Дали државата треба да изгради посебни установи, каде би се лекувале хомосекцуалците?

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.505
Поени од реакции
14.691
Јас не знам како сеуште шетаат на слобода. Ќе се сакале, тешко нив, ко да разбирале што значи тоа љубов.
Се за традиционалните вредности, брак меѓу маж и жена и во ниеден случај ни развод да не постои, да не се наруши ништо од традицијата.

Не за џабе ќотекот излегол од рајот, само не можам да одлучам на кого му е потребен.

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
хехехе...прва фаза (да си констатират дека имат мадиња да ми се обратит) е достигната!

Втората фаза...(ако помислит на парада да ни кажит дека е педер) ќе биде достигната после прегледувањето на клипот кој му го постирав...

после тоа има други “levels“ ...
Шо етапи те занимет... земај сатарот и скрати му ги двоумењата!

Јас не знам како сеуште шетаат на слобода. Ќе се сакале, тешко нив, ко да разбирале што значи тоа љубов.
Се за традиционалните вредности, брак меѓу маж и жена и во ниеден случај ни развод да не постои, да не се наруши ништо од традицијата.

Не за џабе ќотекот излегол од рајот, само не можам да одлучам на кого му е потребен.
Затоа за свингањето прашав. Сега ќе прашам, дали смеам во духот на здравата традиционална култура да и се посерам на стомак на жена ми, сочно, од љубов?
Сакам доменот на повикувањето на традицијата да го утврдиме.

Сум пишувал и порано, ваквите паради ги сметам за контрапродуктивни, затоа што никој овде не гледам да ги тепал или на друг начин сегрегирал хомосексуалците, па да треба да го дигнат својот глас. Познавам хомосексуалци и немам проблем да пијам кафе со нив, или да разговарам. И на улица да ги видам кај шо се бакнуваат, нема да ми смета. Нивно право. Јас сум воспитан да почитувам, и не би сметал за потребно да им укажам дека се грозни како што на некои ретардирани луѓе исто така не би им укажал дека е грозно да се љубат на плоштад поради нивната ретардација, или на некои инвалиди дека ми грдат слика на плоштад ако седат еден до друг и се гушкаат.

Со сета должна почит према луѓето кои не по своја вина имаат физички или ментални недостатоци, ги споменав во овој контекст како примероци од едни помали групи во општеството, кои исто така честопати се на свој начин омаловажувани (конкретно, на архитектонски инвалид не може да студира, нема пристап).

Не се плашам од хомосексуалноста воопшто, не ја гледам како лична закана за мене и мојот анален отвор, нити за моите деца, здравје Боже кога ќе ги имам. Нема да ги воспитувам да ги мразат луѓето по различни диференцијации, како што не ме воспитувале и мене. Просто, стрејташ сум од стрејташка фамилија.

За дивно чудо, сметам дека исто како мене биле растени и најголемиот број на хомосексуалци: во стрејт фамилии :) - со што муабетот дека не би требало да раснат деца затоа што ќе се осудени клинците на хомосексуален живот, некако не ми држи вода.

Член од
2 јануари 2009
Мислења
239
Поени од реакции
16
хехехе...прва фаза (да си констатират дека имат мадиња да ми се обратит) е достигната!

Втората фаза...(ако помислит на парада да ни кажит дека е педер) ќе биде достигната после прегледувањето на клипот кој му го постирав...

после тоа има други “levels“ ...
takvite pilci kako tebe so golema usta, mi se omileni, da ne sakas da ti zakazam privaten sostanok, na koj "ke diskutirame" za pederite? Ama sam da dojdes..:smir:

Serpico

Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Договорете се по ПП, без непотребно мерење на форум.
Да се вратиме на темата, бива?

Член од
2 јануари 2009
Мислења
239
Поени од реакции
16
Договорете се по ПП, без непотребно мерење на форум.
Да се вратиме на темата, бива?
Temata Vi e promasena, sakate da gi lecite homoseksualcite,a i sami ne znaete deka Vie ste tie lecenite, eksperimentalni gluvci, na koi eksperimentira EU i USA zaedno so site nivni pederi,lezbejki,devijacii i sto ne,koi slobodno ziveat prosperiraat, patuvaat,ziveat, uzivaat nasproti Makedonecot od tipot na Huligan...

Koj kogo leci? Vie gi lecite pederite od zapadnata civilizacija, ili pederite ve lecat vas, so drzenje vo izolacija dodeka ne pocrkate ili dodeka albancite ne ve pretopat(a se na dobar pat)..a kojznae, ako se naucite da igrate na oroto koj go sviri EU i USA mozebi i ke go ukinat getoto...:pos2:

Hooligan

..The President...
Член од
9 февруари 2008
Мислења
2.358
Поени од реакции
701
Добро свативме кои сме ние.
а КОИ СТЕ ВИЕ на кои ни нато ни еу неможе да влијае ?

