Дали е грев да не се верува во господ?

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.747
Поени од реакции
4.515
.

.

Прашај ја мајкати - во тебе и вон тебе - што е тоа конкретно што не може да разбере?

Ако ние - какошто некои изјавуваат - сме излегле од памет, тогаш тоа е поради Љубовта БОЖЈА,
а ако пак сме присебни, тоа е поради вас!

(2 Коринтј. 5:13)
.

.

.

Твојата невера е само моментална состојба, која неслучајно е настаната.

Мојот син - покрај сите негативни лекарски прогнози - 9 зајдисонца после неговото раѓање (1999 година, на истиот ден кога мојот татко славеше 50ти роденден) беше успешно опериран на срце, од докторот кој пред 2 години на 9ти јануар беше избран за човек на годината 2009та, во државата кадешто мојот син беше опериран

Се разбира Velvet She, јас не ти посакувам тебе - нити било кому другому - ништо лошо што би ви го отворило срцето, очите и ушите за нештото кое е безкрајно поголемо од секој човечки ум, разум, волја, сила, ...!

Секое добро

А плодот на Духот е: 1Љубов, 2Радост, 3Мир, 4Долготрпеливост, 5Благост, 6Добрина, 7Верност,
8Кротост, 9Воздржливост

(Галат. 5:22)

п.с. Докторот кој го оперира мојот син се вика Prêtre, што преведено од француски на македонски значи: проповедник.

Тој со своите раце и во земјите коишто се материјано слаби, проповеда за љубовта кон ближниот, која има прекрасно потекло.

lepetitcoeur.com

.
Се ова со црвено што го пишуваш :D

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
.

Се ова со црвено што го пишуваш :D

.

Јас пред извесно време запознав човек кој со години има возачка и вози автомобил, а најосновни сообраќани знаци не знаеше точно што значат!

Тој дури беше цврсто уверен дека ако испрекинатата линија е од твоја страна, ти тогаш не смееш да претекнуваш, додека кога линијата е полна (според неговото неразбирање) тогаш претекнувањето е дозволено! . :mad: . Тоа се камикази со дозволи, кои како бомби се опасни по животите на луѓето.

Експертите коишто даваат дозвола на неписмени сообраќајни камикази, требаат да одговараат пред законит и опшеството, посебно пред оние луѓе коишто веќе изгубиле членови од сопствената фамилија, поради такви камикази!

Лека ноќ

п.с. Што мислиш (?), зошто најголемиот дел од сообраќајните знаци се обвиени во црвено или содржат црвено?

.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Дали е грев неверувањето во господ?

Од атеистичка гледна точка прашањето нема смисла!

...гревот (во теистички поглед) е терет и проблем на религиозните.. другите, атеистите и припадниците на религиите кои не се изградени околу некакви си филозофии за „гревови“ (наследени и стекнати) и не се замараат со тоа прашање ..

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.747
Поени од реакции
4.515
.

.

Јас пред извесно време запознав човек кој со години има возачка и вози автомобил, а најосновни сообраќани знаци не знаеше точно што значат!

Тој дури беше цврсто уверен дека ако испрекинатата линија е од твоја страна, ти тогаш не смееш да претекнуваш, додека кога линијата е полна (според неговото неразбирање) тогаш претекнувањето е дозволено! . :mad: . Тоа се камикази со дозволи, кои како бомби се опасни по животите на луѓето.

Експертите коишто даваат дозвола на неписмени сообраќајни камикази, требаат да одговараат пред законит и опшеството, посебно пред оние луѓе коишто веќе изгубиле членови од сопствената фамилија, поради такви камикази!

Лека ноќ

п.с. Што мислиш (?), зошто најголемиот дел од сообраќајните знаци се обвиени во црвено или содржат црвено?

.
Друже камикази има насекаде не само кај возачите.Јас лично се имам возено со таква камиказа што да не и го фатев воланот ќе се плеснеше во браник гледајќи во телефон.
А ова знам зошто е црвената боја ама сега пак сегде ќе почнат да ги менјаваат знаците и семафорите во црно-жолта(далтонистите да може да гледаат ако не се лажам тоа беше причината-ова сегде се исли сегде освен во Македонија)

П.С Уште нешто ако студираш веб дизајн ќе знаеш зошто црвената боја не чини.
Можеби еден збор или два обележани се ок и се потенцираат ама цела реченица го заморува окото и никој не ја чита до крај или потсвесно само ја поминува.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.854
.

.

Не, ама сигурен сум дека автоматски ќе има разбирање, исто како што мајката без да знае “бебешки“ има префинето разбирање за бебето што го љуби.

