Дали е исто кога изневерува машко, и кога изневерува девојка?

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Не знам дали те сфатив добро, сакаш да кажеш дека можеш да бидеш интимно инволвиран со повеќе жени? Мислам, во компанија со емоции? Зошто не мислам само на сексуална неверност
Јас и никаде не потенцирав секс!

Се разбира дека можам да сакам повеќе, онака целосно, исполнето, со сето свое срце и душа.

Туку сите поврзувате "невера" со секс.
Шо не чини, неточно е.

Јас само се надевам дека и мене ме сакаат толку колку јас нив!
Но, дури и да не е така, јас и понатаму ќе сакам онака како што знам. Целосно, со сето свое битие. Или нема воопшто да сакам. Кај мене во љубовта нема сиви зони. Или е црно или е бело!

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Јас и никаде не потенцирав секс!

Се разбира дека можам да сакам повеќе, онака целосно, исполнето, со сето свое срце и душа.

Туку сите поврзувате "невера" со секс.
Шо не чини, неточно е.

Јас само се надевам дека и мене ме сакаат толку колку јас нив!
Но, дури и да не е така, јас и понатаму ќе сакам онака како што знам. Целосно, со сето свое битие. Или нема воопшто да сакам. Кај мене во љубовта нема сиви зони. Или е црно или е бело!
Во ред, ми станува јасно на што мислиш. Но не би ти било ли криво ако една од жените дознае за другата и со тоа се разочара? Мислам се чувствува повредена поради тоа што си го направил? Не би ти било малку жал?

O

Out Boy

Гостин
Не можете, односно не сте кадарни половите органи да си ги додржите во панталони, па етиката, моралот и религиите биле глупост и ви биле криви.

Работата е кристално јасна...неверството повредува, уништува врски/бракови/животи и е изразита непочит. Од машко ли од женско ли, меѓу двајца гејови ли...иста ствар.

Варајте, прајте што сакате, али не убедувајте дека неверството само по себе е ок или дека е во самата приорода на човекот.
Апсолутно точно!!!
Неверството повредува, бидејќи боли кога тој што го сакате се, вулгарно ќе речам, е*е со други, а вие го сакте него и само него!

Неверството уништува врски, бракови и животи, оти нема поубаво чувство кога двајца се сакаат и си веруваат еден на друг, дека не им треба никој освен партнерот. И нема полошо за еден човек, да дознае дека не вреди во очите на другиот!

За какво почитување зборуваме, кога другиот се погазил себе си и паднал на искушението предизвикано од ниските нагони!

Неверство: причина за разводи, пекол во семејствата... тажни приказни за дечиња кои патат заради нескротливата суета и егоизам на еден или двајцата родители!

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Интересно. Веднаш прејудицираш дека не знаат!

В ред, да одговорам, ако се појави нова, акцент на нова личност во мојот живот, јас мислам дека е само фер да се поразговара со остабнатите пратнери во врската, нели, за да се избегнат недоразбирањата.

П.С. Мислам дека Шведска веќе одобри повеќечлени заедници (или сеуште е предлог закон, не сум сигурен).

Во ред, ми станува јасно на што мислиш. Но не би ти било ли криво ако една од жените дознае за другата и со тоа се разочара? Мислам се чувствува повредена поради тоа што си го направил? Не би ти било малку жал?
Види погоре.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Апсолутно точно!!!
Неверството повредува, бидејќи боли кога тој што го сакате се, вулгарно ќе речам, е*е со други, а вие го сакте него и само него!

Неверството уништува врски, бракови и животи, оти нема поубаво чувство кога двајца се сакаат и си веруваат еден на друг, дека не им треба никој освен партнерот. И нема полошо за еден човек, да дознае дека не вреди во очите на другиот!

За какво почитување зборуваме, кога другиот се погазил себе си и паднал на искушението предизвикано од ниските нагони!

Неверство: причина за разводи, пекол во семејствата... тажни приказни за дечиња кои патат заради нескротливата суета и егоизам на еден или двајцата родители!
Значи говориш за нискост, долност, недоразвиеност, назадност во опстојувањето!
Себичност!

Мое, мое, мое, само мое, само мое, не давам, не давам, дај, дај, мое, мое, а??

