Ne ne grickam i mislam deka e toa grda i gnasna navika. Koga bev mala grickav ama moite me mavaa po mucka vednas stom ke go stavev prstot vo usta pa taka se odviknav.
мене ден денес ме маваат по муцка,и никако да престанам да ги гризам..кога ке ме фати некоја нервоза,не можам да се исконтролирам-дур да се свестам што праам,отишле сите
имаат ли ефект лаковите што се против гризење нокти?
Јас планирав да купувам лак, ама разбрав дека од лакот ќе ти горчат прстите и ништо нема да можеш да јадеш, па така решив да ги оставам ноктите, да не ги грицкам и кинам ... па досега (веќе 1 недела) ми успева
зависи од ситуацијата, ако нешто сум ептен замислен, или нешто исплашен и размислувам како ќе биде и што или очекувам нешто, ама и тогаш ретко се случува.
Мене овој ми помогна:smir:
Порано како без нокти бев,почнав да го користам,го ставив 5-6 пати и прстанав....еве веќе околу 4год не ми текнало да грицкам нокти:nenene:
Грицкам нокти многу да и знам дека ноктите ми изгледаат гадно ама шо да праам кога не можам да се одвикнам...а и башка полсно ми е да куцам на тастатура бз нокти...хехех
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.