Дали го поддржувате ставот на Груевски да не излезе на ТВ дуел?

• Креатор на темата Ајсшутер
  • Време на започнување

Dali go podrzuvate stavot na Gruevski da ne izlezi na duel?

• da

Гласови: 105 48,2%
  • ne

Гласови: 113 51,8%

• Вкупно гласачи
    218

CurvaSud_Milan

rossoner4life
Член од
21 март 2008
Мислења
622
Поени од реакции
4
...хмм, демек, како народ сме генетски инфериорни? Ова ми личи на пропагандна порака, составен дел на психолошката операција “деморализирање на непријателот“. Точно е дека меѓу политичките елити има такви коишто се дебело платени да ги спроведуваат овие операции врз масата експериментални глувци, ама, кажи ми за тебе лично, ти плаќа некој за да шириш дефетизам, или го работиш онака, волонтерски?
Веројатно си добро запознаен со онаа фамозна реченица, "некои прашања не заслужуваат одговор", јас во овој случај ќе ја употребам и ќе ја насочам кон тебе.

...Ок, тогаш те прашав кое е решението за излез од оваа за мене безизлезна ситуација? Во време кога имаш 400-450 илјади "народ"(ако може така да се наречат) кој сака да живее во НАТО, и при тоа ти вика без разлика дали тоа ќе биде во Македонија или не!!!???

Значи имаш конкретни закани кон територијата, и згора на се , си увозно зависно земја, епа другар ова за мене е безизлезна ситуација, и ќе повторам, ако имаш решение за ова , бујрум изнеси го, ако не молим те веќе не ми реплицирај.

Член од
16 мај 2008
Мислења
452
Поени од реакции
2
Добро, очигледно не размилсуваме на иста бранова должина и џабе би било да се продлабочува дискусијава , нема да стигнеме никаде.

И само за уште ова би ти одговорил и тука ќе прекинам. Да точно дека може да извезуваме во ЕУ, ама знаеш колку македонски компании имаат сертификати за извоз во ЕУ? Немаме технологија ние за таму да извезуваме, а ако дојде странец, ја купи фабриката, инвестира во нејзе, во нови технологии, е тогаш ќе може да извезуваме, да, ама додека дојде тој странецот шо праиме? Пак се вртиме во круг, пак ни треба НАТО за да дојде тој странец, и неможеш да кажеш дека тоа има мало влијание, кога сите познавачи на економијата го тврдат спротивното!
Да, го тврдам спротивното. Ако некој вели дека без нато-еу нема раст, и тоа добар, отворено лаже. Само лани 5.1% раст без нато или еу. Овај раст ќе се зголемува.

Никој не оспорува дека евентуалното членство ќе има позитивно влијание на економијата, нато и еу е пожелно но не е неопходно! Само 20-30 држави се членки на овие организации од околу 200. Што треба ние 180 останати да правиме без нато-еу? Да ги "затвориме" државите?

Мислам ова смешно станува, ние сме држава насред европа со најмали даноци, а по први јуни со Вмро и најмали давачки. Тука се сите предуслови за силен раст.

Ајде прекинете со овај дефетизам, не води никаде.

ПС По стоти пат, цената за нато-еу е преголема во моментот, обезличени во нато-еу НЕ!

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Веројатно си добро запознаен со онаа фамозна реченица, "некои прашања не заслужуваат одговор", јас во овој случај ќе ја употребам и ќе ја насочам кон тебе.

...Ок, тогаш те прашав кое е решението за излез од оваа за мене безизлезна ситуација? Во време кога имаш 400-450 илјади "народ"(ако може така да се наречат) кој сака да живее во НАТО, и при тоа ти вика без разлика дали тоа ќе биде во Македонија или не!!!???

Значи имаш конкретни закани кон територијата, и згора на се , си увозно зависно земја, епа другар ова за мене е безизлезна ситуација, и ќе повторам, ако имаш решение за ова , бујрум изнеси го, ако не молим те веќе не ми реплицирај.
Значи, ја познаваш добро најидиотски поставената кампања досега, во историјата на модерна Македонија. Мислам на таа за прашањата...

Добро тогаш, кажи ми сега како манипулираш со вакви бројки од 400-450 илјади народ (кој може, смее и мора така да се нарече), па и уште додаваш дека на толкава сума народ не му правело разлика дали тоа ќе било во Македонија или не?!?!?!?

Beautiful mind калкулирање имаш, или живееме во различни димензии?

То ест нема "или".

CurvaSud_Milan

rossoner4life
Член од
21 март 2008
Мислења
622
Поени од реакции
4
Значи, ја познаваш добро најидиотски поставената кампања досега, во историјата на модерна Македонија. Мислам на таа за прашањата...

Добро тогаш, кажи ми сега како манипулираш со вакви бројки од 400-450 илјади народ (кој може, смее и мора така да се нарече), па и уште додаваш дека на толкава сума народ не му правело разлика дали тоа ќе било во Македонија или не?!?!?!?

То ест нема "или".

