Дали ви смета љубопитноста кај некои луѓе?

ηιкσlα

ılılı Сакам Зеленко ılılı
Член од
27 февруари 2009
Мислења
173
Поени од реакции
4
Samo mi smeta radoznalosta kaj Baba i Majka mi,se sakat da znaat,ali ne e dozvoleno. :)

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Па да ми смета.Сепак секој сака да си има своја приватност,а некои луѓе едноствано не го дозволуваат тоа.

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
На почетокот ми сметаше.. сега се навикнав(на охридски речено варошки чашитки :) )
Не ми се случило да излезат на врата и да ме прашаат каде одам.. единствено ако се разминеме по скали и постарите секогаш ќе ме прашаат нешо во стил : Каде вака дотерана и слично. Но, јас никогаш тоа не го сфаќам како радозналост, туку како онака разговор после добар ден или добро вечер..:pipi:
Иначе да имав такви соседи ко шо кажа ренате... аууу имаше да ми пукни филмот и да им речам да прекинат да ми се мешаат во животов.

Член од
6 ноември 2007
Мислења
848
Поени од реакции
44
Да,ми смета ептен радознали да се...Ај да е за наука,за книги,за знаење и ред други такви работи,убаво е..Ама не сакам кога некој ептен се меша во туѓи живот...

Член од
19 јуни 2007
Мислења
3.422
Поени од реакции
116
Абе све е ок додека е во рамките на нормалата. Но доколку радозналоста преминува во опсесија и доколку откако ќе одбиеш да ја дадеш бараната информација, луѓето почнат да измислуваат приказни тоа е веќе претерано.
Инаку и јас сум радзнал, не викам не, но сепак знам што треба да знам, а што не. :)

П

Паган-др

Гостин
Зависи. Ако е онака со некоја мерка не, ама некој што сака да дознае по секоја цена или ако не го добие тоа што го сака измислува приказни тоа ме нервира и тоа многу.

Шмекерот

Еден и единствен
Член од
24 мај 2008
Мислења
1.767
Поени од реакции
384
Има радознали да. Сакаат се да знаат. Пример: Еј Шмекер...шмекна нешо денес, колку шмекна, која ја шмекаш сеа, каде беше со таа и таа шмекерица...
Но јас на овие радознали им го скратувам задоволството со тоа што ќе им речам. Sorry, but the Shmeker never tells!

Член од
6 октомври 2008
Мислења
28
Поени од реакции
0
Ако треба некому нешто да кажам ќе кажам, ако треба некој нешто да ми каже ќе ми каже.Значи ме нервираат радознали луѓе кои сакаат се да знаат, и дрско прашуваат тоа што ги интересира.На таквите и јас и одговарам со ист тон, кога ќе треба да знаат ќе им кажам.

Alien_sr

Ultimate Survivor!
Член од
14 мај 2007
Мислења
2.978
Поени од реакции
143
ДА! И тоа многу! Ме нервират вакви луѓе. Па не мора се да се знае...

Член од
22 ноември 2008
Мислења
596
Поени од реакции
99
Дефинитивно ми смета.. Затоа и не зборувам премногу, зависи на кој, но секогаш се обидувам да не кажам повеќе од колку што мислам дека треба:vozbud::pipi:

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Многу ми смета и тоа им го кажувам директно, некогаш дури и прегрубо ама кај што не им е местото нека не го пикаат носот и нека си ја гледаат својата работа!

BlaCk FiRe

`Going NoWhere`
Член од
21 март 2008
Мислења
637
Поени од реакции
18
Не многу ама до негде и да , ако претера :)

lile_rock

Олд сКул...хD
Член од
22 јуни 2007
Мислења
902
Поени од реакции
7
Многу мразам радознали луѓе..особено коа од корист сакаат нешто да дознаат. Океј е да прашаш за нешто ама ако приметуваш дека неќат да ти кажат нема потреба да продолжуваш да прашуваш.Ако си требал да знаеш, ке си знаел.

Јоулин<---

Играорка
Член од
25 февруари 2009
Мислења
186
Поени од реакции
3
ми пречи, ама само кај НЕКОИ....а тие се баш кои од такт ме вадат со нивната радозналост....ако треба под кожа ќе ти влезат за да извлечат максимум...

Член од
3 март 2009
Мислења
601
Поени од реакции
178
абе, не дека ми смета, ама ненормално многу се нервирам коа некој ќе се распрашува за мене, ама не ме прашува мене туку преку други се обидува да дознае.

има една особа, му отишла на мојот најболји другар од клас, и го прашала дали ја праам нешо со тој шо седам.а и тој ми е другар, се заебаваме цело време. после некое време се дешава слушам муабети, истата таа особа исто се распрашувала за мојата најбоље другарка од клас дали е скината.неам коментари.шо кур ги боли луѓево?! а и ок да е некој љубопитен, нека дое кај мене да ме праша тоа шо го интересира.а најтрагично од све тоа е шо сите горенаведени се од клас, па сите информации кружат. сварно неам коментари за таквите особи.

Kajgana Shop

На врв Bottom