Не мој топол брате, повисокиот стадиум на постоењето не дозволува себичности какви ти би сакал.
Таквиот, повисок стадиум на постоење предвидува само слободоумно разбирање меѓу еднкавите пратнери, акде се е работа на љубов, а акде има неизмерна љубов, нема повреди. Љубовта, неизмерната, прејудицира само среќа.

Capisce?

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Интересно. Веднаш прејудицираш дека не знаат!

В ред, да одговорам, ако се појави нова, акцент на нова личност во мојот живот, јас мислам дека е само фер да се поразговара со остабнатите пратнери во врската, нели, за да се избегнат недоразбирањата.

П.С. Мислам дека Шведска веќе одобри повеќечлени заедници (или сеуште е предлог закон, не сум сигурен).

Види погоре.
ОК, Сфатено! :wink: Ако едните знаат за други и им е во ред тоа што се случува, тогаш не гледам проблем, бидејќи никој не е повреден.

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Адуле, мор Адо, зошто така велиш?
Никој не е поврдден ако сам себе си не се повреди со сопствените мисли и чувства.

Или, не се разбираме можеби.
Не знам вие џедаите како функционирате, но помеѓу мнозинството луѓе постои согласност дека партнерската љубов по дифолт подразбира и "ексклузивност".

Секој од нас кога е вљубен, обично не вика вљубен сум во 4 особи, туку во една која за него тогаш е и единствена и го очекува истото за возврат.
Без тоа бива повреден, мрачни срасти проработуваат и нечии животи биваат уништени.

Значи говориш за нискост, долност, недоразвиеност, назадност во опстојувањето!
Себичност!

Мое, мое, мое, само мое, само мое, не давам, не давам, дај, дај, мое, мое, а??

Не мој топол брате, повисокиот стадиум на постоењето не дозволува себичности какви ти би сакал.
Таквиот, повисок стадиум на постоење предвидува само слободоумно разбирање меѓу еднкавите пратнери, акде се е работа на љубов, а акде има неизмерна љубов, нема повреди. Љубовта, неизмерната, прејудицира само среќа.

Capisce?
Она што ти го збориш важи за љубов кон човештво ко целина, љубов кон идеал и сл., али за партнерска љубов не важи.
Партнерската љубов, подразбира страсти кои вака или онака условуваат посесивност.
Затоа и сите луѓе кои сакаат да се просветлат и кои осеќаат незимерна и несебична љубов кон се, секогаш се во целибат.
Она пак што ти го говориш потсеќа на секатана Комаја.
Конечно, моногамијата е манифестација на човечката напредок на свеста.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Не би рекол, сега баш нешто сурфкав на нет и налетав на анализа на бракот и предвидувањата за тоа како ќе се развива, еволуира.
Чинам, полигамијата, пуна луа, заедницата на повечемина е нашата иднина!
Додуша, од друга страна, може да се случи и спротивното, тотална дехуманизација, непостоење на љубов, само прокријејшн преку епрувети и секс за задоволување на нагон (јали со чуек, јали со машина).

И, Адуле, може бре да се сакаат појќе, зошто побогу тешко ти е да сфатиш.
Опен јур мајнд, фри јур спирит, флај!

dacimf

безобразен
Член од
16 ноември 2009
Мислења
60
Поени од реакции
7
Гарфилд... Да те прашам нешто без да се налутиш, навредиш или сватиш погрешно... Ако женска ти ти дојде некој ден и ти рече дека сака уште еден маж... море како еден во најмала рака уште двајца тројца... Ќе ја сакаш уште и уште ќе сте во врска и сите ќе се сакате и плескате заедно среќни и задоволни?

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Шапе, дали е се сведено само на јебен секс, а??

И слушај, не зборам за бенгање!, Зборам за сите параметри во една врска.

Ебењето е дел од една врска, соодветно достаточен, ама не е се во една врска.

И, јас немам против! Се е договор, ако, што да не. Не е само бенгање мор чојк.

Како да ти објаснам дека ниту јас, ниту никој нема право да му нареди другему што да прави и како да прави со своите емоции, чувсдтва, мисли?!

