Дали да се легализира проституцијата?

Член од
16 јануари 2008
Мислења
10
Поени од реакции
0
Nekoj mozi i od toa da zivee... a nekoj od dosada go pravi toa... mozda i bi trebalo da se legalizira... ionaka vladata se polni so tie pari... a makroata kje ostanat bez biznis:))))))))))
 

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
Јас сум да се легализира зошто нема да биде забранета работа и мислам како што се и другите работи што се забранети, а се популарни поради тоа. А ако се дозволи ќе се намали работата и нема да прави проблеми на некои што не ја сакаат.
 
Член од
3 јануари 2006
Мислења
1.200
Поени од реакции
10
Definitivno da! Kako prvo, ke se namali zloupotrebata na prostitutkite, poshto vaka treba da se krijat i samo gi shibaat, gi zloupotrebuvaat, i si go teraat debeliot kraj, bukvalno, zenite. A kao vtoro, biznis be brat. Legalno e se da se prodava na ovoj svet, pa nemoze da si go prodades toa so e najtvoe. So kur gi bole ja so koj se ebam i so dobivam vo vozvrat. Plus, ima mnogu devojcinja, ma i maski deneska, shto se prodavaat za pari, samo ne se zabelezuva. Toa ti se onie koi trchat po pari. Nivnoto prodavanje ne e nishto razlichno, samo shto oni menjavaat mushterija ednash na 3-4 meseci, a prostitutkite sekojdnevno.
 
Член од
26 јуни 2007
Мислења
310
Поени од реакции
15
Со душа чекам да се легализира, па после да можам да имам легален секс, а не како сега илегален.
 

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Па уште и да намалат даноци и да биде поевтино:pos::pos: Замисли како би изгледала една фискална сметка:

Услуга: Докторица

- Пушење 500
- Пенетрација 1000
- Свршавање во уста 850
- Рента за соба 600
- Вкупно 2950
- Данок 531
- Тотал 3481
 

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Мислам дека треба да се легализира зошто после не ќе треба да се прават циркуси од тоа. Нормално ќе си има посебни локали каде ќе се нудат тие услуги, проститутките ќе треба да поминуваат лекарски прегледи за да се утврди да не имаат некакви полови преносливи болести и мислам дека се ќе биде подобро!
 
Член од
14 јануари 2008
Мислења
46
Поени од реакции
0
Ај нешто повеќе за легализацијава!!!!
 
Член од
4 декември 2007
Мислења
40
Поени од реакции
1
Мислам дека не треба, абе луѓе па има и друг начин за заработување не е само тоа.... али сепак ако треба да се легализира....
 

ThugProphet

I'ma die a hustla!
Член од
14 јули 2007
Мислења
468
Поени од реакции
8
Mislam deka temava e vo pogresna sekcija. Ako moze da se premesti, zasto ovde zboruvame za ljubov i seks a ne za opstestvoto. Neli prostitucijata e del od opstestvoto, t.e. najstariot zanaet na svetot?

Inaku, ne bi bilo loso da se legializira. No, problemot e toa sto vo Makedonija ima golema nevrabotenost, pa ke se pojavat mnogu javni kukji, pa ke ima rekorden broj na zaboleni od SIDA i ne znam li kakvi uste ne bolesti, bez razlika na toa sto se pravat HIV-testovi i redovni pregledi.
 
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.247
Поени од реакции
57
Треба да се легализира, ама не било каква, со специјални места (јавни куќи) наменети само за таа работа, да се прави редовна контрола врз девојките, да има одредена возрасна граница од колку може да се започне со таа работа и до кога може да се работи, и нешто друго (можеби малку глупо стои можеби и малку повеќе) да се направи и еден мини преглед на барателот на услуга, чисто да се види и тој да не е заразен од некоја поопасна сексуално пренослива болест (пред се тука мислам на СИДА и Сифилис), знаете па и девојките треба да се заштитени.

Треба да се легализира.
 

Britney'85

I'm sad...love me!!!
Член од
19 декември 2007
Мислења
135
Поени од реакции
2
Не сум против да се легализира.Има девојчиња кој даваат сексуални услуги за 500 ден,па зошто и тие да не заработат повеке!
Само треба да се направи добро осмислен концепт од кој би заработувала и државата и строги безбедносни мерки за да не се шират болести.
 

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.552
Поени од реакции
1.606
Единствена причина што ми текнува која е во полза на легализирање на проституцијата е вежбањето на секс. Ништо друго.

Наместо човек да се мачи и да плаќа карти за театар, цвеќиња, пијачки во град итн, за да придобие некоја девојка која можеби и не е вистинската за него, полесно е да плати одеднаш некоја сума пари за да го научи сексот. Јасно, ова можеби е полошо, бидејќи неискусните тежнеат да „паднат“ на искусните веднаш и да помислат дека има љубов, па вештите проститути/ки можат да им ги исцицаат сите пари, на пример.

Не знам колку сум за легализација на проституцијата, но мислам дека има решение: отворање на продукциски куќи за порно-филмови. На тој начин проститутките ќе станат и филмски ѕвезди, т.е. ќе имаат легална работа, со здравствено осигурување и дури и секој ќе сака (пак) да ги легне, а за вонсценската работа (т.е. тезга) ќе можат и да наплаќаат (онака, на договор на дело).
 
Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.031
Па нормално, барем поврат на ДДВ ќе си направиш.:smir:
 

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.552
Поени од реакции
1.606
Па нормално, барем поврат на ДДВ ќе си направиш.:smir:
Па, ако проституцијата се легализира, ќе треба и проститутките да даваат фискални сметки, нели?

Нешто како Наше Такси што дава фискални сметки, по измината километража... Овде проститутките би давале фискални сметки по број на ставања-вадења? Или сепак би било на саат, па кој како си користи?...

Назад на темата. Ме интересира - во оние земји кајшто проституцијата е легализирана, дали проститутките и/или нивните макроа/јавни куќи и` плаќаат данок на државата? Или тоа е паушално, како нашите занаетчии што плаќаат паушален данок, бидејќи не издаваат фискални сметки?
 

Kajgana Shop

На врв Bottom