Дали богатите се скржави?

Што мислите дали богатите се скржави?

• Вкупно гласачи
    286
Член од
11 јануари 2009
Мислења
722
Поени од реакции
90
Еден од најдобрите спортисти на светот, фудбалерот Кристијано Роналдо ги донирал своите копачки кои на аукција биле продадени за 2,400 евра, а сиот приход бил наменет за едно училиште во Газа.
На веб страната на Реал Мадрид на арапски јазик беше објавено дека е одржана аукција на предмети, а целиот приход ќе биде наменет за изградба на училиште во Газа.
Роналдо ги донирал своите копачки кои од почетна вредност 700 евра, на крајот биле продадени за 2,400 евра.
Додека бил член на Манчестер Јунајтед, Роналдо во една прилика се сликал со палестинска носија на главата, па тој чекор медиумите го искористиле како знак за поддршка на Палестинците.
Сепак останува фактот дека еден од најботатите спортисти на светот, можел да биде малку повеликодушен на оваа аукција...
зазабава.ком
Нашето другарче кики скршил кур од донирање.
Иначе јас стојам на тоа дека по богатите се по стиснати.

Член од
13 јули 2010
Мислења
1.373
Поени од реакции
1.596
Тие што биле сиромашни , па со тек на време се збогатиле не се скржави и даваат на сиромашните , бидејќи се нашле во таква ситуација (ма да и ова немора да значи)... А за богатите кои се родиле богати , и кои не осетиле како е да бидеш сиромашен, на нив гајле не им е за никој ....

П.С: Се е релативно , ма да во суштина повеќето се скржави.

Член од
2 август 2011
Мислења
139
Поени од реакции
44
da, bogatite luge se skrzavi nemoj nesto da im pobaras ke izmislat sto pricini samo da ne te usluzat jas go imam toa doziveano; nemavme pari do plata za nedela dena i pobaravme pari na zaem iako znaese do kade sme pak ne vrati.:place:

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
da se skrzavi zatoa se bogati neli

i vie koga ke imate pari ke gleate za sebe muabetov nema vreska coekot si na coveka volk go rekle toa rimjanite.

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
Мразам генерализации од овој тип, зашо одговорот на крајот секогаш се сведува на тоа дека: некои се, а некои не (се). Богатството ми се чини ти создава некое привидно и безбедно стаклено ѕвоно, шо едноставно имаш поинаква филозофија на живеење. Значи, не дека некоја карактерна особина ( како скржавоста на пример) зависи од богатството, туку пред се зависи од самиот човек. Ако истиот тој е заслепен од парите ( и ги посматра сиромашните како недоволно вредни, мрзеливи и патетични) секако дека нема да помага. Али да се повторам, се зависи од самиот човек, а не од неговите пари.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Skrzai sa bogatite tie od niv nemas ic korist sade steta, pojke ke ti dae nekoja siromaska nego nekoja bogata, tie stisnati se ne davaat nisto i sve solat pamet demek ne baraj idi raboti bez pari. E zatoa poso bogatite ne mi se od korist ami mi se od steta e zatoa gi mrzam posto se kurcat i se praat calam, a od iskustvo znam pojke ke ti dade nekoj skromen bogatite se kurchat i da dae gospod da doziveat 95 godini ko Kiro nas so ni atentat nisto ne go ubi sade Gospod koa mu ja prati smrtta, i da ne mopzat od krevet da stanat da nema koj da im menja pampers i da nema koj casa voda da im dae, ama ke ima oti za parite ke se zbiraaat tie so ke cekaat nasledstvo ama i tie da gi umrat pobrzo oti ne im se ceka, a moze i na spienje ajduci da vlezat da gi pretepaat i sve da im zemat toa parite oti bile naaa stipsi.

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Како рекле кој штеди има..

Член од
8 април 2012
Мислења
116
Поени од реакции
95
A od kogo ima bre covece?, od nedavanje plati na vrabotenite?, od neplajkanje na pridonesite?, Rabotev kaj gazda bogatas, sto samo fabrikata mu vredi barem ne pomalku od 10 milioni evra, masinata na koja jas rabotev vo italija ja najdov od proizvoditelot i e so cena od 750.000 evra. E pa ne e deka nevadi dovolno za da im plati na vrabotenite. I zamisli, koga nesto ce se rasipe na masinite, na site vraboteni mu zapira od 1000 do 5000 den. (Okolu 80 vraboteni) Idiotski! Se dodeka se vakvi makedonskive gazdi, makedonija ce bidi odvratno mesto za ziveenje na rabotnikot. A platite, od 70 evra do 450 evra. I nikogas mk nema da bidi podobro mesto za ziveenje.

/МIRЧ3_МкД\

Временски патник
Член од
7 март 2012
Мислења
380
Поени од реакции
102
Општо земено , би рекол дека поголемиот дел да . Оти оној шо има секогаш тежнее кон повеќе и никогаш не му е доста , а тој шо нема се исто му е.. каде со 100 таму и со 50 денари. И не кога станува збор само за пари , туку и гостопримство, помош во одредена ситуација и т.н.

Свесен сум дека има големи милијардери филантропи и секоја им чест ама многу се ретки.

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Кога ќе станете богати тогаш разделувајте си ги парите до тогаш не им кажувајте на другите како да си ги трошат своите.

Kajgana Shop

На врв Bottom