по информатички технологии( Компјутерски технологии,развиена) на Балканот и пополека за едно 10 години и во Европа ) ... не бегаат како што велиш ...пред 8 години беше лоша состојбата,во криза ... сега се враќа во нормала состојбата во нашата земја ,а со тоа и напредокот , на добар пат сме верувај ми .... само треба трпение ... трпение спасение ...се на свое ќе си дојде .... ти ја имаш сликата што како било во 1980/1990 година состојбата како и повеќемина од постарата генерација ..... сега е 2013 година ... поминаа 30 години !!!! многу работи се случуваат и треба да си во тек со информациите ... а и јас се расправам со татко ми и со луѓе постари ... вака така било во Југославија ... верувај ми .... далеку напред отидовме сами како држава отколку во Југославија .... подобро е вака ....Сигурен сум дека има и такви.Но не и кај мене на работа.
И ако случајно налета некој таков за бргу време бега.Тука остануват тапите,за такви нема надвор место и просперитет.А и не ги знам баш состојбите со талентите и мозоците,(на времето 70 години од минатиот век,имаше еден стварно многу способен машински инж. потоа отиде во Шведска- г-дин Савов.)
ги има полно и тоа доста .... јас ти потврдувам дека Македонија е моментално лидер по информатички технологии( Компјутерски технологии,развиена) на Балканот и пополека за едно 10 години и во Европа ) ... не бегаат како што велиш ...пред 8 години беше лоша состојбата,во криза ... сега се враќа во нормала состојбата во нашата земја ,а со тоа и напредокот , на добар пат сме верувај ми .... само треба трпение ... трпение спасение ...се на свое ќе си дојде .... ти ја имаш сликата што како било во 1980/1990 година состојбата како и повеќемина од постарата генерација ..... сега е 2013 година ... поминаа 30 години !!!! многу работи се случуваат и треба да си во тек со информациите ... а и јас се расправам со татко ми и со луѓе постари ... вака така било во Југославија ... верувај ми .... далеку напред отидовме сами како држава отколку во Југославија .... подобро е вака ....
Во услови во кои што денес живееме, да се замине од државава не е ниту успех - ниту пак неуспех. Заминувањето од овде е нужно зло, борба за опстанок и затоа бегај додека можеш. Јас со кој и да правам муабет во последниве година ипол, секој еден збори да побегне од овде, не е на арно.
Да те поправам едноставно кажано .... Јаки на зборови,а нигде ги нема ...toj muabet vo MKD ne e nisto novo, toj muabetb vo MKD se pravi so decenii i vekovi nanazad, duri ima tipovi koj sto pasosite i vo carsija koga izleguvaat gi nosat so niv i samo toa pravat muabet i nikako da si odat, ima takvi i na forumov......
ги има полно и тоа доста .... јас ти потврдувам дека Македонија е моментално лидер по информатички технологии( Компјутерски технологии,развиена) на Балканот и пополека за едно 10 години и во Европа ) ... не бегаат како што велиш ...пред 8 години беше лоша состојбата,во криза ... сега се враќа во нормала состојбата во нашата земја ,а со тоа и напредокот , на добар пат сме верувај ми .... само треба трпение ... трпение спасение ...се на свое ќе си дојде .... ти ја имаш сликата што како било во 1980/1990 година состојбата како и повеќемина од постарата генерација ..... сега е 2013 година ... поминаа 30 години !!!! многу работи се случуваат и треба да си во тек со информациите ... а и јас се расправам со татко ми и со луѓе постари ... вака така било во Југославија ... верувај ми .... далеку напред отидовме сами како држава отколку во Југославија .... подобро е вака ....