Дали богатите се скржави?

Што мислите дали богатите се скржави?

• Вкупно гласачи
    286
M

MIL

Гостин
jas sum bogat covek - no ne i skrzav dok imam delam so site so gi sakam koa ke nemam mozebi ke mi e vozvrateno :D a mozebi i ne ke vidime daj boze sekogas da imam :D
--- надополнето: 6 март 2013 во 15:13 ---
jas sum bogat covek - no ne i skrzav dok imam delam so site so gi sakam koa ke nemam mozebi ke mi e vozvrateno :D a mozebi i ne ke vidime daj boze sekogas da imam :D
--- надополнето: 6 март 2013 во 15:14 ---

Член од
8 април 2012
Мислења
116
Поени од реакции
95
Прегледај го приврзокот 59542 Прегледај го приврзокот 59542
Богати се затоа што се скржави...
Врска нема пријателе, има и сиромашни скржави доттука бидува па пак се отапани без бари. Богати се затоа што имало некој да ги научи и да му покаже како се прават пари. како се води бизнис итн. Тоа е моето мислење иако не ми се баш омилена група на луѓе бидеќи кога ќе дојде време плата да даваат абе срце ги боли, инфаркт ќе ги мавни а уште пак ако прашаш кога плата? тогаш ти си им најголемиот душман. Тоа е жалосно кај нив. Алчноста е безгранична.
--- надополнето: 6 март 2013 во 17:40 ---
Исто како да кажеш, голем дел од „сиромашните“ да не се расфрлаат со парите како да ги имаат еден куп не би биле сиромашни.

Не знам дали знаеш, ама голем дел од луѓето што заработуваат големи пари :)= 50.000) одвај чекаат да дојде 1ви во месецот за да земат плата (законски е до 15ти нели) и кукаат дека немаат пари. Зошто? Заради нерационално трошење.

Како ќе ги окарактеризираш тие?
Јас земав околу 24.000. Еве јас си правев самоанализа во врска со тоа. Но до крај во македонија маки мачев за месец да поминам а платата за една недела, ништо повеќе. А сега во Германија сум пак истиот, трошам дури и многу повеќе а сепак на крајот од месецот пак 300-400 евра ми остануваат. и тоа пази - и кирија плаќам! Овде, во Германија ми се случи прв пат во животот платата да ми трае цел месец та и да остане нешто. тоа за општ работник во македкокјфидј несакам ни името повеќе да и го спомнувам за општ работник е научна фантастика.
Можеби сум досаден со ова ама кој несака нека не го чита.
--- надополнето: 6 март 2013 во 17:52 ---
Во мк богатите не сакаат да му платат на работникот бидеќи сакаат брзо и многу да натрупаат пари. Во целост ги интересира само за нив, па може и Sporedba mala sl..jpg да се рече дека се егоисти. хехе

Член од
19 ноември 2012
Мислења
96
Поени од реакции
3
Графиката ти е катастрофа. Како прво дневница во мкд,ако одиме по просек не е 600 ден туку 2-3 пати повисока. Второ каква врска има ова со темата? Трето што ти е поентата? Сите ни е јасно дека за увезени работи, техника, коли и слично стандардот е неколку пати помал во МКД.

Член од
8 април 2012
Мислења
116
Поени од реакции
95
Графиката ти е катастрофа. Како прво дневница во мкд,ако одиме по просек не е 600 ден туку 2-3 пати повисока. Второ каква врска има ова со темата? Трето што ти е поентата? Сите ни е јасно дека за увезени работи, техника, коли и слично стандардот е неколку пати помал во МКД.
А што е битна графиката, сликата ја намалив заради аплоад. а дневница во мк не е 600 туку 380-400 денари алооо!!! а за 1200 или 1800 денари дневница македончево можи да сонува само. А врска со темата има за да видат тие богатите да речеме колку плата даваат. да споредат, зш си мислат дека многу плаќаат а уствари се катастрофа невидена.

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
Ситиот на гладниот не верува ... Ова се објаснува со насловот :)

Член од
19 ноември 2012
Мислења
96
Поени од реакции
3
А што е битна графиката, сликата ја намалив заради аплоад. а дневница во мк не е 600 туку 380-400 денари алооо!!! а за 1200 или 1800 денари дневница македончево можи да сонува само. А врска со темата има за да видат тие богатите да речеме колку плата даваат. да споредат, зш си мислат дека многу плаќаат а уствари се катастрофа невидена.
ај не го тупи многу, прогуглај малку види колку е просечна плата наместо што алосваш.

и каква врска има давање со мак дневница? Платата не зависи од милоста на како што ги викаш богатите, туку зависи од продуктивноста на работникот, а тоа зависи најмногу од инвестиран капитал.

Тој капитал Македонија го нема бидејки беше уништен во 50 години комунизам.

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Која дневница 2-3 пати повисока не се лупај толку силно од земја.

Huzzy Gurl

Animal Lover
Член од
14 септември 2008
Мислења
307
Поени од реакции
128
Повекето не само што се скржави туку сакаат да го земат и она малце што останало на некој по сиромашен од нив. Значи не само што се скржави туку се и алчни!

B

Beck's

Гостин
Па тоа е општа позната логика на богатите, ако стигаат до 500.000 евра нема да спијат се додека стигнат до 1.000.000 и се по ред после. И со тоа автоматски стануваат скржави и мислат дека парите ќе ги носат со себе у другиот свет:гомце:

Kajgana Shop

На врв Bottom