За ВТОРАТА (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) опција гласав. Не ми ги преправај и на мене и на неколку други членови гласовите.:helou:
Зошто би плаќале,плаќајте вие кога сте толку мераклии.Ете, гласав.
Можеби петнаесет години демократија изгледа долг период. Ама не е. Млади сме. Знам дека на сите ни е збоктисано од транзиција. Сигурна сум дека првобитнат акумулација на капиталот не се случила поштенски.
Ама тоа е тоа. Нема враќање назад. Дајте да се работи да се оди напред. Доста вежбаме правда и чесност. И ова првенствено се однесува на Г-динот Премиер. Овие хајки со лисичарење пред камери фрлаат сериозна сенка на се’ што е постигнато и напаравено.:nenene:
А што прави опозицијата. Се бави со салонско трачарење. Оданочени пари? Па јас дури годинава, прв пат после дваесет години работење, добив решение за плаќање аконтативен данок на личен доход. Како мајка му на човекот кој го воведе законот за ДДВ да докаже, ама вистински со хартии и пресметки, од каде се парите за станот? И тоа ли е најбитно во крајна линија?
Плаќајте данок.
Зошто би плаќале,плаќајте вие кога сте толку мераклии.
Важи. Јас ќе продолжам да плаќам. Ама, само со моите пари нема да може да се откупи тутунот. Можда треба ити нешто да платиш.Зошто би плаќале,плаќајте вие кога сте толку мераклии.
Битно е.Ете, гласав.
Можеби петнаесет години демократија изгледа долг период. Ама не е. Млади сме. Знам дека на сите ни е збоктисано од транзиција. Сигурна сум дека првобитнат акумулација на капиталот не се случила поштенски.
Ама тоа е тоа. Нема враќање назад. Дајте да се работи да се оди напред. Доста вежбаме правда и чесност. И ова првенствено се однесува на Г-динот Премиер. Овие хајки со лисичарење пред камери фрлаат сериозна сенка на се’ што е постигнато и напаравено.:nenene:
А што прави опозицијата. Се бави со салонско трачарење. Оданочени пари? Па јас дури годинава, прв пат после дваесет години работење, добив решение за плаќање аконтативен данок на личен доход. Како мајка му на човекот кој го воведе законот за ДДВ да докаже, ама вистински со хартии и пресметки, од каде се парите за станот? И тоа ли е најбитно во крајна линија?
Плаќајте данок.
Флава ама некој гинел по планинте за некој пак да дојде на власт, така да немој да си ги амнестираш СДСМ. Кои исто така од заканите на еден кривично гонен човек дека ќе се брани со пушка направија во парламент државна криза.Битно е.
Прво, од законски аспект - да се докаже потеклото на пари: медицинска сестра заработила за 5-6 стана. Не знам колку такви мед. сестри има?
Второ, од морален аспект, што е исто толку важно според мене - додека некои во 2001 гинеле по планините за државава, некој(а) купил(а) одеднаш неколку стана.
Симптоматично....
Реплцицираше само колку да не остане мојот пост без реплика или?Флава ама некој гинел по планинте за некој пак да дојде на власт, така да немој да си ги амнестираш СДСМ. Кои исто така од заканите на еден кривично гонен човек дека ќе се брани со пушка направија во парламент државна криза.
Освен тоа ти очигледно не разбираш што е тоа „во крајна линија“.
Дискутабилно е дали е најбитно или не, но нема дилеми дека спрема секој МОРА да се има ист третман... Или секому ќе се бара данок, или Груевски нека ја прогласи Македонија за безданочна држава... Не може да се гонат само луѓе од ’туѓи’ партии заради неплаќање данок, а ’нашите’ да бидат однапред амнестирани...И тоа ли е најбитно во крајна линија?
Тој горниот дел од постот повеќе беше како декорација како протест во донос на мешање на загинатите од 2001 во овој случај, која може и немаше потреба да ја ставам, главниот дел од постот се состоеше во последната реченица.Реплцицираше само колку да не остане мојот пост без реплика или?
Каде ги спомнав СДСМ?! Што измислуваш?