Дали грицкате нокти?

Грицкате ли нокти?

• Да

Гласови: 43 50,6%
  • Не

Гласови: 42 49,4%

• Вкупно гласачи
    85
Член од
29 ноември 2007
Мислења
241
Поени од реакции
5
ниту сум грицкала ниту ќе грицкам, многу лоша навика

Член од
23 декември 2007
Мислења
330
Поени од реакции
157
gi grickav do 3 ili 4 odd no potoa se odviknav inaku tatko mi gi gricka seuste :pos2: toa ne e mn ubavo majka mi so se se obide da gi ostavam no nekako ne mozev no potoa dali se smeni nesto u mene zatoa sto golemeev i otkazav od taa rabota i na tatko mi mu vikam da ne gi gricka oti skoro nema nokt

Член од
12 октомври 2007
Мислења
78
Поени од реакции
0
Нишо ич не мислите за одвикнување...само некојјј вери трпелив мојт да успејт а то очигледно не сум јас :)

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
948
Центар за одвикнување од грицкање нокти

Во Холандија наскоро ќе биде отворен првиот центар за одвикнување од грицкање нокти. Лекарите, кои ќе бидат вработени во овој центар, тврдат дека пронашле терапија што успешно ќе ги одвикне луѓето од оваа грда навика.

Тоа го потврди и директорот на центарот Алан Рејмонд ван Абе, кој вели дека сите што ги грицкаат ноктите, по терапијата засекогаш ќе се ослободат од тој порок.

- Ова е прво место каде што сериозно ќе ве сфатат ако грицкате нокти. Очекуваме клиенти од целиот свет - вели Ван Абе.

Според податоците, во овој центар, во Холандија, повеќе од два милиона луѓе грицкаат нокти. Од тоа 15 отсто возрасни, 45 отсто адолесценти и 33 отсто деца.

Центарот не ги открива методите според кои ќе се работи, но лекарите велат дека на пациентите на рацете им се става посебен апарат што ги овозможува нормалните активности, но го спречува грицкањето нокти.

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
За мене ќе кажам дека порано грицкав, а и сега ми се случува понекогаш кога гледам фудбал и ме фаќа нервоза. И како искусен во таа работа можам да ви дадам совет на тие што грицкате нокти и да ви кажам како да прекинете. Треба да се има самовоља и се ќе се среди и доколку тоа не успеа кажете на некој близок да ве погледа да не го правите тоа. Еве ја денес како фан на Манчестер гледав како губат и многу се нервирав и сум се заборавил па изгрицкав 3-4 нокти без да забележам ама среќа брат ми ме виде и ме спречи.

Сапун

. . .
Член од
10 јули 2007
Мислења
1.642
Поени од реакции
4
До пред некое време дa веќе не одкaко ми и3ле3е aфтa во устaтa:nesum:

Arioth

Purpletrator
Член од
20 февруари 2007
Мислења
527
Поени од реакции
82
Цел живот. И никако да престанам. Можеби влијае психилошки, стварно незнам. И неможам да си објаснам

Kajgana Shop

На врв Bottom