Член од
2 јануари 2009
Мислења
239
Поени од реакции
16
Добро свативме кои сме ние.
а КОИ СТЕ ВИЕ на кои ни нато ни еу неможе да влијае ?

samiot si go kaza odgovorot...

Vo pregovorite so EU, eden od uslovite za Makedonija vo poglevjeto za covekovi prava i slobodi ke bide priznavanje i legalizacija na partnerstva od ist pol. Samo da spomnam da ne Vi dojde kako sok...pa da se treznite i cesate za glava, koga ke dojde nekako naednas.:helou:

Член од
20 јуни 2007
Мислења
809
Поени од реакции
18
Temata Vi e promasena, sakate da gi lecite homoseksualcite,a i sami ne znaete deka Vie ste tie lecenite, eksperimentalni gluvci, na koi eksperimentira EU i USA zaedno so site nivni pederi,lezbejki,devijacii i sto ne,koi slobodno ziveat prosperiraat, patuvaat,ziveat, uzivaat nasproti Makedonecot od tipot na Huligan...

Koj kogo leci? Vie gi lecite pederite od zapadnata civilizacija, ili pederite ve lecat vas, so drzenje vo izolacija dodeka ne pocrkate ili dodeka albancite ne ve pretopat(a se na dobar pat)..a kojznae, ako se naucite da igrate na oroto koj go sviri EU i USA mozebi i ke go ukinat getoto...:pos2:
А извини ти каде живееш ? Или па кидна некаде и сега НИЕ сме ТИЕ кои не ебе ЕУ и УСА, а ВИЕ сте тие паметните ?

Член од
2 јануари 2009
Мислења
239
Поени од реакции
16
А извини ти каде живееш ? Или па кидна некаде и сега НИЕ сме ТИЕ кои не ебе ЕУ и УСА, а ВИЕ сте тие паметните ?
Pa neli takvite kako mene, vi kvarat prosek vo "kromanjonskoto opstestvo", vo koe mazite neizbricani,so maski odor od pod pazuvite, i zolti zabi,gi tepaat zenite, koi pak se samo dobri i korisni za ragjanje deca, i po cel den sedat doma.A dodeka mazite koi sakaat mazi se podlozni na "lekuvanja" "gasni komori" " logori", bidejki go narusuvaat Balkanskiot macho tip...
Si zaminav uste pred mnogu vreme, ne za sebe, tuku za da ne im rasipuvam prosek i tradicionalno opstestvo na takvite kako Huligan :pos2:

Serpico

Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691

Прво, темата не ми е дедовина и немам имотен лист, за да ми се обраќаш мене, како некој кој сака некого да лечи.

Второ, најмногу мразам употреба на "педерски" збор како Вие и Ние кон мене, кога јас не правам делби. Тоа во наводниците е спомнато за да имаш за шо со право да ми се фатиш нареден пат кога ќе ме цитираш.

Трето, конспираси-геј теории ако те интересираат, терај на друга тема, отвори си, никој не ти брани. Ако на оваа не ти се муабети, прескокни ја.

Четврто, и јас да ја отворам темата (на оваа мислам, кај шо сеа муабетиме), ако е инспирирана од некој актуелен настан или процес во земјата, не ја сфаќај премногу лично бидејќи така делиш "анти-демократски" лекции како за некои теми "не треба да се разговара". Ова па во наводниците е споменато за да не ми правиш драми и да ја контролираш реториката понатаму, бидејќи се зборови со кои те прафразирав твои муабети.

Ете, преродба во 4 точки. Тоа за албанците ќе ти го простам овој пат.:smir:

Член од
2 јануари 2009
Мислења
239
Поени од реакции
16
Прво, темата не ми е дедовина и немам имотен лист, за да ми се обраќаш мене, како некој кој сака некого да лечи.

Второ, најмногу мразам употреба на "педерски" збор како Вие и Ние кон мене, кога јас не правам делби. Тоа во наводниците е спомнато за да имаш за шо со право да ми се фатиш нареден пат кога ќе ме цитираш.

Трето, конспираси-геј теории ако те интересираат, терај на друга тема, отвори си, никој не ти брани. Ако на оваа не ти се муабети, прескокни ја.

Четврто, и јас да ја отворам темата (на оваа мислам, кај шо сеа муабетиме), ако е инспирирана од некој актуелен настан или процес во земјата, не ја сфаќај премногу лично бидејќи така делиш "анти-демократски" лекции како за некои теми "не треба да се разговара". Ова па во наводниците е споменато за да не ми правиш драми и да ја контролираш реториката понатаму, бидејќи се зборови со кои те прафразирав твои муабети.

