Дали ви смета љубопитноста кај некои луѓе?

V

Viktorijabt

Гостин
Да, многу ми смета бидејќи многу луѓе сакаат да знаат што работам баш во моментот кога не сакам тоа да го споделам со нив. Понекогаш избувнувам и в лице им велам да се чистат, ама многу ретко. Кога сакам да им ставам до знаење дека се непожелни се однесувам многу ладно и се трудам да ги одбијам. Па нека се лутат после, кога не знаат дека curiosity killed the cat!

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Искрено не. Можеби доколку премногу дојде до израз таа љубопитност, што не сум имал таков случај, но сепак зависи и за што конкретно и од кого. Ако е од некој поблизок тогаш не би претставувало проблем.

Mrs. Vedder

red cloud at sundown
Член од
12 февруари 2009
Мислења
984
Поени од реакции
66
Ако не е нешто шо ме засега само мене, нешто лично, нека чуе немам ништо против, али кога се меша во се шо не треба, тоа брцање прст у секоја чорба ич не го сакам, па кој и да е, нека си го гледа животот и нека кулира.Таа дрскост да се мешаш во сечиј живот ми ја менува сликата за човекот.

Miss Right

happiness machine
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.308
Поени од реакции
142
не ми сметаат љубопитните, или па кога ке прашуваат нон-стоп, но ми смета некој ко ке почни да се меша таму да се прави дека знае се...а ме нервира она :кажи шо ти е...ама кажи ми, шо се десило, имаж некој проблем? еее

Член од
28 јануари 2009
Мислења
238
Поени од реакции
37
Ми смета и тоа мнооооооогу зашо некој нема граници почнуваат и да умараат што ме нервира многу:uvo:

Член од
15 декември 2007
Мислења
865
Поени од реакции
28
Не ми смета.Повеќе би се рекло дека им смета нив тоа што не им ги задоволувам нивните радозналски потреби:).Јас нема да кажам тоа што не сакам да кажам,без оглед на какви методи и техники користат за да дојдат до посакуваната информација,па кај нив постои причина за фрустрација,а не кај мене.

[zEUs]

Go England!! GO!!
Член од
1 јули 2008
Мислења
4.398
Поени од реакции
535
Многу.
Ме иритираа такви људи.
Све да дознаа.
Ја ич не сум таков. Ми е гајле за околината.
За себе само си се грижим.
Што ми е гајле што прае комшијата. Кој му дошол на гости или слично.
Но до некаде ги свачам. Има секакви људи на светов. И сите различно се хранат. А пак тие се хранат со радозналост. Што живеат во туѓи животи.

M

MIL

Гостин
Mrazam radoznali ljubopitni i dosadni luge sto sakaat se da znaaat i se gi zanima i se kako maticari ne mi e jasno sto e toa tolku sto gi ispolnuva ne sakam da postojat takvi luge sto ke gi zanima za drugi sakam sekoj za sebe da si gleda i da si znae nisto podaleku togas ke nema ni zloba ni zavidlivost ni nisto :pishtoldz

Член од
16 август 2008
Мислења
3.293
Поени од реакции
637
Епа богами ме нервира. Нема потреба некој да знае каде се одам. Да не сака и програмска шема да му напишам за поедноставно да му биде на љубопитниот? :icon_roll

Инаку и јас сум љубопитен, ама се обидувам сам да дознаам за тоа што сакам, без да напнувам.

Z

Zoza

Гостин
me nervira i toa i ne samo komsiite i nekoi od rodninite mi se takvi ( na zalost) na primer pred dve godini mi se sluci slednovo:
imav vrska koja i deckoto kaj mene posle nekoe vreme si odi i op za pola saat doaga bratucet mi (koja btw donese nesto za da mu dadam na decko mi) mojata komsija mu zapisala registracija :tapp: i na tatko mi mu dala livce i mu rekla: eve kerkati so koj ode tajno samo sto go isprati deckoto ovoj se parkira :tapp::tapp::tapp:

imam drugarka koja imase navika a mi zvoni mob ona da zeme da vide koj e :tapp: ili poraki da mi cite (tipicna budala) otkako i go dadov svoeto sega ne mi fajke mob tuku dodeka pravam muabet gnjavi: koj e koj e koj :nesvest::nesvest::nesvest:

sledna doaga tetka mi: zivee na centar i da ti e mizerno da pomines od kaj nea: nadvor sednala so 5-6 komsivki i nema za koj ne znae...doga kaj mene i mi vika: so bre drugarkati ne bila vo vrska so toj sto odese :kesa: a jas vrska nemam deka ona raskinala vecerta :pos2::pos2::pos2: i nema za koj ne znae......................iskreno od nea mi e strav ko normalen covek da izlezam

setoa toa go smetam za BOLEST koga nemas popametna rabota i koga se hranis so toa da pravis problemi i maltretiras zdravi umovi togas da ne e zalno bi bilo smesno :tapp:

Член од
25 јуни 2009
Мислења
81
Поени од реакции
2
Лее Јас Ги решавам на мирен начин!
Шо праиш ? - Нишо
Кај идеш? Еве
Шо ќе праиш? Нишо
Кој ќе иде со тебе? Другарки
Ова е на радозналите а само на мајка ми и објаснувам у детаљи!

Мене ме нервира коа дома сестра ми ми преслушкува разговори ми чита пораки ми чачка по ствари!
Иначе комшииве се радознали ама не до толку!
Највише сакаат да знаат кој ме испраќа со кола до дома коа се враќам зашо ко вампири седат и се мезат и пијат до сабајле!
Пош у куќа живеам и околу мене се претежно куќи!

И ме нервира коа премногу се љубопитни! Значи некад ми се има десено на некоја комшика да и кажам нешо малце со повишен тон!
Имаме една комшика млада и постојано секоја вечер се собираат кај неа дома и постојано идат со различни коли еднаш дечко и ќе ги донесе некад другарка и ама постојано се различни коли! И тоа се секад некои пежо незз таму фиат некад и ауди и цело маало се чуди кој иде кај неа! Значи тоа е главна тема кој доаѓа со кола!

Член од
9 мај 2009
Мислења
605
Поени од реакции
400
Ми смета љубопитноста која излегува вон границите на нормала. Нема зошто некој да ми се меша во мојот приватен живот. Гледам да избегнувам одговори на таквите прашања т.е и да ги избегнувам таквите луѓе. Има една комшика кога ќе ме види секогаш прашува каде ќе одиш?со кого ќе одиш?Имаш ли дечко? и слични прашања кои неа не треба да ја интересираат.

ilija^veles

Nick Sloter
Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.050
Поени од реакции
41
Некогаш ми смета и повеќе од нормалното, а некогаш не!
Воглавно ми пречи кога се интересираат за работи кои не им се од работа и кога им служат за озборување!

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Многу ми смета. И мразам такви луѓе што љубоморат, а од сите страни сум со такви луѓе опкружен. :mad: Љубомората е болест.

Kajgana Shop

На врв Bottom