Дали вреди да се напушти нашава земја?

Дали би ја напуштиле Македонија доколку ви се пружи прилика?


  • Вкупно гласачи
    585
H

HITCH

Гостин
ТОЧНО! Има и многу други причини да се напушти државава! Според мене (за мене) главни причини се токму меѓучовечките односи, прво а како 2. се парите - читај егзистенцијата.
Како прво не си ме разбрал, како второ немам намера да се дообјаснувам. Во оваа држава постојат луѓе кои имаат проблеми кои не се поврзани со финансии.
 

fenomen

Сезнајко
Член од
17 јули 2008
Мислења
387
Поени од реакции
51
Како прво не си ме разбрал, како второ немам намера да се дообјаснувам. Во оваа држава постојат луѓе кои имаат проблеми кои не се поврзани со финансии.
Пак че ти речам дека си ТОЧЕН! Многу битни се и тие проблеми на кои мислиш ти, а не сум ги разбрал јас. Не треба да се дообјаснуваш! Но сепак јас останувам на тоа дека меѓучовечките односи се фактор бр 1. Во 10 фирми сум работел и сум напуштил токму поради тие нарушени меѓучовечки односи. Никогаш не сум правел проблеми за колку пари ќе работам, колку што земале колегите толку и јас. Но уште еднаш ќе повторам дека МЕЃУЧОВЕЧКИТЕ ОДНОСИ се фактор бр. 1 оти државичево е КАТАСТРОФА најблаго кажано.!!!
поздрав!
 

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Во оваа држава постојат луѓе кои имаат проблеми кои не се поврзани со финансии.
Поради лошите финансиски проблеми се нарушени меѓучовечките односи.
Врти сучи центарот на гравитационото поле се парите, кои даваат престиж, повисоко место во општествената хиеархија и моќ, кои пари како пари (обичен лист хартија) се земени како основна мерна единица, која ти пружи меѓучовечки односни, но дали ќе се квалитетни и задоволителни (според тебе), зависи од твојата тежина (колку вредиш финансиски).

Значи еден и единствен проблем се парите.
Да имаше пари се ќе беше на место.
Мислам секаде да имаше пари колку што ни се потребни се ќе беше на место, ама кутриот македонец мисли дека надвор од неговата држава врне дожд од бомбони.
 
Член од
11 декември 2010
Мислења
29
Поени од реакции
3
Забележавте ли дека повеќето помали на пример под 20 години, или они средношколци повеќе сакаат надвор за разлика од постарите.Барем јас така мислам.
Лично мислам дека надвор губиш повеќе отколку тука што можеш да добиеш, бидејќи не е се во парите.
Богами се е во парите кога станува збор за државава неможе да опстоиш без пари. И ја би ја напуштила државава да имав шанса, тука владее голема бирократија, а ако заминам нема што да изгубам.
 
Член од
28 декември 2010
Мислења
2
Поени од реакции
1
Да, вреди... и тоа како вреди.

Сум била надвор од државава (и пак ќе одам фала богу) и кога се вратив првите два дена бев еуфорична што сум дома, што се видов со блиските итн. Но после два дена таа еуфорија помина и пак ми се бегаше од државава очајно, пошто сфатив дека работите овде никогаш нема да се сменат :nenene: .
 
E

elena.

Гостин
Вреди, не вреди... Абе луѓе, ако нема веќе каде ќе ја напуштиш и оро ќе играш. Што да се прави кога таква ни е Македониичкава, заостаната на секое поле. Некој во потрага по подобар живот, некој по пари, си одат луѓето полека, полека. Еве баш мојот град, Велес, заедно со Штип имаат највисок процент на млади што се иселуваат во странство (45%). А јас лично би отишла во странство на неколку години, но да се вратам. Од друга страна пак, никогаш не вели никогаш, така да може и да останам „таму некаде“, ха...:turn:
 
Член од
22 јуни 2009
Мислења
89
Поени од реакции
3
tuka braka e lakrdija i kaLakurnica!
ne se znae koj pie koj plaka. site samo kradat i begaat.
se e politika kradenje i sex.
perenje mozok i rabota za bez pari
da ostanam u drzava sto site ja kradat od gore do dole
idi u japan praj se pameten pa da vidis sto ke te snajde!
tamu vredi da se zivee i so 1 plata! da zivee celo semejstvo!
a ova ovde e kalakurnica na koj kako ke mu se "digne" taka si prai
LAKRDIJA
 
S

Sheldon Cooper

Гостин
Не се живее од патриотизам браќа мои...политичариве во последниов период вешто ни наметнуваа патриотизам за да ги заборавиме економските слабости и социјалните проблеми во општествово. Но вака повеќе неможе, или ќе се развиеме како земја или ќе пропаднеме, нема трето. Поверојатно ми е второто ама нема врска.. Јас би ја напуштил Македонија уште веднаш кога би имал можност
 

Belle

A Jedi
Член од
12 април 2009
Мислења
1.006
Поени од реакции
552
де бе 3 исти теми една под друга... и да вреди
 
Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.942
Поени од реакции
1.750
Вреди. Мене не ми е јасно едно нешто кај повеќето. Како успевате да се приврзете кон едно парче земја кое се менува во секој нареден момент?
 
Член од
25 ноември 2010
Мислења
154
Поени од реакции
141
Така е! Сите да ја напуштиме државава бидејќи овде не се живее, луѓето се бедни, очајни, дволични, лицемери, пари нема за асална живеачка. Да тргаме полека сите на запад бидејќи таму растат парите на дрва, има високо зрачење на позитивна енергија и едноставно си добредојден во било која земја, овде е беда, на запад е совршено. Сето ова звучи супер, уште да беше реално. Дали добро размислувате пред да напиштете нешто или плукањето по се што е "наше" е некој метод за разбивање носталгија?

Дали би ја напуштил Македонија доколку ми се пружи прилика?
-Не.
 
Член од
16 април 2011
Мислења
607
Поени од реакции
154
Овде станува како живот на месечината. Треба да се напушти што е можно побргу.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom