- Член од
- 10 мај 2008
- Мислења
- 364
- Поени од реакции
- 13
Да бе,слично како што беше при изборот на Б.Ц. за председател кога Гвујо му го обезбеди потребниот минимум на излезност.![]()
Не разбирам.. што е поентата на ова?
Да бе,слично како што беше при изборот на Б.Ц. за председател кога Гвујо му го обезбеди потребниот минимум на излезност.![]()
Поентата е во тоа што со премногу фалење како што настапува Гвујо сега,а реалноста говори сосем спротивно,лесно може да се случи некој да гласа за СДСМ само од лична навреда што Коалицијата за подобра Македонија го лаже пред сопствените очи.Не разбирам.. што е поентата на ова?
Поентата е во тоа што со премногу фалење како што настапува Гвујо сега,а реалноста говори сосем спротивно,лесно може да се случи некој да гласа за СДСМ само од лична навреда што Коалицијата за подобра Македонија го лаже пред сопствените очи.![]()
Па лагите на Радмила се многу “полесни“ од Гвујовите пред се затоа што таа никогаш не била на функција премиер во оваа држава.Е,сега друго е доколку таа работи како “маша“ на Бранко,но сепак гледано непристрасно Радмила никогаш и ја немала шансата да биде премиер за да знаеме дали би била или не успешна.Во духот на сите партиски излегувања и воедно партиски кампањи секој си се фали и си кажува што има да каже. Јас, воопшто не ги слушам говорит на Рада и на Груевски, се што гледам се рекламите и ако улета по некој ситен говор на вестите.
Кажи ми ти мене .. што е тоа што те вреѓа од страна на Груевски и што (ако има) е тоа што те вреѓа од страна на Рада.
И ако имаш и за двете коментат.. стави ги на кантар и кажи кој те вреѓа и те лаже повеќе. Биди искрен, без предрасуди.
Ништо. Дупчеа нови бунари ли, базени ли, а познавајќи го градоначалникот и неговата репутација, гарант има испрано некоја пара. Е сега, пуштаа вода, за по некое време да прекинат, демек стават некои киселини. На многу народ им се јавија разни алергии. Искрено, јас не верувам дека воопшто ќе имаме нова вода. Не знам, ама поверојатно е дека се испадна дубара за пара, зашто некои велеа дека поефтино и побрзо ќе има чиста вода ако се стави озонатор на филтерната, па кој знае... А, Свети Николе и понатаму си е град со највисок степен на канцерогени заболувања...Redneck Rebel напиша:Кизо ај кажи што се случи со водоводот во Свети Николе, навистина ме интересира.
А, кога беше мојот омилен дуел кога Љубчо објаснувше дека како мал одбивал да јаде бугарски кашкавал? Ова од носталгија прашувам.saso82 напиша:После Љубчо vs Бранко 98-ма више ни пред ни после тоа немаше ни еден дуел. Тоа беше единствениот дуел кој и ден денес се памти. После муабетите за шлеперот и жабата и кило johnnie
Зошто е битно како ќе изгледа дуелот и онака дуел значи само дискусија. Ама ако предизборно опонентот ме повика на дуел ќе го прифатам. Сето останато е ароганција.Igorcemk напиша:Ок е да има дуел, ама не кај нас. Оти ќе биде едно големо препукувајне и нема никаков конструктивен дуел да има. Затоа мислам дека е ок што Груевски одбива дуел.
Не е до палење. Едноставно е некултурно да се избегне дуел и покрај тоа што Шеќеринска е “нечоек“ не знае да дискутира. Не слуша, само зборува...TpH_Bo_OkO напиша:Колку треба да си интелектуално заробен за да се палиш на „дуели“ навивајќи пред телевизор???
