Дали е исто кога изневерува машко, и кога изневерува девојка?

O

Out Boy

Гостин
Outboy, a alfa mazjakot gi bembaci i drugite mazjaci vo glutnicata?
Алфа-мажјакот? Мислам дека не. Обично тој брка женки.
Ама бета, гама, делта, ета...-мажјаците, и тоа како си се “бембацат“ :smir:

Ili ljubis i ne kries, lazes, itn ili ne ljubis ami
se
zalazuvas deka ljubis!
За ова си целосно во право.
Мисли сега што кажа.

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Не можеш да знаеш во кого ќе се вљубиш и кого ќе љубиш. Имаш еден таков, обврзани сте на неизмерна љубов само помеѓу вас двајца. Со тек на време, ние луѓево се менуваме, не знаеш што ќе има утре, не знаеш до кога ќе бидеш способен да љубиш, дали ќе се вљубиш во некој друг. Ако почнеш да љубиш некој друг, или повеќе други, постапуваш егоистички и го повредуваш онај другиот со кој си се обврзал на љубов.
Себичноста е во делот кога дозволуваш некој "позгоден" да те натера да ја повредиш довербата, љубовта и се она што сте граделе со партнерот, односно кога му вртиш грб затоа што некој ти делува ново и возбудливо.

Љубовта кон еден партнер пак, ниту е себична сама по себе, ниту застарена (пошо како тргна со т.н "отвореност", ако немаш 4 партнери истовремено, онда си од среден век плус ограничен). На тоа алудирав.

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
На машкото до три пати му се простуе на женското ниеднаш.

Се зафркавам. Не е битно кој изневерува туку зошто и која е причината.

O

Out Boy

Гостин
Воедно, и јас подразбирам само една особа кога зборам за партнерска љубов и вљубување и не би толерирала кога збирот на личности во односот би надминал 2-ца.
Се’ што е повеќе од двајца, е група.
Групна “љубов“ каде е вклучен секс меѓу партнерите, е, чинам, оргијање.
Ако нема секс, тогаш е другарска љубов. Тука, пак, нема неверство.

Ако пак, таа групна “љубов“ се одвива помеѓу двајца, кои потоа идат да се “љубат“ до други... и т.н. зборуваме за отворена врска, со взаемна согласност, каде неверство нема.

Но, не разбирам како однеднаш сакањето една личност и очекувањето таа да те сака само тебе е израз на себичност и затуцаност (ко што во некои претходни постови се алудираше)
Ада, ама ние сме ограничени! Не сме просветлени! Отвори ги чакрите, ќе ти стане јасно. Станува збор за секс без ни малку љубомора. Ја тука не ја гледам љубовта? Ти?

Себичноста е во делот кога дозволуваш некој "позгоден" да те натера да ја повредиш довербата, љубовта и се она што сте граделе со партнерот, односно кога му вртиш грб затоа што некој ти делува ново и возбудливо.
Вака, јавно сакам да кажам: Те обожавам! :cuc:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Ada, i ti si vo pravo, no i jas sum vo pravo!
Samite sme kreatori na sopstvenite zivoti i sudbini!

Nejse, zosto da ne se sakame?
Ljubovta e najvizviseno nesto! Vo nea ne smee da ima lagi!

Mamenjeto se slucuva vo srceto, potoa drugade!

Ako imas unwavering love nema ni mamenje!

Outboy, poidiotska apologetizacija za pederlak odamna nemam procitano!

Eden ebe ko sto treba, ama posto e najjak, kutrite drugi mazjaci se primorani da e bembacat vo shupak! Daj be ti se moLJa! Valjda ne veruvas vo toa!?

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Да се прилепам на темава.

Како што е исто кога сака машко и кога сака девојка, така е и исто кога изневерува машко и кога изневерува девојка.

Не гледам зошто машките или женските би биле попривилегирани за изневерување.

едит:Гарфилд, видов дека е проширена ама имав што да кажам само на првиот пост од темава :)

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Gladius, jasno e toa, ama ne vide deka temata e prosirena?

Oops, ne vidov nov odgovor!

Outboy, nema chAkri makri!
Nema ljubomora bidejki e se ljubov, i ne e benganje so kogo stignes tuku megju konsemzualni partneri koi resile da go spodelat
zivotot
zaednicki! Neli e nefer nekoj/a da syrada zaradi ohranicuvanje na dvajca i samo dvajca koga postoi neizmerna ljubov?

I ne ja pipaj Ada, zensko e, ne e za tebe, ne e masko :)

Ada, nikoj ne obvini za zaostanatost itn tuku jas govoram za
sebe, ti za tebe!
Nasite sudbini, nasi nacini, nasi zivoti, kako nam najarno, bez povreduvanje drugi, taka i najubo!

O

Out Boy

Гостин
Outboy, poidiotska apologetizacija za pederlak odamna nemam procitano!

