Дали државата треба да изгради посебни установи, каде би се лекувале хомосекцуалците?

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Баш насловот на овој топик е доволен пример дека геј популацијата е угнетувана, генерално, не само поединци. Исто и законската регулатива, пример членот 6 од Законот за семејство. Како да не се чуствувам угнетен кога тебе законот ти дава да бидеш во брак со некој што го сакаш и почитуваш, а мене не ми дава само заради полот. зарем бракот се уште ќе го сведуваме на секс заради потомство.

Па немаш право на истополов брак. Кажи ми ти мене во кој документ во универзалната декларација на ОН пишува дека се има право на истополов брак, јас мислам никаде, поправи ме ако грешам. Таму пишува право на брак.Е сега што е брак? Бракот е институција помеѓу маж, жена и нивните потомци ако ги имаат. Сексот е задоволство преку креација на нов живот. Хетеро сексот е конструктивен секс, хомо сексот е деструктивен секс. Преку конструктивниот секс човек си обезбедува дел од вечноста затоа што со него креира нов живот. Деструктивниот секс не креира ништо затоа е деструктивен и нема задоволство во него. Сега можеби ќе ми реплицираш дека има задоволство, можеби има за тебе ако си хомосексуалец, но тоа задоволство е лажно.

O

Out Boy

Гостин
nema 15 procenti ..pomalku se
Да, да, нешто над 22 %.

Иј кажете ми зошто во западните земји бројката е поголема отколку во заостанатите источни, еве Бугаристан на пример?:pos2:

А ти многу информиран дека во антиката имало педери, кажи еден доказ???
Море не еден, ЕВЕ читај и плачи!!!:pos2:

Башка тоа и мнозинството самураи во јапонија биле геј, мисли си ти зошто...

[/B]
Деструктивниот секс не креира ништо затоа е деструктивен и нема задоволство во него.
:pos2:За да биде нешто деструктивно, дел од заедницата треба да трпи штета поради геј сексот. Ај кажи ми како ти ја чуствуваш мојата „деструкција“?:vozbud:

Човекот нема право да одзема туѓи животи, да нанесува материјална штета на друг и на државата и физички, психички да измачува друг или животни и еколошки да ја загадува околината. Имас право на се друго што не е спротивно на претходното.

И немој да ми кажуваш дека поради тоа што во геј сексот нема задоволство, затоа е деструктивен. Кој ти го кажа ова? :pos2: Да бидеш геј не значи само да имаш секс, туку и да делиш емоции со друг :wink:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.747
Поени од реакции
12.207
Заостанати, да да. Ниту во "напредните" скандинавски земји не видов јавно мажи или жени да се дружат меѓу себе истополно. И во што се понапредни тие земји од нас или од бугарите или србите? Затоа што имаат појќе пари? Па тие стагнираат со популација 50 години, ете им го напредокот, се јадат однатре. Прво каква чудна делба напредни назадни (ме потсеќа на темите за името и еу-напредни и назадни). А не одговори што ќе постигнеш ако смениш член во законот. И без тој член живеј вонбрачно. Има мажи и жени кои живеат вонбрачно.
Едноставно се трудиш да не оцрниш нас кои поинаку мислиме од тебе, значи и ти си деструктивен и едностран колку и ние хетеро, ти не судиш нас како ние вас. Ништо подобри квалификации нема во постовите од оние за логори.
Едноставно прескокнуваш делови кои не одговараат, а цитираш делови за кои наводно имаш факти. Јапонија не е факт, ај сега да убиваме селани со катани ако се фаќаме за такви општества. Ниту некои игри со проценти се факти. Па ни википедиа е веродостојна (прочитај за Самоил на бугарски, ќе видиш колку е реална). Вака може до стоиедно да се докажуваме, секој си стои на своето, ништо нема тој од масо да смени со уцени и сцени на тв.
И bucio убаво ти ги образложи работите.

O

Out Boy

Гостин
... Ниту во "напредните" скандинавски земји не видов јавно мажи или жени да се дружат меѓу себе истополно...

...И без тој член живеј вонбрачно. Има мажи и жени кои живеат вонбрачно...

...Едноставно се трудиш да не оцрниш нас кои поинаку мислиме од тебе, значи и ти си деструктивен и едностран колку и ние хетеро, ти не судиш нас како ние вас...

...Па ни википедиа е веродостојна (прочитај за Самоил на бугарски, ќе видиш колку е реална). Вака може до стоиедно да се докажуваме, секој си стои на своето, ништо нема тој од масо да смени со уцени и сцени на тв...
Како тоа мислиш, не се дружат јавно истополно...??? Што треба, секс на улица да имат?