Можеби не е стравот пак во прашање туку клеветите или измислици или други неаргументи. Понекогаш ако сметам дека соговорникот може да ме дискредитира на нечесен начин можеби и ќе одбегнам дискусија. Ова само си шпекулирам јас, не ме ставајте во партија, мене потписот `се ми кажува.ABC напиша:Па што има страшно да се излезе на ТВ дуел,доколку се има добра програма и добри аргументи.Или “стравот го чува лозјето“?![]()
Е да, демократски процеси во МКД еднакво на шпанско село.Па гледам дека Радмила му наговестува на Никола како убаво ќе му објаснела некои работи за што тој немал појма.Од друга страна одбивањето на дуели со опозицијата покажува колку Македонија не е напредна земја во демократските процеси.Значи секој дуел пред јавноста се квалификува како спротиставување на фактите за кој се залага или не,одредена политичка опција.Зошто некој кој не сака да ги спротистави своите планови и програми со друг опонент,би излегувал и на избори,со самото неизлегување тој носи индиректна порака кон јавноста во која помалку им сугерира на гласачите да си седат дома,слично како кога тоа го правеа СДСМовците пред референдумот за новата територијална поделба на МАКЕДОНИЈА.![]()
Хахахах убаво ме изнасме, денес имаше една нова анкета спроведена демек од некој словеначки институт во која демек дпа води пред дуи во 1 и 6 изборна единица!!! хахах добар виц, во истата таа анкета како што би рекол нашиот "добро поткован" премиер од авион се гледа дека е монтирана, СДСМ драстично ја има намалено разликата пред ДПМНЕ освен во 3 изборна единица! Значи кога би се спровела некоја навистина реална и независна анкета бројките би биле уште поблиску, ама таква нема да има, се до 1ви јуни!!demokrati*bt99 напиша:Ова до први јуни ќе се менува во позитивна насока за ВМРО, а после 1-ви ЧАО РАДО!!!
Хахахах и ти ме изнасмеа, бил на инфузија од исцрпеност хахахахах, НЕ СМЕЕШЕ ДА СЕ ПОЈАВИ ВО ПРИЛЕП ЗАРАДИ ЛАВОВИТЕ и си ги спои митинзите со Тетово во агендата и демек од исцрпеност неможел да оди, абе до кога ќе го лаже народот со овие ефтини финти!!Тикви4ка напиша:мх мх мх....
Гостивар е сдсовси град... тоа е факт...
пош тие денови не бев во Гостивар незнам колку имаше на митинзите али од тоа што го видов на митингот на банана имаше деца мали... деца на директори на фирми од сдс... и стари баби и дедовци... отприлика тоа беше... ако некој се продава за мајчка и капче од банана јбг....
Друго... си помислил ли ти дека човекот може е болен, може му се десило нешто, или пак сака еден ден да помине со семејството...? Не е некој должен 24/7 да биде во движење за да не некој овде да се обидува да си добие поени...
не се појавил...
чудата големи... не се појавил ни во Прилеп затоа што завршил во болница...
во иднина за да се задоволат сдсовчиња човекот со инфоузија у рака ќе оди на митинзи...
ваљда ќе им се наполни душата
Радмила еднаш била член на владата, од 2002 до 2006 кога својата работа односно евро-интеграциите си ја заврши БЕСПРЕКОРНО!!Да да секој митинг за неа е дуел со граѓаните...секој ден се обидува да измисли нова мисла, нова лага...но, Радо мори не може повеќе така народот знае кој ги лажел 15 години, тоа е доволно долг период за да не заборави!!!
Тоа го збори и опозицијата ама очигледно има од што да се плаши, затоа што тие 32% непределени кога ќе видат со кого си имаат работа ќе го сузбијат на 1ви Јуни, тука е неговиот страв!!!Ако е Груевски толку сигурен во својот рејтинг нема од што да се плаши.
Е од таквите како тебе и Миленко неможе да заживее демократијата во Македонија, само ако не мисли исто како тебе незначи дека не чини и дека неговите размилсување не се правилни!!!па види кога јас би имала форум и би ми се појавил некој као тебе... (ај ќе се воздржам од красење на твојот ник со епитети) МОЖЕ би постапила како Миленко... уствари не, сигурна сум дека би постапила 100пати по лошо по тебе се разбира... ти си таков тип на дете што на сите им стануваш одвратен по само 2-3 поста твои прочитани...
Ја би ти препорачал прво да наполниш 18 години па после да дискутираш за политика! поз.Нема потреба да излегува на никакви дуели. Нека си ќути, попаметен е, а рада, комплексите нека ги лечи, нормално е кој губи тој да се лути!![]()
obicen30 напиша:Фракции? ЛОЛ
Вмро 30% Груевски 32%
сдс 10% рада 5%
Мислам дека очигледно е каде има фракции. И ај не зборувајте напамет. Ако имате нешто паметно да кажете пишите. Само исмислувате глупости.![]()
:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:Паника бато паника јас мислам бараат дуел а се молат да не го прифати Груевски.