Grickam nokti ko budala ushte od mal. Kolku kjotek imam jadeno za tie pusti nokti koga bev mal.A sega majka mi mi dava po 50 denari za sekoj neizgrizan nokt, ama ne mozham da ne gi grizam pa nikogash ne dobivam pari P.s pogore vidov deka si go gricka mesoto od strana.. Lom mi e napraeno.. Chobekojadci be
Уште многу одамна ми се створи таа лоша навика да грицкам нокти. Ги грицкав се повеќе и повеќе и стануваа се покатастрофални. Најлошо беше што секогаш грицкав несвесно и додека да се освестам-отидоа ноктите. Но не страдаат само ноктите. Лично мене многу ми се исфрлаше лицето околу устата и знаеше да ме боли и желудник. Кога ке помислам што се има под еден нокт колку сакал миј ги рацете.. Навистина одвратно. Пред два месеца ми пукна филмот и решив да престанам со таа грозна навика. Отидов да си ставам надградба и после три недели кога осетив дека моите нокти веќе "пркнале" ги извадив вештачките нокти зошто пред се сакав моите нокти да ги средам а не да имам вештачки нокти. Сега веќе ноктите ми заличија на убави нокти и никогаш повеќе нема да има потреба да ги кријам или да се срамам со нив Поздрав и бидете поупорни :smir:
Кажујте како да не грицкам АМАН..ни лакови не помагаат...ни горчливи ни незнам какви...не е убаво...а еднас едвај милиметар ги пуштив и француски си правев
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.