хехехе...прва фаза (да си констатират дека имат мадиња да ми се обратит) е достигната!
Втората фаза...(ако помислит на парада да ни кажит дека е педер) ќе биде достигната после прегледувањето на клипот кој му го постирав...
после тоа има други “levels“ ...
Шо етапи те занимет... земај сатарот и скрати му ги двоумењата!
Јас не знам како сеуште шетаат на слобода. Ќе се сакале, тешко нив, ко да разбирале што значи тоа љубов.
Се за традиционалните вредности, брак меѓу маж и жена и во ниеден случај ни развод да не постои, да не се наруши ништо од традицијата.
Не за џабе ќотекот излегол од рајот, само не можам да одлучам на кого му е потребен.
Затоа за свингањето прашав. Сега ќе прашам, дали смеам во духот на здравата традиционална култура да и се посерам на стомак на жена ми, сочно, од љубов?
Сакам доменот на повикувањето на традицијата да го утврдиме.
Сум пишувал и порано, ваквите паради ги сметам за контрапродуктивни, затоа што никој овде не гледам да ги тепал или на друг начин сегрегирал хомосексуалците, па да треба да го дигнат својот глас. Познавам хомосексуалци и немам проблем да пијам кафе со нив, или да разговарам. И на улица да ги видам кај шо се бакнуваат, нема да ми смета. Нивно право. Јас сум воспитан да почитувам, и не би сметал за потребно да им укажам дека се грозни како што на некои ретардирани луѓе исто така не би им укажал дека е грозно да се љубат на плоштад поради нивната ретардација, или на некои инвалиди дека ми грдат слика на плоштад ако седат еден до друг и се гушкаат.
Со сета должна почит према луѓето кои не по своја вина имаат физички или ментални недостатоци, ги споменав во овој контекст како примероци од едни помали групи во општеството, кои исто така честопати се на свој начин омаловажувани (конкретно, на архитектонски инвалид не може да студира, нема пристап).
Не се плашам од хомосексуалноста воопшто, не ја гледам како лична закана за мене и мојот анален отвор, нити за моите деца, здравје Боже кога ќе ги имам. Нема да ги воспитувам да ги мразат луѓето по различни диференцијации, како што не ме воспитувале и мене. Просто, стрејташ сум од стрејташка фамилија.
За дивно чудо, сметам дека исто како мене биле растени и најголемиот број на хомосексуалци: во стрејт фамилии
- со што муабетот дека не би требало да раснат деца затоа што ќе се осудени клинците на хомосексуален живот, некако не ми држи вода.