Точно, има мажи и жени кои живеат вонбрачно, ама законот вика дека ако живеат подолго од една година, ги имаат истите права како да се во брак (наследно право, имотно право, родителско право... кај се тие права кај геј популацијата?

За оцрнувањето, па нели сите луѓе се политички суштества, не само стрејтерите :wink:

За Самоил „блгарски“ не е цудно, тоа им иде у прилог, а што корист би имале они да изнесат такви информации за геј популацијата???

А тие глупаците од МАССО да беа стварно застапници на геј популацијата, ќе предизвикаа менување на законите и со револуција ако треба. Ама очигледно им го пушат на политичарите у замена за некои лични бенефиции :wink:

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Ако е напредно и напредок да луѓето се пердашат отпозади...нек иде светот во три лепи пички материни............:toe:

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Точно, има мажи и жени кои живеат вонбрачно, ама законот вика дека ако живеат подолго од една година, ги имаат истите права како да се во брак (наследно право, имотно право, родителско право... кај се тие права кај геј популацијата?
Abe kakvo prokleto roditelsko pravo be, ebate poremetenite ebate...
U toj moment koga ke se sluci takvo nesto vo Makedonija, jas vo istiot moment pokrenuvam inicijativa za voveduvanje na Serijatot vo drzavava.
Pa da vidime posle kako ke peete.......

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Abe kakvo prokleto roditelsko pravo be, ebate poremetenite ebate...
U toj moment koga ke doziveam takvo nesto vo Makedonija, jas vo istiot moment pokrenuvam inicijativa za voveduvanje na Serijatot vo drzavava.
Pa da vidime posle kako ke peete.......
Родителско право УПМ..... зар некој со цел памет ќе даде дете за усвојување на педери поред толку нормални брачни двојки кои молат за дете.

covekot

Postbiheviarist
Член од
17 февруари 2009
Мислења
27
Поени од реакции
1
Ja sum za naucen pristap.
Ako evolucijata na zemjata poznava mnogu malku vidovi ( skoro ic) sto se gej, a posebno kaj lugeto kade sto e ocigledna bioloskata podelba na mazi i zeni nemozam da donesam bilo koj drug zaklucok osven toj deka sepak se raboti za greska vo dnk kodot,t.e deka gej odnosite megu lugeto e nisto drugo nego bolest.

Megutoa site nie mora da se podrazmislime koga osuduvame nekoj od gej populacijata , bidejki treba da razbereme deka tie nemaat kontrola na nivnite cuvstva i potrebi za nekoj od sopstveniot pol , isto kako sto nie nemame kontrola vrz cuvstvata za sprotivniot pol t.e za cuvstvata na odbivnost sto ni se javuvaat kon istiot pol ( pr. ste se obidele li da se priblizite dovolno blisku do ustata na nekoj od sopstven pol a da ne osetite nekoja bariera ,odbivnost i sl.) toa e ednostavno vo nasiot kod ( odnosno nivniot ) , i tie neznaat za drugo a i da znaat nemozat toa da go sprecat ili kontroliraat.

Poradi faktot sto sepak lugeto se porazlicen vid od drugite vo prirodata i mozat da se sluzat so razni trikovi,insinuacii,manipulacii so cel da gi ostvarat svoite celi , a i uste poveke poradi genetski zapisaniot kod za prezivuvanje , gej populacijata poradi silno veruvanje deka nivnite cuvstva se ispravni i realni ( jas bi rekol samo realni ) i so cel kako takvi da opstojat i preziveat se sluzat so raznorazni metodi so cel pogresno da go navedat covecstvoto da gi priznae kako normalna pojava.

Jas ne im se lutam poradi toa bidejki tie se sepak samo bolni luge ,koi koga ke ozdravat ke razmisluvaat poinaku , a im se lutam na naucnite rabotnici koi go dozvoluvaat sevo ova i ne go sprecuvaat navreme ( vo ranoto detstvo ) za podocna lugeto da nemaat pojava na drugi psiholoski problemi

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
.................nemozam da donesam bilo koj drug zaklucok osven toj deka sepak se raboti za greska vo dnk kodot...................
Природата за грешки во генетскиот код развила едно единствено и ефикасно решение.........изумирање (истребување) на фалш видот:toe:

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Ja sum za naucen pristap.
Ako evolucijata na zemjata poznava mnogu malku vidovi ( skoro ic) sto se gej, a posebno kaj lugeto kade sto e ocigledna bioloskata podelba na mazi i zeni nemozam da donesam bilo koj drug zaklucok osven toj deka sepak se raboti za greska vo dnk kodot,t.e deka gej odnosite megu lugeto e nisto drugo nego bolest.

