Дали ви смета љубопитноста кај некои луѓе?

leila

.o0
Член од
10 октомври 2008
Мислења
862
Поени од реакции
46
Да, ептен ми пречи. Мене на пример ми е срам да прашам некој кај оди или што е тоа во ќесата. Колку пати ми се случило со комшивка да се разминеме и да измерка што носам во ќесата или па дури еднаш се случи, застанавме и ми отвори во ќесата и вика „шо си купи?“...Како ме ффати смеа, ама не можев да си верувам. Исто и свекрва ми на пример, ми еше роденден и од тетка ми подаарокот ми остана не отворен, слегов да ги испратам по скали и кога се враќам, ми вика „извини ама морав да го отворам да видам што има ,ме копкаше“ ????Хелоууу, не беше за неа подарокот. мрммрмрмр. А па на раота кога почнав да одам, сите постарите колешки, ај општи прашања во ред, се запознававме, ама па „кој ти е маж“, „кај работи“ „тој што има завршено“....ех многу се нервирам, посебно затоа што навистина никогаш не се распрашувам јас толку, ако кажи арно, ако не уште поарно :)

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
Да, ептен ми пречи. Мене на пример ми е срам да прашам некој кај оди или што е тоа во ќесата. Колку пати ми се случило со комшивка да се разминеме и да измерка што носам во ќесата или па дури еднаш се случи, застанавме и ми отвори во ќесата и вика „шо си купи?“...Како ме ффати смеа, ама не можев да си верувам. Исто и свекрва ми на пример, ми еше роденден и од тетка ми подаарокот ми остана не отворен, слегов да ги испратам по скали и кога се враќам, ми вика „извини ама морав да го отворам да видам што има ,ме копкаше“ ????Хелоууу, не беше за неа подарокот. мрммрмрмр. А па на раота кога почнав да одам, сите постарите колешки, ај општи прашања во ред, се запознававме, ама па „кој ти е маж“, „кај работи“ „тој што има завршено“....ех многу се нервирам, посебно затоа што навистина никогаш не се распрашувам јас толку, ако кажи арно, ако не уште поарно :)
nice убо напишано ;). и мене мн ми смета радозналост. такви луѓе мн на живци ми одат. сакат се да знат шо си праел кај си одел со кој си бил и не знам шо ... ако сакам нешо ќе му кажам ако нејќам ич нека не досадва

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.931
Поени од реакции
8.549
Едноставно некои луѓе имаат навика да зборуваат за другите,меѓутоа не сваќаат дека безцелно си го губат времето и со тоа само кажуваат колку им е празен нивниот живот, па сега бараат начин како да ја надоместат таа загуба.

Со зборување ништо не се прави, ако со викање магарето можеше да направи куќа,тоа досега ќе изградеше цел град.

Сталин

Висарионович
Член од
24 декември 2008
Мислења
239
Поени од реакции
11
Не сакам да ме распрашуваат за мој лични работи, на пример каде одам, што правам, каков проблем имам и така натаму, секој нека си ја гледа својата работа.

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
Да има стварно луѓе што се толку радознали и сакаат да го знаат секој твој чекор што си го направил, ако си бил негде точно колку минути и секунди си бил, но некогаш, а во мој случај и најчесто нервираат кога за некои ситни работи сакаат да знаат се. Особено нервира кога си зборам со друштво у група така и некој одма да се залепи да дознае се и сешто. Но постои и друг вид на радозналост, родителската. За таа смета не смета не можам да коментирам бидејќи едноставно тие се грижат за мене и сеа нормално е да се радознали за тоа кај идам и што правам па и плус нив не можам у ПМ да ги отерам за разлика од другиве.

S

SSS-Stolica

Гостин
Па има некои што премногу сакаат да знаат, буквално секаде го буткаат носот и се сакаат да дознаат за мене, нормално тоа на мене ми смета ако сака да дознае нешто за мене нека ми каже па јас ќе одлучам дали ќе му кажам или не, обично на мсн многу сакаат сите да знаат, и ако се досадни одма одат на игнор,што мора па тие да знаат за мене ако јас не сакам?

Член од
3 јануари 2009
Мислења
190
Поени од реакции
1
Vo zgradata kaj sto ziveam pod mene zivee eden mlad bracen par koj e mnogu radoznal.I mazot i zenata.Mi se slucuva sekoj pat koga odam po skali da otvaraat vrata i da me prasaat kade odam,sto pravam,dali sum dobro i red drugi gluposti.Toa go pravat i po telefon mi se javuvaat da vidat koj ima kaj mene ,kaj e mazot mi i red drugi raboti za koi jas ne bi se osudila da se rasprasuvam ako licnosta sama ne mi kaze sto saka da spodeli so mene.Mene licno bi mi bilo sram da otvaram vrata za da gledam koj odi gore dole po skali ,a uste poveke da rasprasuvam kaj odi sto pravi itn.Dali vam vi smetaat vakvi luge?Kako go resavate toa, za da ne ve demnat non stop koga vie ne ste im zatropale na vrata?Bi li im rekle deka se radoznali ili bi prekutile za da gi zadrzite dobrite odnosi so takvite luge?
Oвие за ЦИА работат изгледа :vozbud:.Ептен радознали бе овие,не знам што си чекала ти да му кажиш дека веќе не се трпат,мислам стварно глупаво е,па и дома ти се јавувале проверувале.Мене ептен ми пречи радозналоста.Ај понекогаш не е многу лошо нешто онака да се праша,али понекогаш некои знаат да претерат,како што видов у горните случаеви.Мене највише баба ми ме нервира,абе од А-Ш се ќе те испраша,колку пати и имам речено дека е досадна,али јбг старите се такви.:tv:

