Следниот пат настапи и со срБски акценат и кажи и дека си србин из Београда, и само прати како и се шират ноџињата.
Него, слушај прича. Кога завршив мислам трета средно беше, 3-4 другарки од клас решија да одат на одмор во Олимпик Бич во Грција. И која викна другарка од основно, која братучедка, и на крај испаднаа друштво од 12-13 жени на одмор. И ги прашавме како си поминале и ни ја раскажаа случката. Се упознале со некое машко друштво Полјаци и им трганло дружењето заедно оделе и на плажа и навечер на излегување. Полјаците биле некој ден претходно дојдено од другаркиве. Кога си отишле Полјаците им оставиле писменце на врата заблагодарувајќи им се за дружбата на жениве, и уште пишувало дека Полјаците биле од Радовиш или Кочани не можам да се сетам сега, и дека се претставиле како Полјаци затоа што се плашеле дека нема да ги дружат ако се откриеле дека се Македонци. Нашиве само се плеснале по чело кога сфатиле што била работата, а пред "Полјациве" си се сунчале и топлес и отворено ги оговарале на македонски мислејќи дека овие не ги разбираат. Јас претпоставувам дека и нешто друго паднало тука како што обично бива со македонки кога се упознаваат со странци на одмор надвор од Македонија ама не ми беше пријатно да прашувам.
Тоа ти се нашите. Три саата ќе ти се бања, спрема и шминка дома, два саата ќе излезе во Сектор, и уште три саата ќе се отшминкува, тебе ќе ти се понаша како кокошка пошто си и испод класа, а ќе се жали дека немало мажи во градот и сите биле пички, најверојатно пошто она била многу паметна а мажите ко пички бегале од остварени, независни и самостални жени, а на Грци, Шкоти, Албанци со БеЕмВиња и Срби им се фрла уште прва вечер како кур да не видела во живот. За разлика од цел нормален свет кај нас си се заебал ако излегуваш во град за да упознаваш жени. Во клубови се оди ради клабинг, одамна барем јас а и мал милион што ги знам дигнале раце да упознаваат жени по македонски клубови. Уште па кога некоја другарка ќе искоментира-Еј па чим ти се свиѓа онаа што не и идеш?