Се е или љубоф и нема поговор дека за љубовта се се прави, или не е љубов. Та била со Ф или В на крајот :)

П.С. Не се лутам, фајер авеј!

bounty_hunter

Фатенко
Член од
13 октомври 2009
Мислења
1.268
Поени од реакции
322

Како да ти објаснам дека ниту јас, ниту никој нема право да му нареди другему што да прави и како да прави со своите емоции, чувсдтва, мисли?!

Се е или љубоф и нема поговор дека за љубовта се се прави, или не е љубов. Та била со Ф или В на крајот :)

Тука те чекав, ова да го кажиш дека се е договор. Она за што и пишував претходно. Се договараш за љубов со 2-3 жени...и си се љубиш.

dacimf

безобразен
Член од
16 ноември 2009
Мислења
60
Поени од реакции
7

Добро бе Шапе полека ќе ми истераш око со некој извичник... :) Не ме тепај одма... Еврибади ноу ју ар д бос, енд ју ар рајт. :) Него ок то ај сите ќе се сакаме и ќе шириме урбан хипи идеологија и ќе скокаме во ливада полна цвеќиња (факен амејзинг)... Ама ти пак не ми одговори на прашањето... Дали ќе се согласиш на такво нешто или тука едноставни хипи срцето тое ќе се скрши, ќе крвари, ќе ја напердашиш фино лепо оти те варала, и ќе појдиш дома и ќе се испијаниш и ќе слушаш балади... тоа ме интересира... пошо нели сексот е дел од врската...

dacimf напиша:
Добро бе Шапе полека ќе ми истераш око со некој извичник... :) Не ме тепај одма... Еврибади ноу ју ар д бос, енд ју ар рајт. :) Него ок то ај сите ќе се сакаме и ќе шириме урбан хипи идеологија и ќе скокаме во ливада полна цвеќиња (факен амејзинг)... Ама ти пак не ми одговори на прашањето... Дали ќе се согласиш на такво нешто или тука едноставни хипи срцето тое ќе се скрши, ќе крвари, ќе ја напердашиш фино лепо оти те варала, и ќе појдиш дома и ќе се испијаниш и ќе слушаш балади... тоа ме интересира... пошо нели сексот е дел од врската...
пс: офтопик - ко ќе размислам на ова полигамијата ми е ту емоушнл тинг фор ми енд ту геј... бљак...

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Види, не ми вади муабет од контекст.

Сега малку попластично објаснение, односно кратко и јасно за глупа и тупа ќелешаана еве за да нема забуни:

Љубовта нема одграничувања. Љубовта не е само секс.
Љубовта може да биде подеднакво моќна кон повеќе!

И конечно, за љубовта се се прави, ниту едно нешто не боли бидејќи е љубов!

Значи, ако подведуваме под анималност, мамлази неписмени (се однесува на сите кои не знаат да читаат соодветно, а кон никого директно, онака општо), за вас сексот е љубов, нели?

Е за мене не е! Сексот е дел од љубовта, но не самата љубов.

Кому не му е јасно, да му нацртам?

Што на неа/ним и е убаво, во моите очи е в ред бидејќи неизмерно ги љубам, јасно. Значи и како одговор на она дебилно прашање, не нема да ми прели да се бенга со друг, како што ним не им пречи јас тоа да го сторам.

Полесно? Појасно?

Морлочаана бре! :) Неразбрани! :)

Како турци османлии и оние неразбрани трговци шо ги предадоја комитите :)

П.С. Ако ме снема на кратко, не значи дека не сум тука за да ве просветлам, ќе се појавам, морам, напредокот не е во назадното размислување!

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Не би рекол, сега баш нешто сурфкав на нет и налетав на анализа на бракот и предвидувањата за тоа како ќе се развива, еволуира.
Чинам, полигамијата, пуна луа, заедницата на повечемина е нашата иднина!
Додуша, од друга страна, може да се случи и спротивното, тотална дехуманизација, непостоење на љубов, само прокријејшн преку епрувети и секс за задоволување на нагон (јали со чуек, јали со машина).

И, Адуле, може бре да се сакаат појќе, зошто побогу тешко ти е да сфатиш.
Опен јур мајнд, фри јур спирит, флај!
Добро чим си сурфал на нет, увек верувам скроз на такви податоци/анализи. Yeah, right.

