Дали богатите се скржави?

Што мислите дали богатите се скржави?

• Вкупно гласачи
    286
Член од
24 август 2008
Мислења
1.120
Поени од реакции
163
Не би рекла. Сепак то е генерализација.
Зависит од карактерот на чоекот, а не од то колку имат.
Знам секакви, од сите економски слоеви и од сите слоеви знам некои шо се скржави и некои шо не се...
Така да, гласав за НЕ.

Член од
5 февруари 2009
Мислења
120
Поени од реакции
93
зависи тоа од карактерот на човекот...
богатите живеат со свој буџет, како и секој од нас што живее со свој...
ние сме навикнати да трошиме одредена сума пари месечно, и ако некако имаме шанса да трошиме повеќе, би трошеле...НО ако ни се скрати буџетот ние се жалиме, така?
епа и богатите се навикнале да си живеат на таков стандард, и имањето и трошењето на цели богатсва за нив е кежуал.
па не треба да тргнуваме само од богатите... па и ние можеме да сме дарежливи, кога последен пат некој од нас донирал негде???

можеби нешто не е јасно напишано, се извинувам, малце сум успиен...

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Гласав за Не, од причина што не се сите такви.
Сепак,не треба да го занемариме фактот дека незнаеме што всушност се случува во животот на тие богаташи.
Како што повеќето членови рекоја,така и јас мислам дека све зависи од личноста. Не се сите такви, незнам од каде тој стереотип. Има секакви луѓе, сите сме со различни карактери,некои се сожалуваме спрема некои,а некои не..

Шмекерот

Еден и единствен
Член од
24 мај 2008
Мислења
1.767
Поени од реакции
384
Нема врска! Јас сум имал еве богати шмекерици. Ме фасцинирале со нивната дарежливост после мојот шмек. Прв шмек...ме частеле пијачка. (џони вокер), втор шмек...ме частеле пољубац, трет шмек...ме частеле секс :)...И после шмекот упатен кон нив...станувале подобри луѓе...и дарувале пари кон социјални семејства, крв, храна...едноставно...таквите девојки сум ги направил добри и дарежливи личности.

Vetrence

...believe in yourself! :)
Член од
2 јули 2007
Мислења
7.469
Поени од реакции
676
Не би рекла. Сепак то е генерализација.
Зависит од карактерот на чоекот, а не од то колку имат.
Знам секакви, од сите економски слоеви и од сите слоеви знам некои шо се скржави и некои шо не се...
Така да, гласав за НЕ.
Го делам истото мислење.
Познавам деца кои се богати а не се скржави и деца кои се богати а се скржави.

Член од
23 август 2008
Мислења
79
Поени од реакции
0
najskrzavite luge se tie sto se bogati.. ali za niv poloso ..dojdov do zaklu4ok deka site bogati luge gi sledi nesreka i deka po loso ke pominat otkolku toj sto nema tolku pari

Zaptija Stojkov

Комунист
Член од
23 февруари 2010
Мислења
3.178
Поени од реакции
2.857
кхм... знам многу богати што не се скржави. Пример кога си купува мобилен од 600 евра без размислување ги фрла парите, на еден пријател на татко ми му ги украдоа бандашите со се гуми од мерцедесот и плати некои 4000 евра за нови гуми и бандаши.
Има една поговорка од Платон која гласи:
„Лесно е да се биде дарежлив со туѓи пари“.

И една од Кох:
Секое богатство е производ на нечија работа.

Тој што дава така пари ги заработил со тоа што ги експлоатира работниците Пример со месеци не им дава плати, а ако им дава ептен мали, неплаќа доприноси здравствено, пензиско, социјално итн...

Или пак ги заработил со изнудување на рекет.

А да ги заработува во Норвешка месечно по 5000 евра на некоја нафтена платформа каде што ќе работи 12 сати ќе видиш дали така лесно ќе ги дава на некого.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Имаше на времето ехаа 80-десетите, објавени некои писма кои лепа Брена ги добивала од обожавателите, и во едно, една девојка му вели, Јас сакам да ми пратиш прстен златен, не позлатен туку златен пошто знам дека си богата....

Имотните, Богатите се до последен денар да му поделат на безработничката багра пролетерска, пак нема да бидат задоволни, пак ќе наоѓаат мани и замерки.

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Знаете кои се ваши пари?
- Тие што сте ги потрошиле.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Има и такви што се скржави а има и што не се. Се зависи од карактерот на човекот.

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Како што кажа марик пред мене,се зависи од карактерот на човекот.

Член од
31 март 2008
Мислења
2.577
Поени од реакции
1.879
не значи ако се богати дека се скржави.

богатите умеат со парите и ги знаат законите околу финансиите.

затоа се богати

Kajgana Shop

На врв Bottom