Megutoa site nie mora da se podrazmislime koga osuduvame nekoj od gej populacijata , bidejki treba da razbereme deka tie nemaat kontrola na nivnite cuvstva i potrebi za nekoj od sopstveniot pol , isto kako sto nie nemame kontrola vrz cuvstvata za sprotivniot pol t.e za cuvstvata na odbivnost sto ni se javuvaat kon istiot pol ( pr. ste se obidele li da se priblizite dovolno blisku do ustata na nekoj od sopstven pol a da ne osetite nekoja bariera ,odbivnost i sl.) toa e ednostavno vo nasiot kod ( odnosno nivniot ) , i tie neznaat za drugo a i da znaat nemozat toa da go sprecat ili kontroliraat.

Poradi faktot sto sepak lugeto se porazlicen vid od drugite vo prirodata i mozat da se sluzat so razni trikovi,insinuacii,manipulacii so cel da gi ostvarat svoite celi , a i uste poveke poradi genetski zapisaniot kod za prezivuvanje , gej populacijata poradi silno veruvanje deka nivnite cuvstva se ispravni i realni ( jas bi rekol samo realni ) i so cel kako takvi da opstojat i preziveat se sluzat so raznorazni metodi so cel pogresno da go navedat covecstvoto da gi priznae kako normalna pojava.

Jas ne im se lutam poradi toa bidejki tie se sepak samo bolni luge ,koi koga ke ozdravat ke razmisluvaat poinaku , a im se lutam na naucnite rabotnici koi go dozvoluvaat sevo ova i ne go sprecuvaat navreme ( vo ranoto detstvo ) za podocna lugeto da nemaat pojava na drugi psiholoski problemi
Научниот пристап ти вели дека над 1500 вида се веќе докумнтирани како покажување на сексуално однесување .Најголемиот дел од нив се цицачи особено рпимати. Причина за ова појавување не е генетска болест или слично туку самата еволуција како начин да се намали меѓусебната агресија особено меѓу мажјаците.

ANTIPATER

of Macedon
Член од
8 јуни 2008
Мислења
1.181
Поени од реакции
44
Заеби научен пристап....
Треба педерите да сватат дека на мнозинството луѓе со нормална сексуална ориентација педеризмот им е одвратен...и точка.
Закони,права те ова те она не пали.
300 закони и уште толку членови во нив да се донесат на мене пак ќе ми бидеш одвратен и непоимлив.
Затоа не треба да се перчат со нивни организации и со удирање во гради со проценти пошто навлекуваат врз себе уште поголем гнев и омраза од мнозинството.....просто е ...

covekot

Postbiheviarist
Член од
17 февруари 2009
Мислења
27
Поени од реакции
1
Причина за ова појавување не е генетска болест или слично туку самата еволуција како начин да се намали меѓусебната агресија особено меѓу мажјаците.
Druze ova e najsmesnoto nesto so sum go slusnal ( bez navreda )

Ova so cicacite kako i samiot sto velis :
- se zabelezani
- pojavuvaat interes

znaci toa e nenormalno , neprirodno.
A deka nesto na zemjava gi remeti cicacite ( vklucuvajki gi i lugeto ) e tocno.

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Druze ova e najsmesnoto nesto so sum go slusnal ( bez navreda )

Ova so cicacite kako i samiot sto velis :
- se zabelezani
- pojavuvaat interes

znaci toa e nenormalno , neprirodno.
A deka nesto na zemjava gi remeti cicacite ( vklucuvajki gi i lugeto ) e tocno.
И мене ми е збунително малку , ама јас не сум биолог. Ова ти е издадено од Oxford University. Ако имаш сомнеж обрати се таму. А за што е природно, а што не сепак они треба да одлучат.

O

Out Boy

Гостин
U toj moment koga ke se sluci takvo nesto vo Makedonija, jas vo istiot moment pokrenuvam inicijativa za voveduvanje na Serijatot vo drzavava.
Не ме интересира која религија си, ама да знаеш дека како што низ светот државите станаа секуларни и ја одделија црквата од државата (со исклучок на Грција), така и шеријатот ќе умре. Само овој Обама Хусеин ќе ја тупи додека да го скине ЦИА, па после се по старо на блиски и среден исток. Па да живнат малку и тамошните педери.:vozbud:

Ако е напредно и напредок да луѓето се пердашат отпозади...нек иде светот во три лепи пички материни............:toe:
Па зарем аналниот секс ти е синоним за педерите? Како ти да не си чул дека и стрејтерите се пердашат отпозади...

Kajgana Shop

На врв Bottom