И не знам како од изневерување до полигамија се стигна, али последен пат кога проверив, тоа не беа исти ствари.

Ај вака...Изневерување, како што и самиот збор кажува, значи да прокоцкаш нечија доверба, разочараш некој. И ти можеби си во состојба да сакаш 10 луѓе од еднаш, ама рецимо твојата партнерка е спремна да те сака само тебе и го очекува истото за возврат (како што впрочем и мнозинството луѓе љубат)...И опа, тука настанува проблем, односно ти ги повредуваш нејзините чувства, ја обесхрабруваш нејзината љубов и се отвора врата за еден куп други реперкусии. (да не го заборавиме и моментот на преќутување, лажење и сл. кој го подразбира изневерувањето).

Поинаку, оној кој изневерува, значи изневерува (никаква полигамија не проблематизираме) прави нешто зад грб, нешто што повредува други, без исклучок.
Како тоа, те молам просветли ме, го поврзуваш со љубов?

Конечно, фино што може да сакаш повеќе, ок ако некој изневерува или живее во племе со жени/мажи кај шо не се знае кој чиј татко е и сл...не е моја ствар, не ги судам...само не ме убедувајте дека да бидеш неверен (верноста не залудно е доблест...и не верност само во партнерски односи, туку во целокупното свое значење сфатена) е нешто кое е уствари кул, нормално, пожелно бла, бла

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Добро чим си сурфал на нет, увек верувам скроз на такви податоци/анализи. Yeah, right.

И не знам како од изневерување до полигамија се стигна, али последен пат кога проверив, тоа не беа исти ствари.

Ај вака...Изневерување, како што и самиот збор кажува, значи да прокоцкаш нечија доверба, разочараш некој. И ти можеби си во состојба да сакаш 10 луѓе од еднаш, ама рецимо твојата партнерка е спремна да те сака само тебе и го очекува истото за возврат (како што впрочем и мнозинството луѓе љубат)...И опа, тука настанува проблем, односно ти ги повредуваш нејзините чувства, ја обесхрабруваш нејзината љубов и се отвора врата за еден куп други реперкусии. (да не го заборавиме и моментот на преќутување, лажење и сл. кој го подразбира изневерувањето).

Поинаку, оној кој изневерува, значи изневерува (никаква полигамија не проблематизираме) прави нешто зад грб, нешто што повредува други, без исклучок.
Како тоа, те молам просветли ме, го поврзуваш со љубов?

Конечно, фино што може да сакаш повеќе, ок ако некој изневерува или живее во племе со жени/мажи кај шо не се знае кој чиј татко е и сл...не е моја ствар, не ги судам...само не ме убедувајте дека да бидеш неверен (верноста не залудно е доблест...и не верност само во партнерски односи, туку во целокупното свое значење сфатена) е нешто кое е уствари кул, нормално, пожелно бла, бла
ММЕ koj prv pocna!

Адуш, ок, јасно, нетот не е мерило, не барав и сурфкав на Вики, ами на асли социолошки учењаци, саглам даскали, аналитичари, на нет страните на универзитети кои се занимаваат со таа проблематика.

И вред, довербата е доблест. не е прекршување на таа доверба доколку се има отворен и човечки однос.

И секое грнче капаче, нели.

Јас можам, тие кои можам, исто така можат.

Разбираш ле мор чупе прекрасно и препаметно?

Јасно, ако има зад грб нешта, тоа е нељубов, тогаш, да, тоа е невредно, не чини.

Но, јас цело време говорам за неизмерна љубов, а кога има таква љубов, нема невредни работи, нема недоверија.

П.С. Не ми спомињај Комаја, молим те, еднаш им улетав и каков ќотек им турив (со упте тројца дургари), а бе ремет беше, маање дур не држеа раце и нозе.
Не дека се полигамични и вотнот, ами дека накурац ми идеа со рекламите и подведувањето и заведувањето мали девојчиња, кои потоа, ако посакаа да напуштат беа уценувани и малтретирани.
О, како ненормално ги ребревме, крај.

Kajgana Shop

На врв Bottom