Дали во врската секогаш едниот доминира?

Член од
23 април 2005
Мислења
622
Поени од реакции
14
дефинитивно мислам дека женските сакаат да бидат доминирани...не доминантни иако можеби не сакаат да признаат 8)

Член од
9 септември 2005
Мислења
81
Поени од реакции
3
Sakam(i sum) dominantna vo nekoi raboti,vo drugi ne,pa se balansira nekako.(valjda.. :wink: )

ragazza

Adorable
Член од
3 јуни 2005
Мислења
2.870
Поени од реакции
29
Златна средина ,одлуќите се земааат заедно , нема шев сале , аполсе спална ок е девојката да е доминирана , понекогаш да се претвори во предмет за негово уживање , а таа да ужива во неговата машкост, и полсе да има голема доза нежност и да е љубовно . Во врска која има све , страст , љубов , нежност , има и доминаност во ордедени мери и на одедени места ...

Ljupco

...ExtraVagant...
Член од
20 јули 2006
Мислења
1.810
Поени од реакции
12
...koga si poveke vreme so nekogo...se redat rabotite na svoe mesto sami po sebe...nema apsolutna dominacija...postojat raboti vo koi edniot e podobar od drugiot i taka mislam deka bi trebalo da ide taa rabota nekako...

PiNkGiRl

Queen of rain
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.717
Поени од реакции
8
Sakam ramnopravnost. Ne mi e ubavo koga nekoj postojano mi odi po gaz i pravi se kako sto ke recam. :ne:

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Мислам дека треба за некои работи да се решава заеднички, а во некои едната страна да е подоминантна.
Значи не треба да се оди во екстреми.

SCORPIO__20

Your sex is on fire
Член од
1 февруари 2007
Мислења
4.380
Поени од реакции
71
Искрено не познавам љубовна врска на двајца партнери каде што повеке доминира рамноправноста отколку доминацијата на еден од партнерите.
Во секоја врска домнира едниот и другиот партнер..нормално дека тоа има добри и лоши страни и нели не е на одмет,Но кога доминацијата ке излезе од контрола со цел да партнерот ги задоволува само својте лични потреби тогаш таа е злоуботребувана.Слогата договорот и разбирањето во една врска ја сочинуваат рамноравноста и добро е кога ставовите на партнерите се еднакви.
Лично јас во одредени ситуации би сакал да доминирам, но сакам и некој да доминира врз мене да некој пат ми каже и Не..Али најубаво преферирам доколку е мозно да се има рамноправност во една врска

sagaqua

Successful and Creative
Член од
23 декември 2005
Мислења
2.218
Поени од реакции
31
Рамноправност, онаму кај што се засегнати и двете страни подеднакво.

Доминација. Разни ситуации, разни полиња на „дејствување„. Секој не го бива за се':toe:
Без претеризам секако и од едниот и од другиот.
Одамна изумрело „ Жено, легенот!!!! :wink:

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Dolphin напиша:
Лично јас сметам (т.е. знам!) дека ако жената не е доминирана, и тоа не само малку од малку, нема шанси да биде среќна :wink:
Уште повеќе е среќна кога таа е таа што доминира. :)

Нема потреба некој да биде доминираниот, некој доминирачот, во една врска.:) Рамноправност си е најубаво. Еднакво право на глас.:)

Скулгрл

Queen of the superficial::..
Член од
17 јануари 2006
Мислења
5.059
Поени од реакции
69
PSYtisfaction напиша:
Уште повеќе е среќна кога таа е таа што доминира. :)

Нема потреба некој да биде доминираниот, некој доминирачот, во една врска.:) Рамноправност си е најубаво. Еднакво право на глас.:)
Се согласувам, и сакам да надополнам дека доминантност може само во кревет. И тоа во нормални граници.:)