Ете, преродба во 4 точки. Тоа за албанците ќе ти го простам овој пат.:smir:
Odgovorot ne bese na licna osnova, i ne bese namenet licno za tebe, zatoa i koristev zamenki kako "Vi","Vam" "Vie" , i se odnesuvase na povekjeto lugje koi pisuvale na temata a ja podrzuvaat taa bezmislena teorija, koja nema ama bas nikakva naucna potkrepa.

Velis deka mrzis Vie ,Nie, a ne procena sam deka ne sum jas koj gi deli lugjeto na Vie i Nie, tuku covekot koj ja kreira temata za istrebuvanje, i lecenje na odredena grupa na lugje. So samoto toa toj, izvrsi diferencijacija na "Vie" i "Nie".
Za mene postojat dva tipa na lugje dobri i losi...i sledstveno samo takva podelba e relevantna i ja priznavam kako takva.
Taka, da zabeleskite ti se na pogresna adresa.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Не знам кој е тој нагон машко да посака некој да му закачи кур в газ?
Љубов?
Од каде влечат корени тие нагони? од природата сигурно не. Значи станува збор за пореметување.

Serpico

Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Odgovorot ne bese na licna osnova, i ne bese namenet licno za tebe, zatoa i koristev zamenki kako "Vi","Vam" "Vie" , i se odnesuvase na povekjeto lugje koi pisuvale na temata a ja podrzuvaat taa bezmislena teorija, koja nema ama bas nikakva naucna potkrepa.

Velis deka mrzis Vie ,Nie, a ne procena sam deka ne sum jas koj gi deli lugjeto na Vie i Nie, tuku covekot koj ja kreira temata za istrebuvanje, i lecenje na odredena grupa na lugje. So samoto toa toj, izvrsi diferencijacija na "Vie" i "Nie".
Za mene postojat dva tipa na lugje dobri i losi...i sledstveno samo takva podelba e relevantna i ja priznavam kako takva.
Taka, da zabeleskite ti se na pogresna adresa.
Точно е дека тој врши диференцијација и во однос на тоа ставот го кажав. Ама секоја употреба на вие и ние, без нагласување на сарказмот - па згора со политички примеси - е нормално да ја проценам како ништо подобро од иницирачкиот пост.

И да се на погрешна адреса, нека стојат. Темата е таква да опфаќа пошироко поле на дискусија, само сакав да укажам дека ако сакаш да ја водиш "твојата борба" со користење на еднакво оружје (балкански мачо, жолти заби и шишка под мишка) како тој кој "диференцира и сее (штознам...)омраза", не постигнуваш ништо. Напротив.

Over and out.

Член од
2 јануари 2009
Мислења
239
Поени од реакции
16
Точно е дека тој врши диференцијација и во однос на тоа ставот го кажав. Ама секоја употреба на вие и ние, без нагласување на сарказмот - па згора со политички примеси - е нормално да ја проценам како ништо подобро од иницирачкиот пост.

И да се на погрешна адреса, нека стојат. Темата е таква да опфаќа пошироко поле на дискусија, само сакав да укажам дека ако сакаш да ја водиш "твојата борба" со користење на еднакво оружје (балкански мачо, жолти заби и шишка под мишка) како тој кој "диференцира и сее (штознам...)омраза", не постигнуваш ништо. Напротив.

Over and out.
Nemam mnogu opcii, i da se potrudam so civilizirana diskusija da obrazlozam, i da se potrudam, i so naucni dokazi da prezentiram deka nekoj gresi,toj nekoj toa nema da go priznae i ke si tera po zacrtanoto.

Zatoa ako toj se drznuva da vregja i omalovazuva, treba da znae deka i drugite imaat kapacitet za istoto, i toa e najprozaicnata rabota koja moze da izleze od eden um, na najnesofisticiran nacin, i pristap kon dijalogot.

Mnogu prasuvaa tuka zosto gay lkugjeto odrzuvaat gay paradi. Eve bas poradi ova, gay paradite se ekstremen nacin da se vozvrati kon represijata, omalovazuvanjeto, plukanjeto, raznite dijagnozi od odredeni poedinci....
Klin so klin se izbiva..

Amnaesiac

Paranoid Android
Член од
9 декември 2008
Мислења
1.818
Поени од реакции
43
целава тема е клаустрофобична и параноична за луѓе заглавени во елеватор.
дајте чекајте за визи ако треба и 5 работни дена и набавете си ги сите потребни документи. проширете си ги хоризонтите и слушајте ја песната open up your mind во многу верзии и преработена од многу артисти. ова веќе станува загрижувачко за менталното здравје

Kajgana Shop

На врв Bottom