Сфаќаш?
.
Ти немаш елементарни познавања во областа на медицината, психологијата и психијатријата, а тролаш за некаква си исконска психоанализа.
Мајката Куче исто така ги препознава знаците на своето кутре, па не е христијанка, ниту муслиманка, обична кучка е.
Инстиктот настанал пред човековата свест, ама на твојата свест опасно и треба психоанализа.
Веројатно Македонија е единствената земја во која демократијата избегала од контрола, па ликови како тебе слободно шетаат.

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
.

Друже камикази има насекаде не само кај возачите.Јас лично се имам возено со таква камиказа што да не и го фатев воланот ќе се плеснеше во браник гледајќи во телефон.
:) Вниманието е енергија која директно потекнува од Светиот Дух!

А ова знам зошто е црвената боја ама сега пак сегде ќе почнат да ги менјаваат знаците и семафорите во црно-жолта (далтонистите да може да гледаат ако не се лажам тоа беше причината-ова сегде се исли сегде освен во Македонија)
Во земјата кадешто привремено живеам се води грижа не само за далтонистите, туку и за потполно слепите, но тоа не е никаква причина за да ги изкоренуваме боите и светлината! :)

П.С Уште нешто ако студираш веб дизајн ќе знаеш зошто црвената боја не чини.
Можеби еден збор или два обележани се ок и се потенцираат ама цела реченица го заморува окото и никој не ја чита до крај или потсвесно само ја поминува.

Да не ја потценуваме потсвеста - и се’ друго што недоволно познаваме - бидејќи и тоа е гревшка! .:)

.

Ти немаш елементарни познавања во областа на медицината, психологијата и психијатријата, а тролаш за некаква си исконска психоанализа.
.

Дали ти мене некаде ме виде јас да се фалам со сопственото образование, здравје, култура, нација, раса, класа, ...(?_ или пак со БОГА?

.

Мајката Куче исто така ги препознава знаците на своето кутре, па не е христијанка, ниту муслиманка, обична кучка е.
Инстиктот настанал пред човековата свест, ...
..

Универзалната и Се’опфатна Мудрост БОЖЈА од Која, преку Која и за Која е се’ создадено е дури многу пред Небото и земја ! (Мудри изреки 8:22-36)

Баш Таа Мудрост, БОГ - за спасение на сите - Ја отелотвори во Исус Христос!

...ама на твојата свест опасно и треба психоанализа.
Веројатно Македонија е единствената земја во која демократијата избегала од контрола, па ликови како тебе слободно шетаат.
.

Е па тоагаш би требал можеби да одам некаде вон македонија, на пример во земјата кадешто директната демократија најисправно се спроведува, а современата психонализа најконсеквентно се практицира?

Што велиш (?), која земја би можела тоа да биде и по кој знак би го препознал нејзиното знаме? .;) .

п.с. Денот доаѓа кога на сите ќе им се отворат очите за тајната БОЖЈА!
Дотогаш ќе ни се случува, тоа што - поради преобразувањето - мора да се случува.

Лека ноќ

.

.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.854
Нема потреба да тролаш, моли се на твојот Бог, по некоја случајност да не ми паднеш во раце.
Нема лесно да добиеш отпусна листа.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.665
Поени од реакции
34.114
Гледам никој не те регистрира, лека ноќ spiros.
Легни си ти треба. Секој нов ден е тежок за тебе.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
.

:) Вниманието е енергија која директно потекнува од Светиот Дух!

Во земјата кадешто привремено живеам се води грижа не само за далтонистите, туку и за потполно слепите, но тоа не е никаква причина за да ги изкоренуваме боите и светлината! :)

Да не ја потценуваме потсвеста - и се’ друго што недоволно познаваме - бидејќи и тоа е гревшка! .:)

.

.

Дали ти мене некаде ме виде јас да се фалам со сопственото образование, здравје, култура, нација, раса, класа, ...(?_ или пак со БОГА?

.

..

Универзалната и Се’опфатна Мудрост БОЖЈА од Која, преку Која и за Која е се’ создадено е дури многу пред Небото и земја ! (Мудри изреки 8:22-36)

Баш Таа Мудрост, БОГ - за спасение на сите - Ја отелотвори во Исус Христос!

.

Е па тоагаш би требал можеби да одам некаде вон македонија, на пример во земјата кадешто директната демократија најисправно се спроведува, а современата психонализа најконсеквентно се практицира?

Што велиш (?), која земја би можела тоа да биде и по кој знак би го препознал нејзиното знаме? .;) .