Eden ebe ko sto treba, ama posto e najjak, kutrite drugi mazjaci se primorani da e bembacat vo shupak! Daj be ti se moLJa! Valjda ne veruvas vo toa!?
Верувам, верувам, како не ќе сум верувал!
Да имаше геј-алфа-мажјак во Македонијава, немаше да кревам прашина овде...

Туку се шалам. Ако алфа-мажјакот е хомосексуален, какви ли се останатите...? :nesvest:

И Garfield, јас не гледам ништо лошо во тоа да сакаш три или четири во исто време.

Ако тие знаат една за друга.
Всушност, ако има такви по белиот свет...

I ne ja pipaj Ada, zensko e, ne e za tebe, ne e masko :)
Ама ти не разбираш дека љубовта нема граници?!?!

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Ni jas moj homosexualen forumski prijatele! Ni jas ne gledam nisto loso vo sakanjeto pojke od edna!

Kako sto ne gledam nisto loso ni vo sakanjeto samo edna licno!

Ljubovta nema granici, ama
jok, ne ja davam Ada! :)
Ne e moja da
jadam lajna, ama ne moze homicus da ni ja saka najpametnata (edna od naj najpamenite) forumdzika tuka!

O

Out Boy

Гостин
Ni jas moj homosexualen forumski prijatele! Ni jas ne gledam nisto loso vo sakanjeto pojke od edna!

Kako sto ne gledam nisto loso ni vo sakanjeto samo edna licno!

Ljubovta nema granici, ama
jok, ne ja davam Ada! :)
Ne e moja da
jadam lajna, ama ne moze homicus da ni ja saka najpametnata (edna od naj najpamenite) forumdzika tuka!
Сам себе убијал!

Толку од твоите проповеди за безграничната љубов, без љубомора.
Ааааа, така не може! Така не се договоривме!

dacimf

безобразен
Член од
16 ноември 2009
Мислења
60
Поени од реакции
7
Секој чоек кога тогаш сваќа дека единствената девојка со која шо сака да го помине животот, да ја љуби и да ја секса е всушност "самиот себеси"... Затоа серафите некако ми се малце шизофреничарски настроени :) ноу хард филингс :)

пс: а ако успее хомосексуалец да ти украде една од твоите љубени (не знам да кажам множина од љубов пошто гад факин демит ни во јазико не постои таква именка!) помисли дека може добро дело правиш жртвувајки една од твоите љубови (the именката) :)

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Aj da ne odime of topik!

Gledas, ako podlaboko se razmisli i podetalno analizira covekot, jasno e deka ne e lredviden za monogamija, oti zosto da ima povreduvanja i lagi koga so otvoren i iskren odnos moze ds se saka i otvoreno i iskreno pojkemina?

Ili ne?

Секој чоек кога тогаш сваќа дека единствената девојка со која шо сака да го помине животот, да ја љуби и да ја секса е всушност "самиот себеси"... Затоа серафите некако ми се малце шизофреничарски настроени :) ноу хард филингс :)

пс: а ако успее хомосексуалец да ти украде една од твоите љубени (не знам да кажам множина од љубов пошто гад факин демит ни во јазико не постои таква именка!) помисли дека може добро дело правиш жртвувајки една од твоите љубови (the именката) :)

Shape, aj no hard feelings ama tup si i tupis!

Segobijstvo si cul!? Jas se seguvav so Outboy za Ada!

Sorry Ada, ocigledno nema dovolno umno razvieni licnosti za da moze segobijstvo!

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Tebe da. Ama Shape ozbilno sfakja, ne e kriv on, sredinata e!

Nejse, sto konecno rezimiravme if anything at all!

dacimf

безобразен
Член од
16 ноември 2009
Мислења
60
Поени од реакции
7
Aj da ne odime of topik!

Gledas, ako podlaboko se razmisli i podetalno analizira covekot, jasno e deka ne e lredviden za monogamija, oti zosto da ima povreduvanja i lagi koga so otvoren i iskren odnos moze ds se saka i otvoreno i iskreno pojkemina?

Ili ne?

Shape, aj no hard feelings ama tup si i tupis!

Segobijstvo si cul!? Jas se seguvav so Outboy za Ada!

Sorry Ada, ocigledno nema dovolno umno razvieni licnosti za da moze segobijstvo!
Јас уште стојам на ставот и не планирам во овој живот да го сменам :)

Деде... Глеј... Капиш шегобијство... ми ту шегобијство... уга буга буга... ја не знам шо емоушн да ти пратам за да сватиш дека е шегобијство и моето... кажи ваков емоушн сакам да ми праќаш и јас од сега па натаму само таков ќе ти праќам кога правело шегобијство :) А за тупење... и ти тупиш... и јас тупа... и сите тупиме на темава пошто ставовите ни се јасни уште од првата страна... ама тупиме и понатаму во група... нели љубовта немаше граници? :)

Kajgana Shop

На врв Bottom