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Ако под терминот доминација се подразбира непочитување на партнерот и негово понижување од било каков вид, тогаш неможе да има здрава врска, ниту пак оној што е доминиран да биде среќен, без разлика дали е тоа женското или машкото.
Јас лично не би дозволила не почитување на моите ставови и избори, ниту пак осеќам потреба истото да му го правам на партнерот. Сакам да бидам со човек кој има здрава самодоверба, кој знае да се избори за себе, и на кој можам да се ослонам, но не и да препуштам тој да донесува одлуки за мене или пак да ми наметнува свое мислење.
Мора да постои баланс, во кој и двајцата ќе ги согледуваме и прифаќаме своите мани и доблести, а не да играме игри на надмоќ и да го контролираме партнерот. Нормално дека понекогаш јас ќе го имам последниот збор, понекогаш тој, но не затоа што тој успеал да ми се наметне, туку затоа што јас сум сметала дека е тоа правило.
Така да, убедена сум дека нема потреба од нечија константна доминација, туку менување на улогите во зависност од ситуацијата.

Птичји Грип

Без влакна на јазикот!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
770
Поени од реакции
9
Мислењево важи за личности израснати во нормално семејство.

Секоја жена потајно мечтае да биде водена во животот.
Во животот има разидувања на мислења колку што сакате како и што ќе се сложите дека може и да не се сложите со моето.
Жената е таа што може да натера некој да се чувствува маж.
Позади секој успешен маж стои успешна жена. (Тоа не значи дека успешен маж е маж кој може да спечали толку колку што една жена не може да потроши; и сеа би требало да следи дека успешна жена е таа што ќе најде таков маж.)
Женскиот свет е многу поагресивен од машкиот.
Затоа и се поставува ова прашање доминантност или рамноправност.
Мислам дека нема потреба од размислување, се разбира рамноправност (како и што е) со мала доза на мојата прва реченица...:back:

Dolphin

Pirate of the Caribbean
Член од
3 март 2005
Мислења
1.296
Поени од реакции
57
Хехе. Ај пак чичко Долфин да ви каже.... Доминантност обавезно. Не зборам за спална. За таму да не ви почнам да ви зборам, друга тема е тоа...

Зборам за животот. Рамноправност е утопија. Како збор. Не постои во пракса. Помеѓу ниту едни субјекти ВО НИШТО!!!

А во брак, врска... Треба да се балансира точно, ама биологијата вика дека мажите се тие кои што треба да пружаат заштита. Во секој поглед. Генетски ни е впишано. Е сега, како ќе ти пружам заштита, ако не сум подоминантен од тебе, а? Нема да има рамноправност. Ќе верувам во тебе за се што ќе решиш, ќе ти верувам дека си паметна се да направиш како што треба, ама ако пресечам и ако ти ставам вето ќе знаеш дека така е...

И сагаква... Јас ќе и го носам легенот, и чаша вода, и се тоа... Не е тоа доминантост. Тоа е сељачааааааана исфрустрирана балканска. Животот е малку покомплициран од носење легени...

И до Рагаца... Точно е дека нема шеф сале. Тоа е глупо. И двата партнери имаат 50% акции у фирмата. Ама едниот ја има златната акција де... За одредени моменти. А другиот златната акција, за други моменти... Кој сфати сфати!

sagaqua

Successful and Creative
Член од
23 декември 2005
Мислења
2.218
Поени од реакции
31
Dolphin напиша:
И сагаква... Јас ќе и го носам легенот, и чаша вода, и се тоа... Не е тоа доминантост. Тоа е сељачааааааана исфрустрирана балканска. Животот е малку покомплициран од носење легени...
Е фала многу за тоа што потенцираше колку бил комплициран животот...појма немав
Секако дека не мислев рамноправност во „носење легени „:helou:

Член од
16 јули 2006
Мислења
312
Поени од реакции
4
i jas bi sakala zenata da dominira ( potocno jas da dominiram vo vrskata :) ) no rabotava e sto sepak ramnopravnosta mnogu poveke mi odgovara oti ne znam kolku mi e dosta koga dominiram :) pa taka da sepak sum za ramnopravnosta. sega ja primenuvam i gledam deka e poarno vaka

Kajgana Shop

На врв Bottom