Ова што го пишав го изјави тачи на митинг, сега пред некој ден, и да 400-450 илјади се, ако не и повеќе, и знаеме дека сите тие мислаат исто. А за ова што го изјави тачи , утре ќе прокопам низ нетов за да ја најдам неговата изјава!

Член од
16 мај 2008
Мислења
452
Поени од реакции
2

То ест нема "или".
Мисли на албанците тие 400,000. Само и кај нив не ќе да се сите за смена на име, некои анкети велат 50-50.

А и али го слушам вели на еден митинг - нема да дозволиме да се чепне во идентитетот на Македонците. стварно беше он, не ми се верваше! :salut:

CurvaSud_Milan

rossoner4life
Член од
21 март 2008
Мислења
622
Поени од реакции
4
Мисли на албанците тие 400,000. Само и кај нив не ќе да се сите за смена на име, некои анкети велат 50-50.

Да да , дефинитвно мислев на Албанците. Значи другар Серпико погрешно ме сфатил.:) ...Сигурно не мислев на Македонците, ние секако што и да се случи , ќе останеме тука(барем јас си знам за мене, а верувам и 99% од народот е на таа линија) ,него дискутираме како да ни се подобри животот тука, јас според мене друг пат освен тој немаме. Сами тука нема да успееме!

Serpico

Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Ова што го пишав го изјави тачи на митинг, сега пред некој ден, и да 400-450 илјади се, ако не и повеќе, и знаеме дека сите тие мислаат исто. А за ова што го изјави тачи , утре ќе прокопам низ нетов за да ја најдам неговата изјава!
И? Тачи може да тврди многу работи. Да не речам, сенешто. Се сложуваш да се согласиме и ние со него?

CurvaSud_Milan

rossoner4life
Член од
21 март 2008
Мислења
622
Поени од реакции
4
И? Тачи може да тврди многу работи. Да не речам, сенешто. Се сложуваш да се согласиме и ние со него?
Точно. Он може да каже што сака, но изјави од овој тип, едноставно мора сериозно да се сфатат и да се анализираат. Едноставно вакви изјави не се дозволиви, но ете ги има, и сеа неможе да ги игнорираме, туку треба сериозно да ги анализираме!

Serpico

Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Може :) Само, и Шеќеринска сака во НАТО - малтене по секоја цена, како што можам да заклучам. И јас сакам во НАТО и ЕУ. Нема некој кој не сака. Доста околу тоа...

Рачунот што се плаќа е битен.

CurvaSud_Milan

rossoner4life
Член од
21 март 2008
Мислења
622
Поени од реакции
4
Може :) Само, и Шеќеринска сака во НАТО - малтене по секоја цена, како што можам да заклучам. И јас сакам во НАТО и ЕУ. Нема некој кој не сака. Доста околу тоа...

Рачунот што се плаќа е битен.
Па не би рекол по секоја цена, не верувам дека сака да си игра со македонскиот народ, тоа сигурно нема да го направи!

Но верувам дека ќе успее да ја донесе поканата без притоа да допре во нашата националност и јазик и нормално уставот.

Член од
14 јули 2005
Мислења
1.428
Поени од реакции
43

Решение за фатаморгана? Затвори ги очите, изброј до три, и пак отвори ги.

Ако некој прогласи безизлезна ситуација, тогаш може како наједноставно решение на присутните да им нуди сами да се наденат на ражен и да се испечат - доколку најде кленови што ќе ја голтнат јадицата, разбира се.

Serpico

Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Па не би рекол по секоја цена, не верувам дека сака да си игра со македонскиот народ, тоа сигурно нема да го направи!

Но верувам дека ќе успее да ја донесе поканата без притоа да допре во нашата националност и јазик и нормално уставот.
Мислиш дека има некој кој не би го можел тоа?

Член од
22 април 2005
Мислења
2.492
Поени од реакции
1.120
Мислиш дека има некој кој не би го можел тоа?
kje ne maci toa prashanje se dodeka ni e postaveno kako prioritet. vo onoj moment koga nema da bide prioritet, nema da bide i tolku vazno

pogubno bi bilo za sekoj politicar da izjavi deka ne mu e priorotet nato i eu.. zatoa nie (narodot) treba mudro da prepoznaeme deka tie celi ni se vo vtor plan.. i op.. eden den se kje si dojde na svoe mesto.

Член од
8 октомври 2007
Мислења
4.680
Поени од реакции
8.511
една или две странски фирми кој успеа да ги пушти во употреба одкако предходната влада им ги изгради објектите и инфраструктурата.

Sto izgradi prethodnata vlada????

SWEDMILK bea gotovi da odat vo Bugarija vo 2006.. tprocitaj malku poveke za toa, samo za Jonson Controls imaa napraveno infrastruktura (osven gasifikacijata).
LukOil vo nivno vreme napravija samo neceli 2 benzinski pumpi.

Toa e golema infrastruktura :pos2::pos2:

Член од
8 октомври 2007
Мислења
4.680
Поени од реакции
8.511
realen_07 напиша:
Еволуција брат, демократизација.
Evolucija????? Demokratizacija?????:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Kajgana Shop

На врв Bottom