Дотогаш ќе ни се случува, тоа што - поради преобразувањето - мора да се случува.

Лека ноќ

.

.
Да не има тробојно знаме таа држава и некакви орли во грбот, знам едно време имаа крст на знамето, ама не онаков каков што Исус носеше на патот за Голгота ами искривен и врз црвена позадина...некои велат дека бил неверојатно сугестивен симбол и секој кој барем еднаш ќе го види никогаш не го заборава...
--- надополнето: 22 март 2012 во 00:41 ---
Нема потреба да тролаш, моли се на твојот Бог, по некоја случајност да не ми паднеш во раце.
Не ми се верува спирос да верува во позитивните продобивки на психоанализата, тоа Фројд, Адлер евреишта биле а и оној Шаш со анти-психологијата...Фројд додуша има тролано за Мојсеј нешто што не наишло на одобрение на рабините...

.

Лека ноќ

.
And I looked, and behold, a pale horse!
And its rider’s name was Death, and Hades followed him.
And they were given authority over a fourth of the earth, to kill with sword and with famine and with pestilence and by wild beasts of the earth.

THE END IS NIGH !!!:vozbud:

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Спирос верува дека Исус е првиот психоаналитичар.
Е тоа е симптом.
Шо знам, за таа работа треба внимателно слушање на оној кој е анализиран,а по библијава како шо имам читано нешто слабо слушал, повеќе сакал да го слушаат....има исклучоци со Лазар и Јуда неколку ситуации...немало материјал кај Џошуа за таква професија.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.854
Шо знам, за таа работа треба внимателно слушање на оној кој е анализиран,а по библијава како шо имам читано нешто слабо слушал, повеќе сакал да го слушаат....има исклучоци со Лазар и Јуда неколку ситуации...немало материјал кај Џошуа за таква професија.
Ние ништо не разбираме. Фројд не исполажа дека бил прв психоаналитичар.
А какви сме, не поверувавме дека Исус ни е месијата... уствари the inventor of the ancient psychoanalysis...

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
.

Мудроста и Духот БОЖЈИ - Кој постои пред да постане универзумот - е вистинскиот татко на психоанализата!
Кој овој факт го негира, тој во својата гордост прави голема гревшка и се’уште потполно не знае што зборува.

... A Dangerous Method ...

Во македонија (како и во светот) одсекогаш имало (и има) луѓе со БОЖЈИ дар (и) на психоанализата (1 Коринт.12:10), кои со стотици и илјадници години во помалечка или поголема анонимност му помагале на народот да го најдат (мирот на) Отецот Небесен и во себе и со тоа да бидат слободни од сите деструктивни стравови и човечки зависности , кои се моторот на (скоро) сите душевни (психички) деформации!

За жал, ние денес имаме многу луѓе кои по струка се психијатри и психоаналитичари но (поради нивната недуховност и невера) се далеку послаби лечители и исцелители од оние народни, чија ефективност се’повеќе наоѓа признание кај ненадувената наука! .:)

Пред некој месец (заедно со женами која е медицинско лице) имавме чест да слушаме едно прекрасно реферирање на швајцарскиот професор по клиничка психијатрија Daniel Hell - кој во момент работи во една од најпознатите приватни клиники на светот, а до неговото пензионирање (2009) беше директор на универзитеската психијатриска клиника во цирих - и бев воодушевен од неговата понизност во однос на Вистината. .(y)

п.с. Дали некој од вас имал можност лично да фрли поглед во црвената книга на C.G. Jung? .:)

.

.

.

Види, види, инквизиторите го промениле рувото ... :)

Господ *е Пастир мој, ништо нема да ми недостасува,
Он ме пасе на плодни пасишта и ме води на тихи води,
ја поткрепува душата моја, ме води по патот на правдата заради името Свое.
Кога би тргнал и по долината на смртната сенка, нема да се исплашам од злото, зашто Ти си со мене; Твојот жезал и Твојата палка ме успокојуваат.
Си приготвил пред мене трпеза на очиглед на непријателите мои, си ја помазал главата моја со елеј; и чашата твоја ме напојува со блаженство.
И Милоста Твоја така да ме придружува преку сите денови на мојот живот, и јас ќе престојувам во домот Господов засекгаш.
.

(Псалм 22)

ХалелуЈАХ! .:)

.

Член од
17 јануари 2012
Мислења
1.044
Поени од реакции
644
.

.

Бидејки црвената боја има најголема бранова должина од видливиот спектар на светлината и тоа ја прави најдоминантна за човечкото око те просто кажано црвената боја се забележува на најголемо растојание.

Kajgana Shop

На врв Bottom