Za da se macish...Ako sum jas ateista - od koi pricini Bog mi dozvolil da stignam do polni 72. godini.
Kakov pekol....pak ke se reinkarnirash i ke se macish ushte 80g...Dokolku odogovorite deka sum predodreden za pekolot, vrz koi naucni soznanija potvrduvate deka takvo mesto postoi?
Ako pravish grev prema drugite,znaci pravish grev i prema samiot sebe,i po hristijanski koncept greshish vo boga.Ако не верувам во Бог не верувам во концептот на грев.
Така да не, не е грев.
А тука можеме да идеме и на христијанска логика :
Не верувам во Бог, верувам во себе.
Бог е во сите нас.
По логика, верувам во Бог = не правам грев.
Јеј , логика : религија 1:0
Za da se macish...
Kakov pekol....pak ke se reinkarnirash i ke se macish ushte 80g...
Ako pravish grev prema drugite,znaci pravish grev i prema samiot sebe,i po hristijanski koncept greshish vo boga.
grev sprema drugite=grev sprema sebe= grev sprema boga
logika-0 religija 1
Ne postojat bezgreshni lugje,samo trebe da se objasni malku podlaboko konceptot za grev.
Да не остане на смајли постот, кога не веруваш во концептот на грев = непостои грев.
А тоа вториот дел се однесуваше на тоа дека вербата во себе = верба во Бога, ако се иде по пишаното „Бог е во сите нас“. Не е напоменато дали правиш грев.
Го знам концептот за грев, ама нели секој грев е простен освен 10тте смртни гревови ?Ne postojat bezgreshni lugje,samo trebe da se objasni malku podlaboko konceptot za grev.
A sega, za griza na sovesta,dali ke ja imash ili ne....toa e skroz drugo
Не е точно. Едно истражување спроведено на гулаби открило дека и тие како и луѓето имаат тенденции да создаваат празноверија. Експериментот се состоел во тоа што гулабите би затворени во кафези со три рачки до мали отвори кои кога ќе се повлечела рачка имало одредена шанса да протече храна.Животните(без човекот) не веруваат во господ , жал ми е за сите нив ако одат во пекол ! Тие неможат да измислуваат вакви приказни како господ .
Пред кого е грев? Зошто да веруваш во себе? Нели е подобро да се знаеш себе си?Не е грев ако не веруваш во Господ, грев е ако не веруваш во себе, затоа што единствено што е твое е твојата свест и твоето тело.