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Ме нервираат:
1. ситничарите
2. оние кои прашуваат тоа што нетреба
3. оние што незнаат што прашуваат туку онака да те изнервираат
4. оние што се прашуваат и сами си одговараат....
1.
Јас: Си купив пенкало, многу добро пишува, закон е за Penspin..
Тој: А на мината цеФчето унатре проѕирно е или сиво е?
2.
Тој: А тетратка имаш убава??
3.
Тој: А кредит имаш на телефонот? Не? Па стави си бе пер...
4.
Тој: Дали ме интересира? Не, не ме интересира. Дали те прашав што си купил? Не, не те прашав. Дали знаеш да молчиш? Не, незнаеш да молчиш...

Член од
7 јануари 2009
Мислења
391
Поени од реакции
20
Oвие за ЦИА работат изгледа :vozbud:.Ептен радознали бе овие,не знам што си чекала ти да му кажиш дека веќе не се трпат,мислам стварно глупаво е,па и дома ти се јавувале проверувале.Мене ептен ми пречи радозналоста.Ај понекогаш не е многу лошо нешто онака да се праша,али понекогаш некои знаат да претерат,како што видов у горните случаеви.Мене највише баба ми ме нервира,абе од А-Ш се ќе те испраша,колку пати и имам речено дека е досадна,али јбг старите се такви.:tv:
Znaes ja sto mu kazav na komsijata?Ostavi ja sirum vratata otvorena i taka ke mozes se da vidis i cues sto se desava po ulaz sto vaka se macis da zirnes samo.Ama na smea kao mu go rekov toa e sega ako ima malku mozok ke svati sto mislam.

delfybuba

Schatje
Член од
22 октомври 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
93
јас никогаш -не им кажувам ништо на таквите луге,или ке премолчам ке се правам дека не сум слушнала или пак ке кажам нешто на шала(еве накај марс ке фатам)никогаш не сум кажала точно кај ке одам или што ке правам.Многу ме нервира радозналост,посебно од луге што не ми значат ништо и што мене лично не ме интересира што прават и одма ги санкционирам-батали љубезност директно у фаца...

Член од
24 август 2008
Мислења
1.120
Поени од реакции
163
Па до некој степен и навикната сум.Ако ми е некој поблизок и ако е нешо стварно интересна работа, знам и мене би ме интересирало, нормално му кажвам.
А пак ако е некој шо го глеам два пати годишно и целта му е „дознај шо појќе па разгласи“ само ќе му се насмеам демек блазесити на глупоста и ќе си одам.
А пак некош немојш да спречиш такви рабојќе.На пример кј мене околинава си се бетер од варошани.Ќе си одам јас дома да речиме (најчесто налето ко ќе идам од наплажа) и сите обесени по пенџерињана сè да слушнет, сè да знает дан им се испуштит нешо и после за на мама да и кажет.Ама тие не сфаќет дек јас нејзе и кажвам па така да никош не е изненадена и само ќе ги закопат ко ќе и кажет, ама очигледно нив то нишо не им значит и си продолжвет...аку, ако им е интересно шо сакет нек прает.

Ајанта

Македонка
Член од
21 декември 2008
Мислења
580
Поени од реакции
37
Не да ме нервираат невоспитани радознали што да има како и во гаќи ќе ти се пикнат, да проверат дали ти е некое влакно настрана (ИИИИИИИ!!!!!!, па оваа депилирана, бре:pos2:), туку од такт ме вадат. Како ги решавам? Со двоен безобразлук или со игнорирање.

Б

Бат Елохим

Гостин
Ме нервира некој да ме распрашува и најчесто по брза постапка ги решавам. На првото прашање одговарам со пола уста и нецелосен одговор, на второто се праам наглува и третиот пат кажувам апла не е твоја работа. А ако е некој близок и не сакам апла да му кажам, толку многу превртувам очи што после капки ми требаат! :tv:

Член од
18 ноември 2007
Мислења
609
Поени од реакции
41
Ако нешто научив во животот е дека ако некој сака да каже нешто сам ќе ти каже не треба ти да прашуваш.Тоа особено се однесува за моите деца ако не сакаа да ми кажат ќе ме излажеа и ништо не сум добила .А на радознали особи кажувам толку колку мислам дека треба да знае или ги одбегнувам .Имало случаи да и покрај моето големо искуство добар испрашувач извлече повеќе од тоа што сум сакала да кажам .Дефинитивно не ги ценам радозналците.

Член од
12 јуни 2008
Мислења
5.227
Поени од реакции
974
Па ми пречи радозналоста кај некои луѓе и тоа многу.....

Kajgana Shop

На врв Bottom