Дали верувате дека се љуби само еднаш?

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.717
Поени од реакции
13.428
Мајката, секогаш го имам тоа чувство да верувам кога врската доаѓа до самиот крај. Но не е така. Луѓе сме, креација на природата, делуваме во дадени моменти сосема контрадикторно.

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Кога си дел од една врска нормално е дека човекот ќе го сакаш инаку зошто воопшто би бил со него.Е сега, нормално врска по врска, љубовта не може да биде иста, или е поголема или е помала, зависи од времето поминато со тој човек и колкава приврзаност имало.
Затоа мислам дека можеш да љубиш само еден, а да ги сакаш останатите.

its_ok_im_new

brake lights
Член од
24 август 2010
Мислења
402
Поени од реакции
216
Љубовта е емоција, и како таква е можно да се контролира.
Се друго е ментален комформизам.

Член од
8 октомври 2009
Мислења
312
Поени од реакции
153
НЕ ! Нормално доколку си се разочарал следи еден таков период.. не можам веќе да сакам, неможам без него/неа и бла бла., се додека повторно не сретнеш некој и сфатиш дека не се љуби само еднаш :)

Член од
8 септември 2011
Мислења
17
Поени од реакции
6
Тоа ви е многу релативно. Размислете и ќе видите дека за секоја поозбилна врска ние викаме " E сега како што љубев никогаш повеќе " и се така и така. Никогаш не се знае кога е тоа ЕДНАШ, ако ме разбирате. Не се согласувам со тоа дека само еднаш се љуби. Времето лечи се.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Не. Се љуби и повеќе од еднаш, дури и со ист интензитет али секој на свој начин (подедакво квалитетен и вистински).

С

Сатори

Гостин
Да љубовта беше емоција врзана само за една личност, ќе траеше вечно и сите шифтирања и човекови подли намери и дејствија немаше да имаат простор за да созреат, или напротив, ќе беа нормални. Затоа што тоа е љубов, давање и предавање до мера на истоштување. Што ли ќе не полнеше тогаш, кога сме останале празни, ако само еднаш ни е дадено правото на љубов? :)
Јас не можам да верувам во вечност на емоцијата, затоа што сум свесна за тоа колку често чувствата можат да се менуваат, да се молдираат и имам емпириско искуство кое го докажува спротивното. Иако начинот и интензитетот биле различни, желбата и потребата секогаш ми биле исти.

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.745
Поени од реакции
4.507
Не се љуби само еднаш ,но можно е да се заљубуваш во една личност повторно и повторно.
Тоа е она што некои луѓе го опишуваат како вечна љубов.

Член од
2 август 2011
Мислења
139
Поени од реакции
44
zavisi koj kako ke svati, na sekogo razlicno nosi zivotot no jas mislam deka edno e da sakas a drugo da ljubis. mozes da sakas nekogo a toa se odnasuva i na decata, da sakas raboti koi ti bi gi sakala da gi imas no da ljubis e samo so toj koj ke go delis celiot svoj zivot i dobro i loso.:love:

Noorotic

пецач на риби
Член од
22 февруари 2011
Мислења
892
Поени од реакции
383
DA Da veruvam deka se ljuvi samo ednas, ama moze i poveke pati taka da se ljupbi poise pati

Kajgana Shop

На врв Bottom