Дали во врската секогаш едниот доминира?

Bada Bing!

шшшшшш
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.671
Поени од реакции
114
Жена да доминира. Ха-ха. Смешно.

cyberlady

стара чупа
Член од
2 ноември 2005
Мислења
329
Поени од реакции
12
Switch

Јас мислам дека во секоја врска еден од партнерите во нешто е посилен, а во друго не. На пример, јас одлично пеам. Ако запеам во дует со момче кое има пари, ама не знае да пее, ќе доминирам иако сум сиромашна затоа што припадник на машкиот пол никогаш нема да отпее високо C. Ако одиме во шопинг ќе доминира тој затоа што има пари. Ова го нарекувам switch. :back:

duffy_f

денес те сакам повеќе од вчера
Член од
29 јануари 2007
Мислења
353
Поени од реакции
13
Гласам за привидна доминантност за жените ( на која ке се радуваме) но сепак со прикриена заузденост од мажите затоа што знаеме да забегаме поприлично.Вака и жените срекни и мажите задоволни.И волкот сит и овците на број.:zver:

Gadfly Baba

Registered Loser
Член од
20 февруари 2007
Мислења
997
Поени од реакции
21
Мрзам кога жените си бираат како им годи,зависно од ситуацијата рамноправноста да се смени.Некогаш ќе играат на картата па ти си маж ти треба она ова,а некогаш пак одеднаш ќе станат фатални феминистки.

Ashley

بين الحياة والموت
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.043
Поени од реакции
35
Во некои работи ќе доминира тој, во некои јас и така ќе се усогласиме :)

Член од
20 јули 2006
Мислења
260
Поени од реакции
10
Ucejkji za ispit po knizevnost sretnav eden pisatel koj bil impresioniran od podelenosta na svetot na dominacija-podredenost i deka sfatil deka toj odnos e prisuten ama bash nasekade.E sega da ne bide epten extremno,ama mislite li deka sekogash vo vrskata edniot e podominanten od drugiot?bujrum....

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Шознам... Секој си има своја замисла за тоа како треба да се одвива врската... А и шо е битно кој доминира? Лично мене ми е сеедно. Во секој случај на двајцата да му е убаво и да си го тераат кеифот :)

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
Dzish напиша:
шо ти е грешката?
Сакаш да смениш нешто или цела тема да ја бришиш?
во насловот стои едно непотребно "или". ќе среди модератор/админ.

он. најубаво би било кога се` би било фифти-фифти. секогаш гледам да се вртам во овој круг, златната средина. за поголема доминација станува збор само ако дозволиш некој да те "доминира". како ќе се поставиш пред партнерот е исто битен фактор.

Член од
27 февруари 2006
Мислења
1.356
Поени од реакции
9
не мора да значи дека мора да има доминација, се може да се реши сложно, без расправии и наметнување на еден од партнерите

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
duffy_f напиша:
Гласам за привидна доминантност за жените ( на која ке се радуваме) но сепак со прикриена заузденост од мажите затоа што знаеме да забегаме поприлично.Вака и жените срекни и мажите задоволни.И волкот сит и овците на број.:zver:
Тотално точно... секогаш им оставам на девојките ПРИВИДНО да доминираат иако главните конци ги држам јас во рака....
Можеби грубо, но многу добар услов за успех во врска

sagaqua

Successful and Creative
Член од
23 декември 2005
Мислења
2.218
Поени од реакции
31
Bada Bing! напиша:
Жена да доминира. Ха-ха. Смешно.
Се сложувам :)....немам шанси да доминирам во кујната :pos:...Тој е вистински експерт!!! Сакам да го гледам како вешто лета меѓу кујнските елементи...ме фаќа мерак, па онака у пролазу додека мати мирудии, добива „воспитна„ по г'з :pos:....мх мх мх...вистински деликатес

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Правило: ако на некого му дадеш да се чувствува рамен со тебе, автоматски он ке се чувствува дека е над тебе!

ова ми е правило за на работа, а исто така го практикувам во животот.

SCORPIO__20

Your sex is on fire
Член од
1 февруари 2007
Мислења
4.380
Поени од реакции
71
Додека девојката/жената игра со целиот шпил карти јас секогаш ги држам/играм џокерите :) потребно е да создадеш атомосфера понежниот пол да се чуствува подоминантен додека од друга страна крајниот исход секогаш да го имаш ти(односно машкиот пол ).
А понекогаш е потребна и усогласена доминација некогаш таа некогаш тој :) Ја лично пре би да доминирам отколку да ме доминира женската особа нормално во границите на нормалата :)

Ivy_K

/
Член од
29 мај 2006
Мислења
1.206
Поени од реакции
16
e sea ubavo e zena da dominira :) po novoto od kamasutra vise mazot e onoj koj NE dominira ;) a i opsto vo vrskata ne e moralna necija dominacija ubavo e ramnopravnost :):>):):)

Член од
19 февруари 2006
Мислења
1.768
Поени од реакции
31
Во една врска убаво е секогаш да има доминирање од нечија страна и сепак јас сум за тоа да е МАШКАТА.Сепак на машко повеке му личи да доминира меѓутоа да не го злоупотреби тоа...

Kajgana Shop

На врв Bottom