Дали ви смета љубопитноста кај некои луѓе?

I

InF3cTeD

Гостин
не да ми смета....таквите луѓе едноставно неможам да ги сварам...не си го виделе нивниот живот се интересираат за другите....а мразам коа некој ќе ме праша нешто на кое и самиот знае дека нема да добие одговор...ама од пуста љубопитност да се праша

Член од
27 јануари 2007
Мислења
167
Поени од реакции
0
и мене не ми смета љубопитноста кај други луѓе, едноставно такви се луѓето и сакаат се да знаат, а сеа колку ќе дознаат зависи од тоа колку ја сакам да дознаат...

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
Ех такви луѓе не да ми сметаат,не можам да ги смислам.
Знам два-тројца такви и во нивно присуство гледам да не кажам нешто доверливо.Едноставно што ти е гајле за животот на другиот,ти гледај си го твојот :smir:

sredicka

Аddams
Член од
7 февруари 2007
Мислења
36
Поени од реакции
0
Ептен!Ама таков ни е менталитетот,секој сака да си го брцне носот кај шо не треба.Дури и се лутат ако одбиеш да одговориш,демек не е културно...Па дури некои се лутат и ако не ги прашаш,па излегува дека не ти е гајле за нив...Свашта..
Ко што рече некој погоре:Живеј си го животот и остај ги другите да си го живеат нивниот...на раат

Член од
16 јули 2006
Мислења
312
Поени од реакции
4
по природа сум љубопитна, но мн се обидувам да се контролирам и да не го пикам носот насекаде. но има луѓе кои незнаат од доста. и мн ми смета љубопитноста кај други луѓе особено кога мораш една иста работа да ја казуваш по 100 пати а мене не ми е дојдено до тоа тогаш.

Член од
14 јули 2008
Мислења
1.449
Поени од реакции
50
..Кога веќе се збори за комшии,тоа ме нервира.Мразам тоа кога некој сака и обожава да го пика носот во туѓи животи,а не си го гледа својот.

Имам една на прв спрат,па кој и да пројде она знае што има во најлонот,каде бил и со кого бил.ЕДноставно се мора да праша и отсекогаш тоа ме нервирало.најтрагично и ќерката има исти карактер.:toe:

Инаку дома мора да прашуваат и таква радозналост ја сваќам.Еден вид на грижа е ама сепак мразам кога премногу некој ме прашува за работи кои не сакам а и нема да ги кажам.А и мојата радозналост е некогаш неподнослива.:pipi:

Voice of Jericho

Twisted Firestarter
Член од
13 септември 2008
Мислења
301
Поени од реакции
137
Па зависи за кои луѓе станува збор. Ако е некој што ми е близок, убаво би било да праша. Ако е некој што замара, не баш... :)

~BlueBerry~

*I love my dreams*
Член од
8 јануари 2008
Мислења
1.101
Поени од реакции
63
даааа бе ... тоа ми иде на живци особено ако е некој шо не ми значи толку и чепка ли чепка а на мене ми неугодно, не можам да го отерам у пм, па мора г`зечки да се вадам од таа глупа ситуација.
а и не ли ги е срам бре, па малку култура, не се све пита. и ја сакам да знам комшиката е 30 и зашо уште нема дечко, ама не можам. неугодно ми е :)

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
воопшто не ми смета , бидејќи и јас сум многу љубопитен. Едноставно таков сум, ако им смета на други па ич не се замарам:toe:

А

Александра Д.

Гостин
Љубопитноста е човечка особина, но многу луѓе претеруваат со таквата “опседнатост„. Некои го прават тоа за да не им е досадно, да имаат што да трачарат, но сепак не тоа не е нивна работа....
Ако некој е нападен и многу сака да знае, она што не го засега, нормално дека ќе ме изритира и изнервира.

Natsuko

Child of Summer :)
Член од
2 мај 2009
Мислења
20
Поени од реакции
0
Ми смета претерана радозналост.Страшно мн ме нервира коа некој со кој немаш ни 2 реда муабет направено почнува да те прашува за работи кои сакаш да ги зачуваш за себе,или па работи кои за него се стварно небитни.Не викам дека не сум ич љубопитна,ама љубопитна сум кон тие шо ми се поблиски и шо сметам дека не би им пречело ако ги прашам за одредена работа,без претерување секако.

Medea

Облинеса
Член од
25 април 2007
Мислења
2.973
Поени од реакции
3.269
Ме нервираат луѓе што не ме познаваат, а си го пикаат носот кај што не треба.
Со блиските нема љубопитност, едноставно, имам слобода да кажам.
Љубопитност е крајно дрска работа, некогаш:)

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.650
Поени од реакции
34.073
Не бе, не се замарам. Транспарентноста владее кај мене. Немора ни да прашуваат ако ги интересира нешто.
Но ако има нешто што стварно сакам да скријам а некој го поти пикајќи си носот кај што не треба, онака му велам: Извини, да ти дадам да го прошеташ?

:pipi:

Член од
13 декември 2008
Мислења
449
Поени од реакции
16
многу ме нервира, особено некој коа сака да ми чита пораки или некоја таква слична ситница на пр. коа некој мора да знае кај идам, шо ке праам и сл.

Член од
8 јануари 2009
Мислења
929
Поени од реакции
21
Лубопитност мм..Ако сака некој да се интерсира некој настан во врска со мене.Ке му одговорам а тоа што си е приватно си е приватно.

Kajgana Shop

На врв Bottom