Дали верувате дека се љуби само еднаш?

Член од
1 февруари 2012
Мислења
163
Поени од реакции
323
Секако дека не. Сметам дека секој човек може да се вљуби и неколку пати, но секоја од нив е на различен начин убава, на различен начин доживеана, почувствувана.

Романтичарка

надежна форумџика
Член од
31 октомври 2009
Мислења
382
Поени од реакции
91
Па ова мислам дека повеќе важи за машкиот пол.Они се заљубуваат она вистински еднаш,и веќе од кога ќе се разочараат прво се ладни ко стена,па дури после се решаваат да го отворат срцето пак.
А жените пак се друга приказна.Они сакаат и пак сакаат.
Кога ќе се разочараат од една љубов бараат нова љубов веројатно како утеха.
Сепак секоја личност се сака на различен начин.
Никогаш не се сака исто.

Chanel

I feel like a tiny bird with a big song!
Член од
22 мај 2011
Мислења
478
Поени од реакции
307
Јас верувам дека само еднаш се љуби. Ама чиста љубов, љубов за која вреди да се бори па и да се страда. Љубов која ќе ги победи сите тешкотии и препреки. Тоа е онаа љубов за која вреди да се живее, па и да се чека :)

Член од
24 август 2012
Мислења
51
Поени од реакции
25
pa jas bi rekla ednas mnogu si go sakam mojot,fakt e deka covekov nervi ve'e nema od mene,ama neznam kako bez nego kako vazduh mi e....go obozavam

RebelMk

₪ ₪ ₪
Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.755
Поени од реакции
1.153
Хмм што знам поделен сум околу ова. Можеби ќе запознаеш некоја личност и навистина ќе остави во срцето голема дамка но тоа можеби е така бидејќи си бил во врска или сеуште си и си немал можност да запознаеш нова личност можеби таа личност ќе те приврзе повеќе за себе него предходната пак ќе речам се зависи од ситуацијата во која си бил

Член од
24 август 2012
Мислења
51
Поени од реакции
25
Хмм што знам поделен сум околу ова. Можеби ќе запознаеш некоја личност и навистина ќе остави во срцето голема дамка но тоа можеби е така бидејќи си бил во врска или сеуште си и си немал можност да запознаеш нова личност можеби таа личност ќе те приврзе повеќе за себе него предходната пак ќе речам се зависи од ситуацијата во која си бил
koga go procitav ova malku me zamisli mislam deka si potpolno vo pravo

nilla-vanilla

#kingliam
Член од
17 јуни 2010
Мислења
2.041
Поени од реакции
1.748
Не се љуби само еднаш. Се љуби повеќе пати, многу пати. Додуша зависи и од човек до човек, некој се заљубува често и знае да љуби често, некој па многу ретко, можеби и еднаш во животот, ама силно. Што се однесува до мене во моментот кога ми раскина тој што го љубев ми се чинеше светот ми пропаднал. Тој ми рече да не се секирам, да не тагувам, дека ќе се заљубим и после него и ќе љубам повторно. Тогаш не разбирав и уште бев и лута на муабетот као - како може да ми кажува вакви ствари? Зарем толку брзо ме преболе? Зарем мисли дека јас него ќе го преболам некогаш? Ама после момакот у ствари испадна во право. Се заљубував и љубев после него, не еднаш...уште мнооогу пати.

Безимена

Оловна нежност
Член од
21 септември 2012
Мислења
33
Поени од реакции
31
Дали никој после толку голема љубов пак успеал да се заљуби? Ваши мислења и искуства. :) [/q

Да, да, да! Можно е, вистина е. Барем јас го имам искусено тоа. Не знам од каде е тој мит за љубење само еднаш во животот. Од книги ? Од филмови ? Тоа е лудост. Љубовта секој си ја носи со себе, било дали некогаш ја искусил во животот. И секогаш може да ја подари на некој друг.

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.374
Поени од реакции
4.918
Така викате само еднаш пошо во моментот кога го пишите сте заљубени и си мислите дека не можи да продолжите понатаму без неа/него.
Или можи грешам, не сум се заљубил некогаш, шо знам. Кур ме боли, убо ми е хаха

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.547
Поени од реакции
5.856
Не се љуби само еднаш, но сите други после првиот пат ќе бидат како вакуум...

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Се надевам не, ако е вистина - многу од нас ја испуштиле шансата.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Па ова мислам дека повеќе важи за машкиот пол.Они се заљубуваат она вистински еднаш,и веќе од кога ќе се разочараат прво се ладни ко стена,па дури после се решаваат да го отворат срцето пак.
А жените пак се друга приказна.Они сакаат и пак сакаат.
Кога ќе се разочараат од една љубов бараат нова љубов веројатно како утеха.
Сепак секоја личност се сака на различен начин.
Никогаш не се сака исто.
И мажите се иста приказна веруј !
Абе ако некоја не ме сака, а јас ја сакам т.е. ми се допаѓа тоа незначи дека треба да плачам и готово да се разочарам, па надвор има уште милиони како неа, ако не таа, друга, ако не и таа, трета и.т.н. На планетава има 7 милијарди народ, залудно и глупо е човек да плаче ако ете не успеал со некоја/некого !
Б.Т.В. Не верувам во тие утопии за вистинска љубов, една и единствена блаблабла постои само желба/потреба за секс, а таа желба/потреба може да се исполни со било која, има безброј жени на земјава ........... не е се така црно како што изгледа !

Kajgana Shop

На врв Bottom