bucio
Урбан индијанец.
- Член од
- 8 јули 2008
- Мислења
- 16.330
- Поени од реакции
- 7.799
Баш насловот на овој топик е доволен пример дека геј популацијата е угнетувана, генерално, не само поединци. Исто и законската регулатива, пример членот 6 од Законот за семејство. Како да не се чуствувам угнетен кога тебе законот ти дава да бидеш во брак со некој што го сакаш и почитуваш, а мене не ми дава само заради полот. зарем бракот се уште ќе го сведуваме на секс заради потомство.
Па немаш право на истополов брак. Кажи ми ти мене во кој документ во универзалната декларација на ОН пишува дека се има право на истополов брак, јас мислам никаде, поправи ме ако грешам. Таму пишува право на брак.Е сега што е брак? Бракот е институција помеѓу маж, жена и нивните потомци ако ги имаат. Сексот е задоволство преку креација на нов живот. Хетеро сексот е конструктивен секс, хомо сексот е деструктивен секс. Преку конструктивниот секс човек си обезбедува дел од вечноста затоа што со него креира нов живот. Деструктивниот секс не креира ништо затоа е деструктивен и нема задоволство во него. Сега можеби ќе ми реплицираш дека има задоволство, можеби има за тебе ако си хомосексуалец, но тоа задоволство е лажно.